EN STENBRO-DRENGS HISTORIE [58:61] – DRENGEN FILIP

Peer Søndergård flyttede til Rønne i 1997 og har boet der lige siden. Han blev født 23. november 1933, og voksede op i Sydhavnen i København og gjorde som udlært maskinmester verdenshavene usikre.

På et tidspunkt blev han pustet af Gud. Det førte ham ind i Jehovas Vidner. Her er han stadig aktiv samtidig med, at han har fået den dille at lave en lampe næsten hver dag af genbrugsmaterialer. Lamperne kan ses & købes i hans nyåbnede GALERIE JE T’AIME – SANS ÉGAL [’Jeg elsker dig – uden lige’] … her taler han om sine lamper!

BOLCHE-LAMPEN er et must, når børne- og oldebørnene kommer på besøg. Foto©JørgenKoefoed.

I 2007 skrev han sine erindringer EN STENBRO DRENGS HISTORIE. Dem har Bloggen fået lov til at offentliggøre styk- og drypvis. Første kapitel kom på Bloggen 30. januar 2016 … 61. og sidste kapitel offentliggøres 20. oktober 2019.

KAPITEL 58: DRENGEN FILIP

AF EN ELLER ANDEN ÅRSAG har vi jo også en dreng, som heddder Filip Peer Søndergaard. Hvad med ham ????? Han er nok det mest frihedsbetonede barn, vi har. Vi har en teori her i huset: Om vi så får 100 børn, så vil der ikke være to, der er ens. Det vidner om den storhed, der ligger i forplantningsevnen, når to mennesker mixes sammen i foreningen. Det vidner også om den variation, der er i alle dele af skaberværket.

På mange måder er han en sorgløs dreng, socialt og afholdt, på ingen måde konfliktsøgende. Som han sagde, da han var mindre, når vi andre tog os til hovedet: ”Det må folk selv om at bestemme”. Dejligt nemt. Ingen arrangement, men han er en dreng med mange talenter, som både går i praktisk som i boglig retning. Han siger på nuværende tidspunkt, at han vil være ingeniør. Vi får se.

Det er hyggeligt, når han spiller på sin guitar. Kan man spille eller male, behøver man aldrig at kede sig, og det tror jeg faktisk heller ikke, han gør. Men uanset hvad han gør, så er det bedste, at også han er døbt. Han drømmer også en hel masse, og det skal unge mænd også have lov til. Dem der ikke drømmer om noget er kedelige.

Forsættes …