STEFFENS BRANDTS PRIVAT-KOK HAR KØBT RESTAURANT I SANDVIG

Hector’s Café og Restaurant i Sandvig på Bornholm har fået nye ejere – og får også nyt navn: KOKKENBERG. Det er en sammensætning af ejerparrets efternavne. Foto©GoogleEarth.

Sådan præsenterer Niels Kokkenborg Sørensen sig på sin Facebook-side. Foto©JørgenKoefoed.

FOR NOGLE UGER SIDEN blev jeg prikket på skulderen af en mand i sin bedste alder. Det var ingen ringere end Niels Kokkenborg Sørensen. Han og fruen skulle på ferie til Toscana i Italien. Han kunne fortælle, at han havde opsagt forpagtningen af Restaurant Studenterkilden ved Fortunen i Dyrehavnen, som han havde drevet sammen med sin hustru, Vibe Berg, gennem 20 år.

Opsigelsen skete i forbindelse med at han sammen med et vennepar, havde købt Restaurant Hector på Hammershusvej i Sandvig.

BLOGGEN: Det lyder godt, Niels. Der kan ikke komme for mange spisesteder på Bornholm med tårnhøj standard. Men hvorfor Bornholm? Da jeg talte med dig for år tilbage overvejede du og konen, at flytte teltpælene sydpå og åbne restaurant i Frankrig.

NIELS SØRENSEN: Det er rigtigt, men nu blev det åbenbart Bornholm.

BLOGGEN: Er du stadig kok for Steffen Brandt og hans band TV2?

NIELS SØRENSEN: Ja … og det er faktisk ham, der lokkede os til Bornholm. Han kommer selv en del på øen. Han har jo hus i Gudhjem.

BLOGGEN: Ja, det er rigtig! Men det glæder mig at høre, at du kommer herover og vil tilføje øen endnu en stjerne-restaurant. Hvornår åbner I?

NIELS SØRENSEN: Til påske!

Niels Kokkenborg Sørensen er ikke helt uvant med Bornholm. På sin Facebookside har han udsigten fra Christinsø som baggrundsbillede. Det er også her, han laver mad til Steffen Brandt og hans band TV2, når de giver koncert på Månen på Frederiksø. Foto©JørgenKoefoed.

HVEM ER HAM NIELS SØRENSEN?
Niels Kokkenborg Sørensen har før Studenterkilden arbejdet på flere højt estimerede restauranter som chefkok … fx den eksklusive Restaurant Mikkelborg på Skodsborg Strandvej i Hørsholm og Restaurant Kommandanten i Ny Adelgade i København K. Kommandanten var den første restaurant i landet, der blev tildelt to stjerner i Michelin-guiden. Den eksisterede fra 1988 til 2007. Niels understreger, at han ikke agter at servere Michelin-mad, men almindelig mad med de bedste råvarer. Hans hustru Vibe Berg bestyrede på et tidspunkt cafeen i det københavnske filmtempel Grand.