PIRATHUS ELLER EJ [5] – HUSET I MELSTED SOM INGEN VIL KENDES VED + LISTEN OVER DEM DER SØGER BOPÆL I GUDHJEM-MELSTED

Melsted Langgade 4 blev solgt 1. april 2017. Før den dato var det helårsbeboet af Aase Bengtson og Per Andersen, men den nye ejer bruger angiveligt huset som sin feriebolig. Foto©JørgenKoefoed.

DET GAMLE BINDINGSVÆRKHUS med adressen Melsted Langgade 4 i Gudhjems fætterkusine-by Melsted blev 1. april 2017 købt af den nu 63-årige Ann Isabel Kryger. Prisen var 960.000 kroner. Huset der er på 92 m2 med en grund på 779 m2, har koden 120 på BBR-meddelelsen og er således et helårshus. Af uforklarlige grunde bliver huset åbenlyst benyttet som feriehus ifølge beboerne i området. Ejeren bor tilsyneladende i et 153 m2-stort helårshus på Hundesøvej 3B i Gentofte.

Bloggen ringede 13. april kl. 11:46 til fru Kryger for at høre årsagen til, at huset i Melsted ikke er beboet og bruges som feriebolig. Men der var telefonsvarer på. Der blev lagt besked.

Samme resultat 16. april kl. 17:51, hvor der atter blev lagt besked om, at det drejer sig om Melsted Langgade, og at Bloggen/Jørgen Koefoed gerne ville tale med hende.

17. april kl. 16:37 atter det samme.

Efter denne tredje henvendelse kom der en reaktion 6 minutter efter pr. sms.

17. april 16:43 fra +45 30 48 76 71: Du har fået forkert nummer. Er ikke Ann. God dag.

Svar fra Bloggen: I følge Krak er dette mobilnr. ejet af Ann Isabel Kryger boende Hundesøvej i Gentofte også med bopæl Melsted Langgade 4. Kender du Ann siden du har overtaget hendes nr.? Venlig hilsen Jørgen Koefoed, Gudhjem.

Svar fra +45 30 48 76 71: Nej, jeg kender hende ikke.

Svar fra Bloggen: Mærkeligt når du bor i hendes hus?

Svar fra +45 30 48 76 71: Ja. Men venligst ikke ring til mit nummer mere. God onsdag.

Svar fra Bloggen: Sidste ?: Jeg går ud fra du ejer huset i Melsted? Påske-hilsen fra Gudhjem.

Svar fra +45 30 48 76 71: Nej jeg ejer ikke noget hus. Jeg er 24 år gammel. Bor i København. Kender ikke noget til Melsted.

Svar fra Bloggen: OK.

En lidt frustrerende korrespondance.

HVORFOR GEMMER ANN ISABEL KRYGER SIG?

I følge krak.dk bor der en Ann Isabel Kryger på adressen Hundesøvej 3B i Gentofte med mobilnummeret 30 48 76 71. Om det er en fejl hos Krak, eller at fru Kryger har læst om de tidligere Pirathus-omtaler på Bloggen og derfor ønsker at krybe i skjul via disse benægtende sms’er vides ikke.

Det ville ellers have være godt, hvis fru Kryger, der ejer Melsted Langgade 4, kom ud af busken og fortalte, hvorfor hun har købt et helårshus, som hun angiveligt benytter som sit feriehus. Hvis hun vitterligt havde flyttet sin bopæl til Melsted, hvorfor så ikke fortælle det? Så ville den potte være ude, og alle i Melsted og Gudhjem ville være glade for en ny tilflytter.

Hvis nogen kender til Ann Isabel Kryger eller støder på hende i Melsted, må de meget gerne spørge til hendes grund til sit tilsyneladende ulovlige brug af Melsted Langgade 4. Det kunne jo være, at hun havde aftaler med kommunen desangående – eller andre vægtige lovliggørende årsager. Lige som fru Kryger er velkommen til at kontakte Bloggen på 2782 0241 eller på arkivparis@aegir.dk

SIDSTE:

Mens ovenstående linier blev skrevet røg der 18. april kl. 17:35 denne sms fra 2617 7104 ind på Din Bloggers mobil: Du har kontaktet Kristian Kryger flere gange. Venligst ophør med det omgående. Mvh Ann Kryger.

Din Blogger ringede herefter kl. 17:38 til ovenstående mobil-nummer. Ingen tog telefonen, og derfor blev der lagt en besked om, at det var mærkeligt, at i går [17/4] tilhørte 3048 7671 en 24-årig kvinde fra København, der hverken kendte dig eller til huset i Melsted. Og nu tilhører det åbenbart en Kristian Kryger! Ann blev bedt om at ringe til Bloggen, så vildreden om Melsted Langgade 4 kunne udredes.

Efterfølgende sendte Bloggen en sms kl. 17:55:  Hej Ann. Du tager åbenbart ikke din mobil, når jeg ringer til dig. Hvorfor vil du ikke tale om dit hus i Melsted? Du har sikkert en lovlig undskyldning for at benytte huset som din feriebolig. Så ring nu til mig, så mysteriet kan opklares. 2782 0241. Venlig hilsen Jørgen Koefoed.

Herefter ingen kommunikation før 19. april kl. 08:39, hvor fru Kryger sender denne sms: Hej Jørgen. Kender dig ikke, men du skal ophøre med at kontakte mig og min familie på telefon, e-mail, SMS eller fysisk, da jeg i givet fald vil kontakte relevante myndigheder. Mvh Ann.

Din Blogger svarer få minutter efter: Jeg vil blot tale med dig om Melsted. Men hvil i fred. Hilsen fra Gudhjem.

Bloggen vil selvfølgelig ikke fremover ikke tage kontakt til Ann Isabel Kryger – med mindre hun selv henvender sig igen. Det er bare så trist, at fru Kryger, der sikkert er et udmærket mennesker, vil deltage i at undergrave de små byer på Bornholm og gøre dem til spøgelsesbyer. Dog vil Ann modtage en sms, når dette indlæg offentliggøres på Bloggen, således at hun kan komme til genmæle med eventuelle korrektioner til ovenstående.

SVANEKES VENNER: EGOISMEN TA’R OVER

På generalforsamlingen i byforeningen i Svaneke for nylig udtalte formanden Henrik Søby til Bornholms Tidende: Det er en svær opgave at sikre, at bopælspligten bliver overholdt. Egentlig har vi et fornuftigt samarbejde med Regionskommunen, men med den kreativitet, ’snyderne’ lægger for dagen, er det en svær opgave: Tomme huse kommer proforma til salg, en ægtefælle tilmeldes proforma, en slægtning/bekendt tilmeldes kortvarigt osv. Egoismen ta’r over, og ansvaret for fællesskabet lider.

Henrik Søby opfordrede ved den lejlighed, at alle der vil værne om Svanekes beståen, vil medvirke til, at det ikke bliver for nemt at snyde. Og det er det Bloggen – sammen med Lucas Schmidt – prøver at gøre for Gudhjem-Melsted. Det er i alle de faste beboers interesse. Derfor kan det undre, at de fleste fastboende raser imod Bloggens skriverier om Pirat-husene – og især sviner Lucas til på groveste måde. Hvorfor forsvarer man de ulovligheder, som er med til at ødelæge ens egen by – og hvorfor er der så få, der bakker op?

ARVESØLVET

På generalforsamlingen i Listed Borgerforening midt i april har man også sine problemer med, at byen er ved at udtørre. Listed, der fik ophævet bopælspligten, ønsker nu at få den genindført, da man kan konstatere, at byen bliver affolket. Som Karen Nørregaard fra byforeningen udtalte til Bornholms Tidende: ‘Vi skal ikke sælge ud af arvesølvet‘.

Listed frygter simpelthen, at for mange helårshuse bliver solgt som feriehuse, og at byen dermed uddør som et levende lokalsamfund.

Både den lovlige og ulovlige nedlæggelse af helårshuse er ved at sætte sine skræmmende spor. Selv om Regionskommunen sidste år havde ansat en jurist på halv tid for at komme ulovlighederne til livs, er det gået meeeget langsomt. Derfor besluttede Kommunalbestyrelsen først på året at øge indsatsen, ved at bevilge penge til en jurist på fuld tid og en sekretær på halv tid. Man kunne se, at indsatsen, hvor lille den end havde været, havde kunne betale sig i form af øgede kommuneskat og blok-tilskud. MEN de to stillinger er tilsyneladende stadig ikke blevet besat. Din Blogger talte med viceborgmester Anne Thomas, der er en af de få – måske eneste – kommunalpolitiker, der hele tiden presser på, for at få stoppet de mange ulovligheder. Anne kunne 1. april fortælle, at hun for tre dage siden havde forespurgt om disse ansættelser. Svaret var, at der endnu ikke var sket noget.

Trist at kommunen tager meget let på et af Bornholms måske allerstørste problemer lige nu. Man kunne med rette citere Tordenskjold, da han 26. juli 1719 råbte op til kommandanten for den kapitulerede fæstningsby Marstrand:

“Hva’ dælen nøler I efter?” 

NU SKAL BOPÆLSPLIGTEN GENINDFØRES
Det voksende problem med de mange helårshuse, der forsvinder, vil nu også blive taget op af Bornholmske Borgerforeningers Samvirke. Formanden Jørgen Hammer udtalte efter foreningens generalforsamling til Bornholms Tidende:  ‘Samvirket skal arbejde for at få bopælspligten genindført, der hvor lokalsamfundene ønsker der det’.

 

HER ER DE TIDLIGERE OFFENTLIGGJORTE PIRAT-BLOGGE:

PIRATHUSE ELLER EJ [1]: ÆGTEPARRET DER EJER FLERE HELÅRSHUSE I GUDHJEM, HVOR NOGEN AF DEM BLIVER BRUGT TIL ULOVLIG FERIE-UDLEJNING
9. november 2018

PIRAT-HUS ELLER EJ [2] – HØJSÆSON FOR TÆND-SLUK-URE I GUDHJEM-MELSTEDS PIRATHUSE
9. december 2018

PIRATHUS ELLER EJ [3] – ET HELÅRSHUS SOM MÅSKE ALLIGEVEL IKKE BENYTTES ULOVLIGT + NYTÅRSTALE AF LUCAS + OPDATERET BO-I-GUDHJEM-LISTE.
21. januar 2019

PIRATHUS ELLER EJ [4] – UENIGHED OM EJNAR MIKKELSENSVEJ 38 ER ET PIRAT-HUS + OPDATERET BO-I-GUDHJEM-LISTE.
24. februar 2019

 

STADIG MANGE DER GERNE VIL BO I GUDHJEM
UPDATE PÅ Boigudhjem@gmail.com – MARTS-APRIL 2019
v/ Lucas Schmidt

DET BETYDER BOPÆLSPLIGT
ifølge Bornholms Regionskommune
Bopælspligt betyder, at du som ejer af en helårsbolig har pligt til at sørge for, at boligen er beboet. Bor du der ikke selv, skal du sørge for, at boligen bliver lejet ud. De personer, der bor i boligen, skal være tilmeldt folkeregisteret på adressen. Opfylder du ikke bopælspligten, kan din bolig i yderste konsekvens blive tvangsudlejet på kommunens foranledning.

På nuværende tidspunkt leder nedenstående stadigvæk efter en lejebolig:

Vi er to voksne sidst i tyverne med en 3-årig pige, der søger bolig på Bornholm. Vi bor på Færøerne, men kunne godt tænke os at tage på et eventyr. Vi har familiær tilknytning til Bornholm, og søger derfor dertil. Med venlig hilsen, Tordis Tróndarson, Bartal Kamban og Vilhelmina Róadóttir – kontakt venligst på tordis.trondarson@gmail.com.

Vi er en familie på far, mor og fire børn i alderen 10 mdr og op til 14 år. Vi står i den situation, at vi rigtig gerne vil til Bornholm og bo fast. Min mand er bornholmer, jeg selv fra en lille by som hedder Løkken. Husleje max 6.500 kr. Værelser minimum 5. Kan kontaktes her: lenadkjensen@gmail.com. Med venlig hilsen Lena Madsen.

Vi er to unge mennesker, begge under uddannelse, der forsat leder efter fast bolig i Gudhjem. Vi har ikke brug for meget – køkken, badeværelse og 2 værelser ville være perfekt. Vi har budget på ca 5.000 kr. Og selvfølgelig en varmeregning der er til at betale. Med et stærkt håb om fortsat at kunne bo i ønskebyen Gudhjem. Vi bor nu til leje på 30-35 m2 i Melsted, men da vi snart skal have en lille dreng, er vi interesseret i en lidt større lejebolig. – Darta og Toke – 4278 0337

Jeg søger stadigvæk bolig i Gudhjem. Dog jeg søger ikke en lejlighed men et lille hus med lidt jord(have) til Fordo – min kommende kalv. Huset kan ligge uden for bygrænsen, men ikke for langt væk, da jeg arbejder i bageriet ved havnen. Jeg har ikke bil. Vi ses og godt nyt år. Venlig hilsen Maya – mayakodexter@hotmail.co.jp

Vi er et par på 27/45 fra København, der måske godt kunne overveje Gudhjem. Vi søger lejlighed eller et-plans-hus på 80-120 m2. Ivan Holm – iho@360north.dk

Jeg er 35 år og har to skønne drenge på 10 og 14 år. Jeg er uddannet pædagog og arbejder i socialpsykiatrien område vest, er ikke ryger og nyder gode gåture, at fotografere og nyde livet og min skønne familie. Jeg er alene så budgettet er ikke så stort; en max husleje på 4.500-5.000 kr. og et indskud på max 20.000 kr. – helle1812@gmail.com

Vi er en familie på 5. Vi ønsker bolig på 120 m2 og op og med egen have og selvfølgelig meget gerne havudsigt. Vi er tilflyttere med fast arbejde i kommunen og på hospitalet. Pris ikke over 8.000 kr./måned. Med venlig hilsen Johanni Junge Petersen. Mobil 2028 1925.

Vi er en familie på 4. Vil meget gerne flytte til Gudhjem, da jeg arbejder på Klippebo … og så er jeg helt vild med naturen i Gudhjem. Min datter arbejder på røgeri om sommeren. Vi har 2 hunde. – Diana Møller – mobil 5353 8252.

Hej jeg søger en 2-3 værelses. Budgettet er lavt, men jeg kan hjælpe med at ordne noget på boligen, hvis dette kan gøre at jeg kan få lidt billigere husleje. Jeg er rolig, har en hund og 2 dele-børn. Håber i kan hjælpe. Med venlig hilsen Heidi Roch – tullemor86@gmail.com.

Medha med 3 børn søger lejebolig op til 6.000 kr./måned. – medhasector@yahoo.dk.

Jeg er interesseret i: Ubegrænset leje. Fritliggende hus på landet, helst uden naboer op til. Der skal være en have. Hund tilladt. Minimum 2 værelser. Budget 4.000 – 5.000 kr. plus forbrug – cecilia nova – nova.cecilia@gmail.com.

Hej – vi er en ung børnefamilie med en baby. iV søger med lys og lygte efter en mindre lejebolig og meget gerne i/tæt på Gudhjem. Vi søger en 2-værelses op til 5.500 kr./måned ikke-møbleret og leje i mindst 2 år. Vi er stille og rolige. Ingen husdyr og ikke-rygere. Raquel, Kasper og Anouk – kasper@nuna.life