DEN FANTASTISKE BORNHOLM-RUNDT-TUR ’KYST’ SAMLER PENGE IND SÅ TUREN OGSÅ KAN BLIVE TIL ET LIGE SÅ FANTASTISK BOG-VÆRK … I LØBET AF 23 TIMER VAR DE ØNSKEDE 40.000 KRONER I HUS!!!!

DEN FÆNOMENALE TEGNER Ben Woodhams vandrede som – det vil være mange bekendt – sidste år Bornholm rundt langs kysten. Hver fredag startede han det sted, hvor han sluttede sidste fredag – i alt 52 etaper.

Som Ben skriver på sin hjemmeside: ”Hver tur startede ved solopgang og sluttede ved solnedgang, uanset hvor dårligt vejret var, og hvor lang dagen var. Gennem turen gik jeg langsomt, og jeg tegnede og malede, samlede og byggede alt det, mine øjne blev fanget af. Alt blev lavet i felten på dagen”.

Et kolossalt projekt som nogen gange var ved at tage livet af den gode mand. Kulde, storm, regn! Nogen gange var det så koldt, at han var nødt til at varme vandet til akvarellerne op over en medbragt gasbrænder ellers var det frosset til is.

Undervejs kunne interesserede følge projektet uge for uge på https://benwoodhams.com/kyst/kyst-introduktion-dansk/ og her blive fascineret at hans unikke talent. Det er stille og roligt verdensklasse!

KICKSTARTER

Ud over tre udstillinger der allerede er aftalt, prøver Ben nu at indsamle 40.000 kr. til bogværket. Det sker via en såkaldt ‘Crowdfunding Campaign’, hvor interesserede kan give en skærv til projektet. Beløbet starter ved 50 kr. Giver du fx 400 kr. får du ikke alene bogen tilsendt [+porto 125 kr.], men dit navn bliver tillige offentliggjort i bogen. Mindre beløb giver ret til fx postkort. Klik ind på:

https://www.kickstarter.com/projects/kyst/kyst-the-book.

Indsamligen slutter 31. marts. Hvis indsamlingen ikke når de 40.000 kr. får man sine penge retur. Men tøv ikke for længe. Der er kun plads til 100 bidragsydere, og når det ønskede beløb er nået, slutter indsamlingen.

I skrivende stund 7. marts kl. 17:23 har 69 personer bidraget med til sammen 35.481 kroner. Indsamlingen blev sat i gang i går aftes 23:00 og vil forment nå de 40.000 inden midnat. Opsigtsvækkende!

SIDSTE: Klokken 22:11 – mindre end et døgn efter crowdfundingens start er målet allerede nået. 82 mennesker har nu samlet 41.856 kroner ind til bog-projektet. Ben Woodhams, der i øjeblikket befinder sig i England, har fortalt Bloggen, at han er ganske overvældet!

KYST-VÆRKET

Fuglene fylder også i det nye bogværk KYST. Foto©BenWoodhams.

KYST-bogen bliver en stor indbundet ’coffee table’ bog – 300 x 245 mm – med 220 sider i højkvalitets papir, trykt af det måske bedste trykkeri i Danmark: Narayana Press. Bogen bliver rigt illustreret med flere end 200 billeder, og vil fortælle hele turens historie fra KYST UGE 1 til KYST UGE 52.

DE FORELØBIGE UDSTILLINGER

KYST på Svanekegaarde 3. maj til 23. juni 2019. Svaneke på Bornholm.

KYST på Donald Watson Gallery 5. juli til 29. august 2019 SOC, Waterston House, Aberlady EH32 0PY, Storbrittannien

KYST hos Allerød Kunstforening 3. til 20. oktober 2019. Kirkehavegaard, Kirkehaven 16, 3450 Lillerød, Danmark.

Der er et håb om, at udstillingen kan vende tilbage til Bornholm på Gudhjem Museum i 2020 – det kræver først og fremmest, at det hele ikke er blevet solgt undervejs. ‘Crowdfunding