IS-STAFFETTEN GIVET VIDERE TIL 3. GENERATION

Den nye is-familien flytter ind om et par måneder. Det er børnene Anna og Ida sammen med deres mor og far – Malene og René Becker. Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEMS STØRSTE turist-magnet ­– næstefter Pandekagemanden – er det store iskage-hus ved havnen. Det blev gennem mange år drevet – og ejet – af Lennarth Laursen, som overtog det efter sine forældre.

Lennarth flyttede i 2014 fast til Acapulco i Mexico, hvor har gennem 30 år havde tilbragt vinterne. I disse 3-4 år har Tina fra Melsted sørget for, at der stadig blev langet is – og slik – over disken.

Oprindeligt husede bygningerne kun Pension Fuglsang, men kort tid efter overtagelsen i 1959, udvidede Lennarths forældre forretningen med en soft-ice-maskine. Det var på det tidspunkt noget helt specielt. Formenlig den første af slagsen på Bornholm.

Lennarth overtog butikken, da hans far fyldte 65. Her var pensionatet lukket for længst. Senere blev den store sal på 1. sal benyttet til Lennarths berømte og stærkt søgte Salsa-salon hver onsdag aften i sommer-halvåret.

Nu rykker 3. generation ind i GUDHJEM SPECIAL. Det er nemlig Lennarths niece, Malene Gäth Becker, der sammen med sin mand, har købt de to sammenhængende ejendomme plus is-forretningen. De flytter fra Vestamager til lejligheden oven på butikken sammen med deres to børn på henholdsvis 10 og 12 år.

BLOGGEN: Det er jo herligt, at der nu kommer to børn mere til byen. Dem havde Lennarth jo ikke så mange af. Så må de vel spise al den is, de vil?

MALENE: Neeej .. alt med måde.

BLOGGEN: Skal I begge arbejde med i forretningen?

MALENE: Ja!

BLOGGEN: Laver I om på konceptet?

MALENE: Nej, det kommer til at køre videre som hidtil.

BLOGGEN: Genopstår salsa-onsdagene?

MALENE: Det tror jeg ikke. Der er ingen af os, der kan danse salsa.

BLOGGEN: Hvornår åbner I butikken?

MALENE: 30. marts.

Lennarth har lovet at komme hjem fra Mexico og være med til opstarten og Påsken over. Ligesom moster Gurli, der bor i Åbogade, også vil give et nap med. Som hun siger: ”Jeg glæder mig til at arbejde i butikken igen. Det har jeg jo gjort så meget før i tiden. Og hvor er jeg dog glad for, at det er familie, der nu skal føre det hele videre. Jeg føler det, som om jeg har vundet i Lotto”.

Det skal lige tilføjes, at Malenes mor – Lis Gäth – i flere år også drev isbutik i Gudhjem. Det skete fra Brøddegade 35, hvor der nu lejes ud til tøjforretningen ’Småfolk’.