HØJSKOLESANGBOGEN ER BLEVET UDVIDET AF GUDHJEM HAVNEKORS 1. BRUMMER

Poul-Erik Salomon – selvudråbt redaktør med tilbagevirkende kraft af Højskolesangbogens 18. udgave. Foto©JørgenKoefoed.

Nu ser den allerførste side i Højskolesangbogen nr. 18 sådan her ud. Foto©JørgenKoefoed.

NÅR GUDHJEM HAVNEKOR i morgen synger det gode skib ERTHOLM ud af havnen kurs Christiansø, bliver der formentlig sunget fra korets beholdning af Højskolesangbogen. Samme udgave som den sidste år og forrige år og så videre. Den nye 19. udgave kommer nemlig først i 2020. Men da den formentlig heller ikke indeholder Havnekoret to signatur-sange, har korets 1. brummer – Poul-Erik Salomon – hele vinteren siddet og klippet og klistret, så den populære sangbog nu er blevet udstyret med to nye sange.

Det drejer sig om ’Hvem kan sejle foruden vind’ der altid synges som første sang og ’Der går altid skibe tilbage’ som den faste afslutningssang. Texterne er sat ind på henholdsvis første og sidste side. Så nu kan alle synge med – både endags-turisten som den garvede havne-sanger, der måske ikke lige har alle ordene printet på indersiden af hjerneskallen.

FØRSTE SANGMORGEN ER FLYTTET FREM
Oprindelig
skulle Gudhjem Havnekor starte sæsonen 18. april kl. 9:50. DET ER BLEVET ÆNDRET. Faktisk begyndte Ertholm at sejle her til morgen. Ganske vist fra Nørresand pga blæsten fra øst. I morgen skulle det ske fra Gudhjem Havn. Så mød op i morgen – onsdag 17. april kl. 9:50 – og vær med til at fejre starten på den syvende sæson. Bagefter er der som sædvanlig tid til en kop mokka og lidt god sladder fra de inderste cirkler.

Poul-Erik Salomon viser den sidste side i den nyredigerede udgave af Højskolesangbog nr. 18. Foto©JørgenKoefoed.

Gudhjem-boen Birgit Bloch har nu fået en fortjent plads i Højskolesangbogens 18. udgave … her på allersideste side. Foto©JørgenKoefoed.

FAKTA OM HØJSKOLESANGBOGEN

Højskolesangbogen er den mest solgte bog i Danmark. Den udkom første gang i 1894 og når som sagt udgave nummer 19 i 2020. I 2018 kunne alle komme med forslag til nye sange. I år samles redaktionen, som består af seks medlemmer udpeget af FFD – Folkehøjskolernes Forening – og tager de endelige og meget følsomme beslutninger om, hvad der skal ind og især, hvad der skal ud. Sidste udgave og den som Gudhjem Havnekor for år tilbage fik doneret af Christiansøfarten – nummer 18 – udkom 24. oktober 2006.

Formand for 2020-redaktionen: Jørgen Carlsen [mag.art. i idéhistorie]. Øvrige redaktionsmedlemmer: Dy Plambeck [forfatter], Matthias Hammer [pianist, radio- og tv-vært i DR], Anne Odgaard Eyermann [kirkemusiker og korleder i Virklund Kirke], Søren Launberg [sanger, skuespiller, komponist og textforfatter] og Mette Sanggard Schultz [cand.mag. i filosofi samt æstetik og kultur].