NÅR DU VINDER EN HEL MASSE MILLIONER

KENDER DU DENNE HER LOTTO-VITS? Mange forstår den ikke. Men her kommer den alligevel:

Mand til sin ven: Jeg har vundet 19 millioner i Lotto!!
Vennen: Nej, det er løgn!
Mand: Ja, men det er mange penge!

Hvis du vexler din milliongevinst til euro, vil den fylde syv-en-halv gang mindre. Praktisk, hvis dit pengeskab ikke er så stort.

HVAD ER FRIHED?
Dansk Spil som står bag lottospil i Danmark, har fået Yougov til at lave DEN STORE FRIHEDSUNDERSØGELSE. Her er lotto-spillere blevet stillet en række spørgsmål om, hvad de ville eller ikke ville gøre, når (hvis) de vandt mange millioner.

HER ER ET PAR EKSEMPLER
Hvad ville du bruge mere eller mindre tid på?
56% ville arbejde mindre. 52% ville bruge mere tid på familien. 42% ville bruge tid på at lære noget nyt, og 13% ville bruge mere tid alene (Det må vist være gnierne).

Hvem ville du ikke fortælle, at du var blevet mangemillionær?
44% ville ikke sige det til en bredere kreds af bekendte. 38% ville ikke sige det til naboerne. 32% ville ikke sige det til kollegerne. 7% ville ikke fortælle det til familien og 2% ville ikke sige det til deres partner (Her foreslår Danske Spil, at bruge penge på en parterapeut).

Ville du ændre dine stå-op-om-morgen-tider?
80% ville stå op som de plejer. 12% ville stå senere op og sørme om ikke 2% vil stå tidligere op (Faktisk ikke så dumt endda, hvis man altså skal nå at gøre et fornuftigt indhug i formuen, inden man stiller træskoene).

SÅDAN SKAL FORMUEN BRUGES
Ikke så mærkeligt – eller hvad? – ville 24% købe en ny (og formentlig dyrere) bil. Kun 10% ville ikke købe noget som helst.

80% ville dele ud af formuen, mens kun 8% ville beholde det hele selv. 46% ville flytte til anden (og formentlig større) bolig, men hele 36% ville blive boende.

På spørgsmålet om man ville ændre spisevaner fortæller 30%, at de ville gå mere på restaurant, mens 4% ville ansætte en privat kok.

Med hensyn til at arbejde ville 13% holde op med at arbejde. 27% ville blot arbejde mindre, mens hele 20% ville fortsætte uforandret trods formueforøgelsen.

HEMMELIGHOLDELSE
Det er nok en god idé, at holde det tæt ind til kroppen, hvis man pludselig har fået rigtig mange millioner ind på kontoen. Der huserer adskillige historier om, at familie- og vennne-relationer kan gå fuldstændig op i limningen, hvis dit held slipper ud.

En færing vandt 14. juli 20 millioner i Lotto. Det er sluppet ud, at gevinsten er tilfaldet en af de 3.000 indbyggere i den lille bygd Tvøroyi på Suðuroy. Nu går alle rundt og gætter på hvem det kan være og kigger deres venner og naboer dybt i øjnene. Vinderen går rundt og griner i skægget. Han vil holde det hemmeligt, og ikke bruge penge det første stykke tid. Men selv hvis han venter 1 år med at høste frugterne af sin gevinst, bliver det vist alligevel svært fortsat at holde det hemmeligt. Der er kun én løsning: Flyt til et andet land.

DIN BLOGGERS VISION
Hvad ville Din Blogger mon bruge en stor milliongevinst til? Svaret lyder: Hyre et stort københavnsk advokatfirma til at hjælpe regionskommunens halvtidsansatte jurist med at få ryddet op i de mange helårsboliger, som på kriminel vis bliver brugt til feriebolig for ejeren eller til ferieudlejning.

Først og fremmest i Gudhjem, men også i Allinge og Svaneke. Det vil både hjælpe alle de 1.250 personer, som i øjeblikket søger en bolig på Bornholm. Yderligere ville det skabe mere liv i byerne uden for sæsonen, øge forretningernes omsætning og ikke mindst tilføre millioner af skattekroner og blok-tilskud til kommunens slukne kasse. Så kunne vådservietter som erstatning for det ugentlige bad til ældre borgere en gang alle fejes helt af bordet.

HVIS DU VIL VÆRE RIG
Om onsdagen trækkes Vikingelotto. I næste uge er der 27 millioner til den eller dem, der har fundet frem til de seks rigtige tal ud af de 48 mulige samt det rigtige vikingetal ud af 8 mulige. Indsatsen er 6 kroner pr. række. Vinder du den store gevinst, så kontakt Bloggen. Dit navn forbliver mellem dig og læserne.

Held og Lotto – som Danske Spil siger.