KOMMUNENS BRUD PÅ ALLINGES NYE BEVARENDE LOKALPLAN ER BÅDE EN SKANDALE OG EN FARCE UDEN LIGE

Tidligere erhvervsdrivende i Allinge – Vagn Larsen – har reageret på kommunens planer om at bryde den nye lokalplan for byen ved at give grønt lys til Grønsbech’s Hotel udbygningsplaner med nedenstående debatindlæg, som blev bragt i Bornholms Tidende 20. august.

Bloggen bringer denne meget væsentlige indsigelse med tilladelse fra skribenten:

SÆRPLAN FOR GRØNBECH’S HOTEL ER EN KRÆNKELSE AF MIN RETSFØLELSE

Hvis der bliver smækket en etage extra oven på det nuværende Grønbech’s Hotel og udstyrer værelserne med en fransk altan, kommer det til se sådan ud.

SOM MANGEÅRIG erhvervsdrivende på flere adresser på Havnen i Allinge, og som tidligere byplanudvalgsformand, var det mig en stor glæde og fornøjelse at læse kommunalbestyrelsens plan for bevaring af det skønne og fantastiske Allinge. Byen fortjener at bibeholde sit historiske præg og sin sjæl omkring sin havn og sit centrum.

Jeg må dog nok sige, at jeg tabte kæben da jeg læste om undtagelsen til bevaringsplanen for Allinge, nemlig den noget særlige ”lokalplan for én”, som visse politikere ønsker at gennemføre alene for Grønbech´s Hotel.

Jeg finder det ganske bekymrende, når man laver en bevaringsplan for hele byen, hvoraf det specifikt fremgår, at man ikke må etablere franske altaner, tagterrasse og den slags – og at man så på samme møde i kommunalbestyrelsen vedtager at arbejde videre med en særlig lokalplan alene for Grønbech´s Hotel. Her skal man have lov at etablere flere etager, have store spanske altaner og en kæmpe tagterrasse. Det er forskelsbehandling af den værste skuffe – og noget, jeg selv aldrig havde accepteret i min tid som lokalpolitiker. Det er simpelthen en krænkelse af min retsfølelse.

UTROLIGE POLITISKE UDTALELSER

Jeg var derfor også glad for, at jeg sad ned, da jeg læste TV2 Bornholms dækning af mødet. Her læser jeg først, at socialdemokraten Thomas Thors finder at den ændrede arkitektur vil løfte området – som han ellers lige har stemt for er bevaringsværdigt. Så udtaler SF´eren Leif Olsen, at den særlige plan for Grønbech´s Hotel lever op til den bevarende lokalplan. Hvorfor så lave en særlig lokalplan bare for denne éne ejendom?! Det er virkelig et nyt niveau af galskab. Endeligt – og herefter gik jeg altså ind og lagde mig lidt – udtalte venstremanden Søren Schow, at man må give støtte i disse corona-tider. Men hvem er det Søren Schow vil støtte? Er det de 44 fastboende familie som vil få indbliks- og skyggegener fra byggeriet i Vinkelstrædet? Er det alle Allingeboerne som fremadrettet kan se Grønbech´s Hotels store tagterrasse fra de fleste steder i byen? Er det de Corona-ramte virksomheder i byen?

TAK TIL MEDIEBARONEN

Rasmus Nielsen er interesseret i kunst. For år tilbage lod han den fremtrædende kunstner Peter Martensen male en række portætter af sig selv og sin familie. I øvrigt var det Rasmus Nielsen, der var med-stifter af Oluf Høst Muset i 1996. Foto©JørgenKoefoed.

Eller er det måske indehaveren af Grønbech´s Hotel, den københavnske mangemillionær og mediebaron Rasmus Nielsen som ejer nogle af Danmarks største politiske udgivelser og tænketanke. Er det noget med, at man gerne vil være gode venner med en magtfuld mand?? Eller vil man sige tak til Rasmus Nielsen og hans mediekoncern for at støtte op om Folkemødet og istandsætte et hotel midt i byen? Det synes jeg bestemt godt man kan sige tak for! Men så må man skrive ham et pænt brev, holde en reception eller gøre ham til æresborger i Allinge! Man kan ikke – på bekostning af de fastboende – forære manden og hans hotel en ekstra etage, spanske altaner på hele fronten og en kæmpe tagterrasse – og så beslutte at ingen andre må noget lignende. Det er vanvid!

ENDNU MERE POLITIKERLEDE

Det er sager som denne, som medfører øget politikerlede i samfundet – og det er det sidste vi har brug for i denne tid, hvor demokratiet og retsstatsprincipper som lighed og saglighed er udfordret fra mange sider. Skal vi ikke lade amerikanske tilstande bliver på den anden side af vandet?

Jeg vil gerne sige tak til at alle de politikere i kommunalbestyrelsen som står imod denne type af vennetjenester. Og jeg vil opfordre alle bornholmere som tror på saglighed, rimelighed og lige ret for alle til at give deres stemme til kende og på kommunens hjemmeside indsende indsigelser mod dette særbyggeri til kommunen inden den 28. august 2020.

VAGN LARSEN
P.W. Tegnersvej 31
3070 Snekkersten

Gå ind på dette site på brk.dk og gør din indsigelse – senest 28. august:
Forslag til lokalplan nr. 120 for Grønbechs Hotel i Allinge og kommuneplantillæg nr. 38

Hvis du vil læse lidt mere om direktøren for det hele – Rasmus Nielsen – kan du klikke ind på nedenstående to blog-indlæg:

PIRATHUS ELLER EJ [4] – UENIGHED OM EJNAR MIKKELSENSVEJ 38 ER ET PIRAT-HUS + OPDATERET BO-I-GUDHJEM-LISTE
Søndag 24. februar 2019

HVAD ER DER GALT MED RIGE MÆND?
Lørdag 25. april 2020