NY FILM I SCALA GUDHJEM: NÅR SØNNEN FLYTTER HJEMMEFRA

Hvad gør en enlig mor, når sønnen pludselig vil flytte hjemmefra. Susanne Juhász er den desperate Ninna. Foto©UIP.

 NINNA:   Ninna bor sammen med sin søn Dennis i Præstø. Hun tjener til dagen og vejen på den lokale grill. Da Dennis tæt på jul fylder 18 år, holder Ninna et surpriseparty for ham. Mest overrasket bliver Ninna dog selv, for Dennis meddeler, midt i al herligheden, at han har fået sin egen lejlighed og har tænkt sig at flytte hjemmefra. Ninna kastes nu ud i en større krise, hvor december udvikler sig til en måned i helvede. Udsigten til at skulle se sin søn blive voksen og begynde at leve sit eget liv er uoverskuelig, og hun griber til alle tænkelige og utænkelige midler for at redde julen, hjerternes fest – og få sin dreng hjem.

Susanne Juhász spiller ikke alene hovedrollen som Ninna, men har også skrevet manuskriptet og er såmænd kæreste med filmens instruktør Hans Fabian Wullenweber. Hun er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 2000. Så dagens lys i Aarhus og runder de 48 år 5. december.

NINNA
vises i Scala Gudhjem
torsdag 28. november til og med onsdag 4. december
De sidste fire dage med danske undertexter
Hverdage: 19:15
Lørdage og søndage: 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 96 minutter
Censur: Tilladt for alle, men frarådes mennesker under 7 år.

Anmelderne var ikke lige begejstrede:

Nanna Frank Rasmussen, Politiken: Ninna-karakteren bliver med sine mange parykker og outrerede, barmafslørende outfits nærmest en klovnekarakter, der klæder sig ud og bander og svovler for at få vores opmærksomhed. Det skygger for den barske historie om grov omsorgssvigt, der er startpunktet for filmen, og den har mere travlt med at være en opbyggelig romantisk komedie med en smag af jul end at gå i flæsket på det svære. 3 hjerter ud af 6.

Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten: En lille, velspillet og velskabt dansk film at lune sig på i efterårskulden. 4 stjerner ud af 6.

Stephanie Caruana, Berlingske: Susanne Juhasz går frygtløs til biddet som Ninna og får gode nuancer frem i en kvinde, som altid er for meget. Et eller andet sted under Ninnas parykker og påfund ligger en god film, der aldrig bliver helt forløst. 2 stjerner ud af 6.

Christian Monggaard, Information: … en sympatisk film, der er blevet til i et tæt samarbejde mellem Juhàsz og instruktør Fabian Wullenweber. Sympatisk, fordi den handler om nogle mennesker og et miljø, man ikke så tit ser på dansk film …

Henrik Queitsch, Ekstra Bladet: … har bestemt også sine morsomme momenter, men som helhed kan den ikke siges at være ubetinget vellykket. Afviklingen er simpelthen ikke elegant nok til at kunne kompensere for den grundlæggende ret tynde historie. 3 stjerner ud af 6.

Samina Jakobsen, filmmagasinet Ekko: NINNA vil gerne favne bredt som en folkelig dramakomedie med falden-på-halen-komik og en farverig juleeventyrramme, men det halter desværre på for mange fronter. Wullenweber og Juhàsz skal dog have point for en synsvinkel, der er forfriskende interessant. 3 stjerner ud af 6.

Film Fakta
NINNA
Instruktion: Hans Fabian Wullenweber
Medvirkende: Susanne Juhász, Rex Leonard, Peter Gantzler, Kristian Halken, Annemarie Malle Klixbüll, Jesper Asholt med flere
Produktion: Kasper Graversen og Jonas Koop
Manuskript: Susanne Juhász
Fotografi: Jacob Kusk
Klip: Carsten Søsted
Scenografi: Rikke Tvilum
Musik: Halfdan E
Land: Danmark
Produktionsår: 2019
Selskab: Milk and Honey
Biodistributør: United International Pictures.