NY FILM I SCALA GUDHJEM: GLORIA BELL – SEKS ÅR EFTER

Gloria Bell [Julianne Moore] gi’r den gas i weekenderne. Her sammen med en kommende [?] kæreste [John Turturro,]. Foto©AngelFilms.

 GLORIA BELL  Julianne Moore spiller den frisindede fraskilte Gloria, hvis børn for længst er flyttet hjemmefra. Hun lever et liv med fart på, og har en travl hverdag på kontoret, men om natten slår sig løs på natklubbernes dansegulve i Los Angeles.

Der er dog stadig et tomrum i Glorias liv, men da hun møder Arnold, begynder en ny romance. Det er dog ikke så enkelt at stable et velfungerende forhold på benene, når familie og Glorias egen selvstændighed spiller ind.

Filmen er en genindspilning af det chilenske drama GLORIA fra 2013. Instruktøren Sebastián Lelio er manden bag begge film.

GLORIA BELL
vises i Scala Gudhjem
torsdag 30. maj til og med onsdag 5. juni
Hver dag 19:15
Biografcafeen åbner 18:30
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 102 minutter
Censur: 11+.

Anmeldere var postive:

Stephanie Caruana, Berlingske: Sebastián Lelio er en mester til at fortælle historier om kvinder, der elsker, og som er stærke og sårbare og helt sig selv. Se den med din datter eller med din næste voksendate! 4 stjerner ud af 6

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: Lelio lader fortællingen om Gloria flyde frit og uforceret. Tonen er let, og filmen changerer mellem det komiske og det tragiske uden at miste troværdighed, og det er ikke mindst Moores fortjeneste, for på samme måde som García i originalversionen lykkes det hende at gøre Gloria til et helt vidunderligt bekendtskab. 4 stjerner ud af 6

Joakim Grundahl, Politiken: Julianne Moore indtager stort set hvert eneste billede i filmen. Med en sitrende desperation i det optimistiske blik foran nye eventyr og med en piblende sorg i mundvigen, når hun smiler ad sine børns afvisninger. Og med ulmende lidenskab under missende mistro, når hun møder fraskilte Arnold (John Turturro). 4 hjerter ud af 6

Bo Green Jensen, Weekendavisen: Moore og Turturro fungerer fint sammen. Et mislykket parophold (nu i Las Vegas) og en surrealistisk paintball-vendetta virker efter hensigten. Den arrede grundstemning er bevaret, og filmen siger gode ting om aldersdiskriminering. Alligevel føles det ikke som verdens vigtigste remake.

Michael Bo, filmmagasinet Ekko: Lelio balancerer hele tiden tæt på den soapede telenovela med dens særlige latinamerikanske sensibilitet baseret på konflikt og affekt, glamour og maskespil. Han knuger de store følelser ind mod brystet, som Douglas Sirk gjorde i 50’ernes amerikanske mainstreamfilm som ’Magnificent Obsession’ og ’Written on the Wind’. 4 stjerner ud af 6.

Majken Eliasen, netmediet Soundvenue: ... skal stå på egne ben, og de når hverken bemærkelsesværdige højdepunkter eller nye dybder om det stille liv, som det leves. Filmen er lidt som de disconumre fra 1970’erne, som Gloria så godt kan lide at danse til: Søde og muntre, men uden større klangbund. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
GLORIA BELL
Instruktion: Sebastián Lelio
Medvirkende: Julianne Moore, Sean Astin, Michael Cera, Alanna Ubach, Jeanne Tripplehorn, Holland Taylor, John Turturro, Rita Wilson, Brad Garrett, Cassi Thomson
Produktion: Sebastián Lelio, Juan de Dios Larraín og Pablo Larraín
Manuskript: Sebastián Lelio
Fotografi: Natasha Braier
Klip: Soledad Salfate
Scenografi: Shannon Walsh
Musik: Matthew Herbert
Land: Chile og USA
Sprog: Engelsk
Produktionsår: 2018
Selskab: Film Nation Entertainment og Fabula
Biodistributør: Angel Films.