NY FILM I SCALA GUDHJEM: KAMMERSPIL AF DANMARKS NYE CARL TH. DREYER

Det bliver Baard Owes sidste rolle inden han dør i slutningen af 2017. Foto©ReelPictures.

ÅRET ER 1648. Christian IV [1577-1648] er alvorligt syg, og med døden i hælene tager den syge konge mod København for at dø på Rosenborg Slot. Han sender bud efter sin ekskone Kirsten Munk, som han har holdt indespærret siden deres voldsomme skilsmisse. Kirsten skal underskrive en række anklagepunkter, så Christian kan få oprejsning og sikre sit eftermæle; men gensynet sætter ild til en fortid med utroskab og jalousi. Turen mod København bliver en rejse i Christians og Kirstens stormfulde ægteskab, fra første møde og forelskelse til bitter strid og ulykkelig kærlighed. Et kammerspil i en karet, der ræser gennem kærlighed, had, synd og forsoning.

Det er Baard Owe, der spiller rollen som Christien IV, og lige som kongen på filmen er døende er Baard Owe det også. Han dør 11. november 2017, 81 år gammel – kort tid efter at indspilningerne er færdige.

OM INSTRUKTØREN
Allerede før premieren på sin første spillefilm modtager filmtalentet Kasper Kalle støtte fra Statens Kunstfond på 200.000 kroner. Instruktøren, der har studeret på Det Fynske Kunstakademi og udgået fra Den Danske Filmskole, bliver kaldt Danmarks nye Carl Th. Dreyer, og det har han intet imod.

“Jeg elsker Dreyer, så det er en kæmpe kompliment, men det største er ikke at blive sammenlignet med nogen, det største er at få lov at lave film”, siger 34-årige Kasper Kalle til Fyns Stiftstidende, der har skiftet sit borgerlige efternavn Skovsbøl ud med ét, som folk i udlandet har lettere ved at udtale. Ja, ambitionerne fejler ikke noget!

CHRISTIAN IV – DEN SIDSTE REJSE
vises i Scala Gudhjem

fra torsdag 24. til onsdag 30. januar
Hverdage klokken 19:15
Weekend [lør-søndage] kl. 16:15 med GRATIS KAFFE.
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingens start
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 90 minutter
Censur: 11+.

Anmelderne var lidt delte:

Nanna Frank Rasmussen, Jyllands-Posten: … dansk film har ikke set noget lignende før, og selv om CHRISTIAN IV ikke er en fuldstændigt vellykket film, er det både forfriskende og glædeligt at se en ambitiøs, original tænker. 4 stjerner ud af 6

Lone Nikolajsen, Information: … spillefilmsdebutanten Kasper Kalle får virkelig meget ud af virkelig få kvadratmeter i periodedramaet CHRISTIAN IV, som udfolder en årelang og dramatisk kærlighedshistorie inden for rammerne af kongens karet.

Bo Tao Michaëlis, filmmagasinet Ekko: … man rammes af en voksende ligegyldighed om, hvem der gik i seng med hvem. Filmen mangler simpelthen enten noget traditionelt 1600-talsdrama med historiske gevandter og kulørt ramasjang eller en kalejdoskopisk og inciterende fortælling, som vil mere og andet end at langtidsstege en affære om royal utroskab engang i Danmarkshistorien. 3 stjerner ud af 6

Morten Kildebæk, netmediet Soundvenue: … det skyldes imidlertid ikke bare det gode skuespil, men også instruktørens opfindsomhed, at den halvanden times karet-snak kan fastholde éns koncentration.
4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
CHRISTIAN IV – DEN SIDSTE REJSE

Instruktør: Kasper Kalle
Medvirkende: Baard Owe, Karen-Lise Mynster, Rudi Køhnke, Rosalinde Mynster, Gustav Dyekjær Giese, Peter Plaugborg, Brigitte Christensen, May Simón Lifschitz, Lea Gregersen, Stefan Mølholt med flere
Produktion: Claudia Saginario
Manuskript: Trine Appel og Kasper Kalle
Fotografi: Catherine Pattinama Coleman
Klip: Linda Man
Scenografi: Josephine Farsø [nomineret til Blockbuster Talentpris]
Musik: Sophia Maj
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Produktionsselskab: Good Company Films
Produktionsår: 2018
Biodistributør: Reel Pictures.