GUDHJEM-MESTERSKABET I PETANQUE 2019

Det var Lasse Falkenberg, der tog initiativ til at få etableret de to petanque-baner i ‘trekanten’ ved havnen i Gudhjem. Her fotograferet 26. januar 2015 inden banerne blev etableret. Foto©JørgenKoefoed.

PETANQUE-MESTERSKABERNE – lørdag 28. september på banerne på Gudhjem Havn – er tænkt som en venskabelig kappedyst primært mellem de spillere, der er mødt særdeles flittigt op på banerne de to spilledage om ugen gennem hele sæsonen.

Gudhjem Petanque er ikke etableret som en egentlig klub/forening, så alle er velkomne til at møde op på ‘træningsdagene’: Tirsdage og fredage fra kl. 10:30 til ca. 12:00.

Nye interesserede kan dog kun tilmelde sig mesterskabet, hvis de, ligesom de faste spillere, betaler 100 kr. i spiller-gebyr. Det dækker et års ‘medlemskab’. Pengene går til vedligeholdelse og nyanskaffelser til banerne.

Vil du være med i klubben er du mere end velkommen.

Mesterskabet afvikles som sagt lørdag 28. september med tilmelding senest tirsdag 24. september.

Spillernes deles op i to grupper, hvor alle spiller mod alle. De to bedste i hver gruppe går videre til semifinalerne. Vinderne spiller finale, mens taberne spiller om 3. pladsen. Arrangementet forventes at tage det meste af lørdagen, da der skal afvikles rigtig mange kampe.

Lodtrækningen til mesterskaberne foretages tirsdag 24. september kl. 10:30 på banerne.

Vi har med glæde noteret os, at havne-cafeen PROVIANTEN [ved Thomas] har tilbudt sig som præmie-sponsor.

Tilmelding: Lasse Falkenberg. Telefon 53282791.
E-mail: lassefalkenberg@gmail.com

SÅDAN STARTEDE DET

De to baner på havnen i Gudhjem blev etableret i april 2015 som et såkaldt OPP [Offentligt – Privat Partnerskab].

Byens nye ‘legeplads for voksne’ blev en realitet takket være stor velvilje fra Bornholms Regionskommune og bred opbakning fra lokalsamfundet. Etableringen blev alene mulig takket være 26 lokale sponsorer og donationer fra enkeltpersoner.

Banerne kan frit benyttes af alle – fastboende såvel som turister.

Det er ikke en forudsætning, at man selv har petanque-kugler med. De udlånes gratis mod et depositum hos Lifestone [tøj og souvenir], Ejnar Mikkelsensvej 13, Tøj-butikken ‘Hoddan’, Ejnar Mikkelsensvej 17 og Vin-Café Provianten, Ejnar Mikkelsensvej 28. De meget enkle spilleregler udleveres sammen med kuglerne, så det er bare at kaste sig ud i spillet – og få det sjovt.