2 NYE FILM I SCALA GUDHJEM: AFTEN: ALLE DRØMMER OM NICOLAS GACE – EFTERMIDDAGE: NUMMER 4 AF KUNG FU PANDA

Nikolas Cage kommer pludselig ind i tech-giganternes kändismølle. Foto©Scanbox.

 DREAM SCENARIO:  ”Det er cancel-kulturen ud i det ekstreme. Det er satirisk influencer-afklædning. Det er en giftig samtids-diagnose. Og det er alt sammen fremragende. Vores psykose-ramte berømtheds-dyrkelse bliver spiddet i fremragende og syret Nicolas Cage-film.” Sådan skriver Nanna Frank Rasmussen Politiken.

Det handler om en helt almindelig mand, som ingen kender, lige indtil han begynder at dukke op i folks drømme. Nicolas Cage er universitetslæreren, hvis liv ændrer sig totalt fra en ene dag til den anden.

Den amerikanske skuespiller Nicolas Cage hedder faktisk Nicholas Kim Coppola. Han blev født i 1964 i Long Beach, Californien. Hans far var professor i litteratur, og hans mor var danser og koreograf.

Cage gik på Beverly Hills High School, men droppede ud som 17-årig for at forfølge sin drøm om at blive skuespiller. I 1982 lykkedes det ham også at få en rolle i filmen ’Øl, Fis og Rockmusik. Med Sean Penn. Det meste af hans rolle blev imidlertid klippet ud, og det blev altså ikke til noget gennembrud. I stedet fik han job i en biograf med at sælge popcorn, som gav ham mulighed for at være nær de levende billeder.

Cage er nevø til den kendte filminstruktør Francis Ford Coppola og hjalp en overgang til med at øve replikker, når der blev afholdt auditions til nye film. Dette var også indgangen til rollen som Smokey i filmen ‘Rumble Fish’ fra 1983. For ikke konstant at blive kædet sammen med sin onkel og for at undgå mistanker om nepotisme skiftede Cage sit efternavn ud og tog i stedet navnet Cage, delvist inspireret af Marvel-superhelten Luke Cage.

Cage vandt en Oscar i 1996 for Bedste Mandlige Hovedrolle i ’Leaving Las Vegas’ om en alkoholiker, der drikker sig ihjel.

DREAM SCENARIO
vises i Scala Gudhjem
torsdag 28. marts til og med onsdag 3. april 2024.
Hver aften 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 100 minutter.
Censur: 15+.

Anmelderne var ret så begejstrede:

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Morgenavisen Jyllands-Posten: … et virkeligt velkomment bekendtskab, uforudsigeligt, sjovt og tankevækkende … en tragedie, der spiller som en uforudsigelig komedie.
4 stjerner ud af 6.

Per Juul Carlsen, Kristeligt Dagblad: Nicolas Cage er forrygende – en dejligt tosset film, der konstant pirrer vores nysgerrighed, mens den revser sin samtid. 5 stjerner ud af 6.

Jakob Freudendal, netmediet Soundvenue: Nicolas Cage har sin bedste rolle i Kristoffer Borglis skøre dissekering af berømtheds- og cancel-kulturen. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
DREAM SCENARIO
Instruktør: Kristoffer Borgli.
Manuskript: Kristoffer Borgli.
Medvirkende: Nicolas Cage [Paul Matthews], Lily Bird [Sophie Mattheew], Julianne Nicholson, Star Slade, Kaleb Horn, Paula Boudreau, Noah Lamanna, Dylan Baker, Marc Coppola, Conrad Coastes, Jessica Clement, David Klein, Liz Adjel, Marnie McPhail, Tim Meadows, Maev Beaty, Krista Bridges, Marnie Brunton med flere.
Producere: Ari Aster, Nicolas Cage, Tyler Campellone, Jacob Jaffke og Lars Knudsen.
Musik: Owen Pallett.
Foto: Benjamin Loeb.
Klip: Kristoffer Borgli.
Casting: John Buchan, Jason Knight og Ellen Lewis.
Kostyme-design: Kaysie Bergens og Natalie Bonfman.
Makeup og hår: Indiana Allemang, Tori Binns, Geneviève Bonneau med flere.
Speciel efffects: Daniel Betti.
Stunts: Neil Davidson, A. Ross de St. Croix, River Godland, Don Gough med flere.
Produktion: A24 og Square Pag.
Dansk distrbution: Scanbox.

PÅSKEFILM FOR BØRN OG VOKSNE

Pandaen PO levede fredeligt – lige indtil … Foto©DreamWorks Animations.

 KUNG FU PANDA 4:  Pandaen Po er tilbage i fortsættelse af første Kung Fu Panda film, hvor han fik opfyldt sin store drøm. Han lever nu som Dragekrigeren og beskytter Fredsdalen sammen med sine Kung Fu venner: De Fantastiske Fem – Tiger, Trane, Knæler, Hugorm og Abe.

Pos liv trues af en frygtindgydende skurk, der planlægger at bruge et hemmeligt, ustoppeligt våben til at erobre Kina og udslette Kung fu. Po og vennerne må rejse tværs over Kina for at tage kampen op. Men hvordan kan de bekæmpe et våben, der kan neutralisere Kung Fu?

KUNG FU PANDA 4
vises i Scala Gudhjem
torsdag 28. marts til og med mandag 1. april 2024
Hver eftermiddag 16:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 90 minutter.
Censur: 7+.

Jyllands-Postens anmelder er begejstret: Det er sjældent, at man i komisk animationsregi ser vellykkede følelsesbetonede handlings-strenge, men her lykkes det mesterligt, og på en måde som mange action-film for voksne ville kunne tage ved lære af. 5 ud af 6 stjerner.

Film Fakta
KUNG FU PANDA 4
Original titel: Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom
Instruktion: Jennifer Yuh.
Danske stemmer: Rune Klan, Søen Spanning, Mille Dinesen, Puk Scharbau med flere.
Amerikanske stemmer: Angelina Joli, Jackie Chan, Gary Oldman, Jean-Claude Van Damme, Dustin Hoffman med flere.
Manuskript: Jonathan Aibel, Glenn Berger og Ethan Reiff.
Producere: Melissa Cobb med flere.
Musik: John Powell og Hans Zimmer.
Head of layout: Damon O’Beirne.
Klip: Maryann Brandon og Clare Knigth.
Produktion: DreamWorks Animation.
Dansk distribution: Scanbox.