NY FILM I SCALA GUDHJEM: DET BARSKE LIV I HAMSTERHJULET

Familen Turner som prøver at overleve i en presset hverdag. Mor Abbie Turner [Debbie Honeywood], far Ricky Turner [Kris Hitchen], sønnen Sebastian ‘Seb’ Turner [Rhys Stone] og datteren Lisa Jane Turner [Katie Proctor]. Foto©Scanbox.

 SORRY WE MISSED YOU:  Ken Loach er instruktøren bag denne socialrealistiske film. En sand mester i genren i øvrigt. En genre som ikke så mange filmskabere længere interesserer sig for. Men Loach har bidt sig fast i det socialrealistiske og kan efterhånden – efter et hav af fim med priser ude i verden – strikke disse seværdige og vedkommende dramaer om almindelige menneskers liv sammen med den ene arm bundet på ryggen.

Selv om instruktøren har rundet de 83 år, har han ifølge Politikens filmanmelder Nanna Frank Rasmussen lavet en af sine bedste film, der er lige så frisk og humoristisk sprudlende som hans mange tidligere storværker.

Dramaet udspiller sig i den nordengelske havneby Newcastle. Ægteparret Ricky og Abbey Turner har haft økonomiske udfordringer siden finanskrisen i 2008. De slider begge i det for at forsørge deres familie med to børn.

I sit job som SOSU-assistent forsøger Abby at give ældre borgere en smule værdighed. Ricky anskaffer han sig en varevogn i forhåbning om at kørsel for et fragtfirma vil give familien bedre muligheder. Men han indser gradvist, at arbejdsgiverens regler er umulige at leve op til. Lige til at blive rasende og få hvide knoer af. Heldigvis formår Ken Loach som altid at afbalancere den sociale indignation med rigelige doser hjertevarme og humor.

SORRY WE MISSED YOU
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 5. marts til og med 7. marts
KUN 3 DAGE
Hverdage 19:15
Lørdage og søndag kl. 16:15 med GRATIS kaffe
Biografcafeen åbner 45 minutter før forestillingen
Billetpris: 85 kroner
Spilletid: 101 minutter
Censur: 15+.

Anmeldere var rigtig begejstrede:

Nanna Frank Rasmussen. Politiken: Som 83-årig har Ken Loach nemlig lavet en af sine bedste film, der er lige så frisk og humoristisk sprudlende som tidligere storværker som ’My Name is Joe’ (1998) og ’Sweet Sixteen’ (2002) og lige så dirrende af social indignation og lige så ubesværet fortalt. 5 hjerter ud af 6.

Kristian Lindberg, Berlingske: Man føler vrede, men Ken Loach er så vedholdende pessimistisk, at filmen kommer faretruende tæt på at fremme magtesløsheden. 3 stjerner ud af 6.

Frederik Asschenfeldt Vandrup, Jyllands-Posten: Det er ikke Loachs bedste film, men en god Loach er stadig bedre end så meget andet – og SORRY WE MISSED YOU burde være obligatorisk pensum i denne tid, hvor black friday-pakkerne ankommer i hobetal, leveret af usynlige, men formentlig hårdt pressede hænder til postbokse. 5 stjerner ud af 6.

Eva Novrup Redvall, Information: Den 83-årige Loach kan stadig sit kram, og hans historier er stadig presserende.

Thomas Brunstrøm, B.T.: Du efterlader biografen dybt rørt og med knoer, der er hvide af raseri. 5 stjerner ud af 6.

Wendy Ide, filmmagasinet Ekko: Med sit klare budskab og en ophøjet moral er SORRY WE MISSED YOU en moderne lignelse – en løftet pegefinger, lige dele vejledende og advarende. 5 stjerner ud af 6.

Freja Dam, netmediet Soundvenue: … tak til den altid indignerede Ken Loach, der stort set ene mand holder den socialrealistiske filmfane højt og i en alder af 83 i den grad har fingeren på pulsen. 4 stjerner ud af 6.

FilmFakta
SORRY WE MISSED YOU
Instruktion: Ken Loach
Medvirkende: Debbie Honeywoo, Kris Hitchen, Rhys Stone, Nikki Marshall, Katie Proctor med flere
Produktion: Rebecca O’Brien
Manuskript: Paul Laverty
Fotografi: Robbie Ryan
Klip: Jonathan Morris
Scenografi: Fergus Clegg
Musik: George Fenton
Land: Frankrig og Storbritannien
Produktionsår: 2019
Selskab: Les Films du Fleuve, Wild Bunch, BBC Films, Why Not Productions og Sixteen Films
Biodistributør: Scanbox.