PARIS NU [75] – GRISEKØD, HUSVILD og MACRON

UNDERKASTELSEN

Den kendte franske filosof og forfatter Michel Houellebecq udgav for et par år siden bogen UNDERKASTELSEN [Submission]. Romanen beskriver hvordan Frankrig ud i en ikke så fjern fremtid, vil underkaste sig de muslimske love og regler. Det starter med, at en islamistisk politiker i 2022 bliver Frankrigs præsident. Romanen vakte ikke mindst stor opmærksomhed, da den udkom 7. januar 2015 – samme dag som det islamistiske  terrorangreb på satireavisen Charlie Hebdo. Biledet herover af et udsnit af La Closerie de Lilas’ menukort: ‘*Contient du porc’ – ‘*Indeholder svinekød’. Foto©JørgenKoefoed.

SELV PÅ DEN HÆDERKRONEDE RESTAURANT La Closerie Des Lilas – Din Bloggers stamsted på Montparnasse – er man begyndt at tage hensyn til de muslimer, der kommer til Paris som turister. Således får de rettroende nu at vide ved hjælp af en stjernehenvisning med mindre skrift, at der forekommer grise-kød i menukortets Terrine [Postej], men ingen steder er det oplyst om den er kosher eller økologisk. Heldigvis er vi vantro altædende. Foto©JørgenKoefoed.

NÅEDE HAN IKKE BUSSEN?

ENTEN VENTER DENNE MAND på den næste bus – eller også kom han bare forsent til den sidste i går aftes. Eller også – og det er mere sandsynligt – er han en af de mange hjemløse, der slår sig ned her og der og allevegne i Paris, hvor der er læ for natteregn. Foto©JørgenKoefoed.

UPOPULÆRE MACRON

Din Blogger har ikke set Macon personligt … kun på dette avisopslag, som lå og flød på gaden. Foto©JørgenKoefoed.

Der er ikke meget forskel på vores egen Blå Blok og Macron. Som tophistorien på mandagens udgave af LE MONDE skriver: ‘Det er de meget rige, der er de store vindere i Macrons budget’. Foto©JørgenKoefoed.

Gadens Parlament gi’r åbenbart ikke fem flade øre for Frankrigs nye præsident: ‘Due ALDRIG! Macron ALDRIG!’ Foto©JørgenKoefoed.

DER VAR STREJKE blandt de offentlig ansatte i tirsdags i hele Frankrig. En tredjedel af alle flyafgange måtte aflyses i alle større lufthavne. Ligesom at flere skolelærere blev hjemme … sikkert til stor glæde for de ikke-stejkende skoleelever. Pøblen er utilfredse med, at Macron holder sine valgløfter og vil reformere det stive franske arbejdsmarked. Fx skal alle offentlige ansatte nu selv betale for den første sygedag. Hvor surt! Skal man nu selv betale, bare fordi man har lyst til en pjække-mandag!? Som selvstændig næringsdrivende i Danmark, skulle man i Din Bloggers erhvervsaktive tid selv betale for de første tre dage – med mindre man havde tegnet en forsikring.