NY FILM I SCALA GUDHJEM: PRÆSIDENT OG TRUSSETYV

Silvio Berlusconi [Toni Servillo] er tidligere italiensk regeringschef, medieejer, ejer af fodboldklubben AC Milan. Han er Italiens rigeste, og blandt de 100 rigeste i verden. Berlusconi trådte tilbage som regeringschef 12. november 2011. Foto©AngelFilms.

Titlen SILVIO OG DE ANDRE henviser til den komiske og vulgære italienske politiker ­– og tidligere premierminister – Silvio Berlusconi.

Den er løst baseret på historien om den kontroversielle italienske bladudgiver, tv-ejer og charmeur. Filmen følger ham i den tid, hvor hans ægteskab er ved at gå i opløsning, og hans tredje regering falder sammen.

Her møder han den unge playboy Sergio Morra, der har lejet sig ind i villaen ved siden af Berlusconis’, og fyldt huset med smukke – og letpåklædte – kvinder. Sergio vil til tops i det politiske system, og hvis han kan opbygge et godt forhold til den magtfulde Berlusconi, så er han godt på vej. Håber han.

SILVIO OG DE ANDRE er en international udgave af de to italienske film ‘Loro 1’ og ‘Loro 2’.

SILVIO OG DE ANDRE
vises i Scala Gudhjem
torsdag 23. maj, fredag 24. maj og søndag 26. maj
OBS: KUN 3 DAGE
Alle dage 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 150 minutter
Censur: 11 år +.

[Lørdag 25. maj 16:30: Sær-arrangement: Først vises den morsomme og barokke danske film GUD TALER UD med Søren Malling. Den er bygget over Jens Blendstrups roman af samme navn, og han vil komme og fortælle om sit finurlige univers før filmen. Det efterfølgende spise-arrangementet på Gården er aflyst pga manglende tilslutning.

Anmelderne var ret så tilfredse:

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Sorrentino giver den ikke for lidt, og især i sine indledende sekvenser eksploderer filmen som et veritabelt kalejdoskopisk overflødighedshorn af overdrev og vulgaritet.
5 stjerner ud af 6

Kim Skotte, Politiken: Det er modigt af Sorrentino at lave en film, der ikke så meget fordømmer Berlusconi, som den fortæller om en mand, der aldrig har haft meget brug for sandheden, men til sidst ikke vil kunne undgå at se den i øjnene. 4 hjerter ud af 6

Søren Jakobsen Damm, Berlingske: Portrættet af Berlusconi in persona er en langsom og tåkrummende, men også fascinerende afklædning. Det er tydeligt, at der er en voldsom diskrepans mellem manden og myten.
5 stjerner ud af 6

Bo Green Jensen, Weekendavisen: Silvio er værd at se for det visuelle alene. Der er scener på højde med ’Den Store Skønhed’. Der er dybde og eftertænksomhed som i ’Youth’. Der er altid smukke billeder.

Christian Monggaard, Information: Det er en dybt interessant, foruroligende og morsom dynamik, og Paolo Sorrentino skildrer den med al den visuelle flair og panache, han kan mønstre, og som man kender fra hans øvrige film.

Rasmus Brendstrup, filmmagasinet Ekko: Filmen rummer ingen biografiske nøgler til at forstå det bizarre fænomen Berlusconi. Men ved at gøre mennesket Silvio til et redskab (for hustleren Sergio) og et medium (for alles drømme) bliver hans ukuelighed, omstillingsparathed og hedonisme alligevel uhyggeligt relevant. 4 stjerner ud af 6

Morten Kildebæk, netmediet Soundvenue: … har ikke samme følelsesmæssige slagkraft som Sorrentinos bedste værker, ’This Must Be the Place’, ’Den store skønhed’ og ’Youth’. Alligevel er det umådeligt svært ikke (igen) at lade sig forføre af instruktørens eminente sans for at blande storslåede billeder med overforbrugets underliggende følelse af tomhed og tristesse. 4 stjerner ud af 6.

Film Fakta
SILVIO OG DE ANDRE
Originaltitel: Loro
Instruktion: Paolo Sorrentino
Medvirkende: Toni Servillo [Silvio Berlusconi], Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Euridice Axen, Fabrizio Bentivoglio, Roberto De Francesco, Dario Cantarelli, Anna Bonaiuto, Giovanni Esposito med flere
Produktion: Carlotta Calori, Francesca Cima, Nicola Giuliano og Viola Prestieri
Manuskript: Paolo Sorrentino og Umberto Contarello
Fotografi: Luca Bigazzi
Klip: Cristiano Travaglioli
Scenografi: Stefania Cella
Musik: Lele Marchitelli
Land: Italien
Produktionsår: 2018
Selskab: Indigo Film
Biodistributør: Angel Films.