3 UVURDERLIGE TIPS TIL FORÅRSTUREN TIL DEN STOOORE BY

KÄNDISCAFÉ I VERDENS NAVLE

Pissekummen på den gode Café Europa. Men hvad står der på skiltet oven over? Foto©JørgenKoefoed.

Derfor bliver der aldrig pisset ved siden af på herretoilettet på Café Europa. Foto©JørgenKoefoed.

EN AF DE BEDSTE  CAFEER i København K er CAFÉ EUROPA. Den ligger på Amagertorv lige ved Storkespringvandet, som sangeren Cæsar i tidernes morgen gjorde landskendt med sangen om det af hippier så ombejlede springvand:

Ali bali, ali bali bi
luk dit sæveøje i.
det fik du fordi vi gik forbi
det store, stygge Storkespringvand.
Ali bali, ali bali bi
luk nu dine øjne i.
Vi går aldrig mere forbi
det store stygge Storkespringvand.

Cafeens hjemsøges fra tidlig morgen til sen aften af mennesker fra de højere luftlag. Sidst jeg indtog min udmærkede brunch her, spottede jeg både TV2s og Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell og Politikens kommende EU-korrespondent Elisabet Svane. Desuden har Thomas Blachman mindst én gang benyttet pissekummen på herretoilettet i kælderen, hvad der fremgår af fotoet på side 1 i hans bog DET KOLOSSALE MENNESKE fra 2008.

Cafeen blev grundlagt i 1989 af Jørgen Nørgaard, der havde sin populære modeforretning ‘Nørgaard på Strøget’ lidt længere nede af Strøget. Han åbnede cafeen sammen sine to sønner, modemanden Mads Nørgaard og Jens. Efter faderen død er det sidstnævnte, der kører cafeen. Før 1989 blev der bla solgt Joomi Højfjeldssole fra det velbeliggende hjørnelokale.

PS: Ja, det var Søren Kierkegaard, der mente at netop Amager Torv var Verdens Navle.

DET KOLOSSALE MENNESKE PÅ BISTRO

Hvorfor skulle Thomas Blachman tage sin bedstemor med på Bistro Pastis, når der er andre muligheder? Foto©JørgenKoefoed.

Det er ikke hel let, at genkende den forhenværende så skrappe Ekstra Blads-journalist, Kirsten Jacobsen. Efter hun forlod blad-branchen har hun skrevet en rækker bøger, sidst LØKKE om Lars Løkke Rasmussens Danmark. Forrest i billedet ses den ukendte direktør Per Lindeborgh fra personalebureuaet Rex&Lindeborgh.  Foto©JørgenKoefoed.

EN AF DE BEDSTE og mest fankofile bistroer er BISTRO PASTIS. Den ligger i Gothersgade 52 skråt over for det berømte, natlige vandingshul ANDYs BAR. Der serveres mad, som man kender det fra Paris. Steak frites, moules, tartare, kanin og østers er nogle af de mange utrættelige, franske klassikere, der pryder menukortet. Og som der så smukt står på deres hjemmeside: ’Pastis er stedet, hvor gæster kan komme til frokost om mandagen, men også lade sig flyve væk i en champagneboble fredag aften’. Sådan nogle steder bliver jo altid hjemsøgt af kändisser. Se på ovenstående to fotos hvem jeg kunne glo på, mens jeg selv indtog noget champagne og lidt kanin.

VERDENS DYRESTE TASKER

Vuitton-tasker er så dyre, at der skal mindst bagdelen af en dalmentiner for at få gang i salget. Foto©JørgenKoefoed.

Og så kan man jo lade den forreste del af dalmentineren dukke i det andet vindue med en helt anden taske. Foto©JørgenKoefoed.

HVIS DU ER kvinde, skal du selvfølgelig ikke forlade den store by uden lidt shopperi. Forretningerne på Amagertorv på Strøget er et godt udgangspunkt – især hvis du lige har vundet 427.000.000 kroner i EuroJackpot. Spisestel til tolv personer af det bedste muselmalede fra Den Kongelige Porcelainsfabrik vil gøre et dybt indhug i din gevinst. For slet ikke at tale om naboforretningen VUITTON. Et par fornuftige tasker herfra vil fratage dig resten af dine glad vundne penge. Og har du ikke vundet den store gevinst, kan du synge med på den gamle børnesang DER BOR EN BAGER:

Og i hans vindu’ er sukkersager
og heste, grise og peberkager.
Og har du penge, så kan du få,
men har du ingen, så må du gå!”