DØDSTRUSLER PÅ EN LUN SOMMEREFTERMIDDAG

DA DIN BLOGGER i går ved 15-tiden stod foran Pandekagehuset og læste om de mange gratis jubilæumskoncerter, som Pandekagemanden vil diverterer med i næste måned, skete der noget, som slet ikke passede til tiden og stedet.

En hvid kassevogn som reklamerede for ’trykluft’ standsede og et solbrændt mandeansigt stak ud af vinduet og begyndte at sige noget til Din Blogger. Her nogenlunde angivet efter hukommelsen, da Bloggens Voice-Rekorder VN-7600 lå hjemme på skrivebordet.

TRYKLUFT-MAND: Du er en rigtig væmmelig mand!

BLOGGEN: [som stax kunne genkende Claus Schjellerup ­– manden bag ulovlig ferie-udlejning af en række helårshuse i Gudhjem] Er det fordi, jeg på min Blog har skrevet om dine overtrædelser af dansk boliglovgivning?

TRYKLUFT-MAND: Du er en rigtig skidt karl.

BLOGGEN: Er det fordi, jeg har skrevet om dine kriminelle aktiviteter på boligområdet?

TRYKLUFT-MAND: Der er rigtig mange, der gerne vil have fat i dig.

BLOGGEN: Jeg har hørt, at du igen har købt et helårshus i Løkkegade. Nummer 30. Vil du helårsudleje det?

TRYKLUFT-MAND: Hvad kommer det dig ved?

BLOGGEN: Det gør det fordi, du er med til at ødelægge Gudhjem som helårsby.

TRYKLUFT-MAND: Der er mange, der gene vil have fat i dig. Jeg håber en af dem en dag får fat i dig  og nakker dig.

BLOGGEN: Det er jo dødstrusler …

Den solbrændte mand med den væmmelige udtalelse lader sin hvide kassevogn triller ned ad Brøddegade.

POLITI-ANMELDELSE

Normalt ville Bloggen anmelde sådan en dødstrussel, men da udtalelserne er afgivet uden vidner, vil det nok være omsonst med en anmeldelse. Det ville blive påstand mod påstand. Så det må blot blive til ovenstående gengivelse af en ubehagelig samtale mellem to solbrændte mænd på en varm sommereftermiddag i idylliske[?] Gudhjem.

Bloggen har fem gange talt med ejere af såkaldte PIRATHUSE – helårshuse, som bliver benyttet ulovlig til almindelig ferieudlejning eller som fritidsbolig for ejeren selv.

De fem blogs om Pirathuse kan fanges herunder. Det er nummer 1, der omtaler Claus Schjellerups ulovlige aktiviteter.

PIRATHUSE ELLER EJ [1]: ÆGTEPARRET DER EJER FLERE HELÅRSHUSE I GUDHJEM, HVOR NOGEN AF DEM BLIVER BRUGT TIL ULOVLIG FERIE-UDLEJNING
9. november 2018

PIRAT-HUS ELLER EJ [2] – HØJSÆSON FOR TÆND-SLUK-URE I GUDHJEM-MELSTEDS PIRATHUSE
9. december 2018

PIRATHUS ELLER EJ [3] – ET HELÅRSHUS SOM MÅSKE ALLIGEVEL IKKE BENYTTES ULOVLIGT + NYTÅRSTALE AF LUCAS + OPDATERET BO-I-GUDHJEM-LISTE.
21. januar 2019

PIRATHUS ELLER EJ [4] – UENIGHED OM EJNAR MIKKELSENSVEJ 38 ER ET PIRAT-HUS + OPDATERET BO-I-GUDHJEM-LISTE.
24. februar 2019

PIRATHUS ELLER EJ [5] – HUSET I MELSTED SOM INGEN VIL KENDES VED + LISTEN OVER DEM DER SØGER BOPÆL I GUDHJEM-MELSTED
23. april 2019

  

HVAD BETYDER BOPÆLSPLIGT
… ifølge Bornholms Regionskommune

Bopælspligt betyder, at du som ejer af en helårsbolig har pligt til at sørge for, at boligen er beboet. Bor du der ikke selv, skal du sørge for, at boligen bliver lejet ud. De personer, der bor i boligen, skal være tilmeldt folkeregisteret på adressen. Opfylder du ikke bopælspligten, kan din bolig i yderste konsekvens blive tvangsudlejet på kommunens foranledning.

KOMMUNEN SVIGTER

Regionskommunen har i et par år haft ansat en jurist på deltid, for at få ryddet op i de fem hundrede ulovligheder i de otte bornholmske byer med bopælspligt. Af en eller anden grund er det åbenbart meget svært at få konstateret, om der er personer, som er tilmeldt Folkeregistret på adressen. Derfor er det gået meget langsomt med udredningen. Ifølge forlydende i den bornholmske presse skulle omkring ti husejere blevet meldt til politiet. Det kan ikke desværre bekræftes.

I januar vedtog kommunalbestyrelsen imidlertid at styrke indsatsen på boligområdet, som  samtidigt ville tilføre den slunkne kommunekasse flere penge. Mens kommunen førte ansættelsessamtaler til en heltids-jurist og en halvtids-sekretær, trådte Borgmesteren på bremsen. Hun turde ikke bruge penge på sagen, da der var usikkerhed omkring en mange millioner stor tilbagebetaling af udligningspenge fra tidligere år.

Byforeningerne i Gudhjem-Melsted og Svaneke var rasende over, at kommunen pludselig stoppede den positive udvikling. I et fælles brev skrev de blandt andet:

“Jamen hør her! Det er da forrykt! Her er penge at hente – på en hel legal og rimelig måde. Kære kommunalpolitikere, kom nu i gang med denne opgave … I kalder det et ‘kvalificeret’ ansættelsesstop. Det betyder vel, at man skal tænke sig om, inden man træffer en beslutning. Her turde det være selvklart, at ansættelsesstoppet ikke skal have virkning.”

Bornholms Tidende skrev en leder om den famøse beslutning. De havde samme holdning som byforeningerne. De måtte tage sig til hovedet.

Borgmesteren har tidligere været tilhænger af, at alle huse skulle kunne omdannes til såkaldte ‘flexhuse’, så det har sikkert passet hende fint med beslutningen.

Den eneste politiker der har gjort en kæmpe indsats mod de mange ulovlige Pirat-huse er viceborgmester Anne Thomas. Hun har desværre besluttet at forlade politik pr. 1. august til fordel for en direktørstilling for  CRT –  Center for Regional- og Turismeforskning – i Nexø.

SÅ … piraterne har atter fået frit spil!