DERFOR KAN POLITIET IKKE FINDE SPOR EFTER DEN KIDNAPPEDE NORSKE MILLIARDÆR-FRUE

Sådan så Anne-Elisabeth Hagen ud, da hun forsvandt. Affoto fra dokumentaren ‘Den Forsvundne Milliardærfrue’.

I DAG for nøjagtig to år siden var det sidste gang nogen i omgangskredsen eller i familien er i kontakt med den forsvundne Anne-Elisabeth Hagen. Efter hun havde sagt farvel til sin mand – Tom Hagen, virksomhedsejer og en af Norges rigeste personer – talte hun i telefon med sin søn. Denne samtale sluttede klokken 9:14.

Siden hen har der været radio-tavshed, som man siger inden for militæret.

Politiet har finkæmmet huset på Sloravien 4 i Lørenskog [Lerskoven], grunden omkring huset og med frømænd gennemsøgt den meget store sø, der støder op til beboelsen. Uden resultatet.

Fru Hagen er pist væk.

FRU HAGEN BLEV IKKE KIDNAPPET/MYRDET I HUSET

Milliardærparrets villa på Sloraveien 4 i Lørenskog støder op til et stort naturområde med sø og skov. Foto:©GoogleEarth.

Et af fotografierne i doku-filmen DEN FORSVUNDE MILLIARDÆRFRUE, som Christine Brink og Anne-Katrine Bondo har lavet for TV2 NYHEDERNE, og som blev vist for en måned siden, viser Anne-Elisabeth Hagen med sin hund.

Det satte nogle tanker i gang.

Hvis du havde en hund, ville du så ikke, efter at ægtefællen var taget på arbejde og du selv var hjemmegående sat en snor på den firbenede og gået en rask tur omkring søen og den omkransende skov, der støder lige op til haven?

Det er en rimelig antagelse.

I dette område har det været nemt for en eller flere personer, at kaste sig over fru Hagen og hendes hund – bedøve/dræbe begge og køre dem væk.

Eneste problem ville værre, at hun ikke skulle møde nogen på sin vej. Derfor har kidnapperne måske måtte vente både dage og uger på dagen, hvor der var fri bane.

Hvis det er sket sådan, er det klart, at politiet ikke har kunne finde nogen som helst spor efter en kidnapning eller et drab – ud over det omtalte brev. Og dette brev kan snildt være anbragt af manden, da han kommer hjem til det tomme hus. Politiet har haft samme mistanke.

HVOR ER HUNDEN?

Anne-Elisabeth Hagen med sin hund. Hvis hunden stadig var i live 31. oktober 2018, hvor er den så blevet af? Affoto fra dokumentaren ‘Den Forsvundne Milliardærfrue’.

Noget der ikke har været omtalt, er hunden. Hvis parret stadig havde en hund i huset må den jo være ladt tilbage, hvis de formodede kidnappere på en eller andet måde, har fjernet fru Hagen, mens hun var hjemme.

Men fotoet i filmen hvor fru Hagen står med sin hund, kan selvfølgelig være af ældre dato, så den måske er afgået ved døden. Men hundeejere har det med at anskaffe sig en ny, når den gamle dør.

Så hvis der var en hund i huset 31. oktober 2018, hvor er den så henne?

KRIMINALINSPEKTØRENS TEORI

Bloggen har talte med Hakon Jørgensen, som er tidligere kriminalinspektør i Nordsjælland og har haft en fortid i både Bagmandspolitiet og Rigspolitiets Rejseafdeling – Rejseholdet kaldet. Han mener heller ikke, at der er blevet foretaget en kidnapning eller et drab i huset, når der ikke er fundet et eneste spor.

Hans teori går ud på, at Anne-Elisabeth Hagen har mødt en mand, som hun er forsvundet sammen med til et sted i udlandet.

TEORIERNE FORELAGT VERDENS GANG

Bloggen har sendt teorierne til den norske journalist ØYSTEIN MIILI, som i mange år har skrevet om kriminalsager for den norske avis Verdens Gang, og som også var med i den omtalte film om kidnapningssagen. Bloggen afventer hans svar.

ET UKENDT KØRETØJ

Den 21. oktober offentliggjorde norsk politi et meget sløret foto fra en videoovervågning fra en hjælpemiddelcentral i nærheden. Det viser noget, der ligner en bil, som på tidspunktet op til det eventuelle mord eller kidnapning, bevæger sig på en gangsti nær Sloraveien 4. En mystisk bil, ja, men mere mystisk at politiet først offentliggør denne viden og dette foto to år efter.

SAGEN KORT

Som de fleste ved, fortalte Tom Hagen politiet, at han fandt et udprintet A4-ark, da han kom hjem fra arbejde 31. oktober 2018. Et brev hvor en eller flere ukendte personer forlangte 86 millioner norske kroner indbetalt i krypto-valuta til en hemmelig konto for at tilbagelevere fru Hagen, som de påstod at have kidnappet.

Men var brevet noget som Tom Hagen selv havde produceret og placeret, da han kom hjem den famøse dag?

Problemet er, at der ikke er blevet fundet nogen som helst spor, der viser, at der er sket en kidnapning endsige et drab – ud over at fruen som sagt er væk.

LØSESUM UDBETALT

Januar 2019 bliver Tom Hagen tilsyneladende kontaktet af kidnapperne, og igen i sommeren 2019. I denne forbindelse overfører Tom Hagen det, der svarer til 7 millioner danske kroner i krypo-valuta til en ukendt konto.

Overførslen sker selv om politiet på det kraftigste har frarådet det – og oven i købet uden et eneste bevis på at fru Hagen er i live.

Hvorfor overfører Tom Hagen dette beløb?

Kunne det vær honoraret for at skaffe hustruen af vejen? Eller hvis den danske kriminalinspektørs teori er rigtig: Penge som fru Hagen kan leve for resten af sit liv? Svaret blæser i vinden.

SPOTLYS PÅ TOM HAGEN

18 måneder efter fru Hagens forsvinden i april 2020 anklager norsk politi, Tom Hagen for at have en finger med i spillet omkring hustruens forsvinden. Han bliver anholdt og varetægtsfængslet i seks uger – de to første i isolation.

Højesteret vurderer imidlertid, at politiets beviser er for svage, så han bliver løsladt igen. Det samme gør en 30-årig mand, som også menes at have været involveret i forsvindingssagen. Han skulle efter sigende være ekspert i krypo-valutaer. Men også han må løslades.

INGEN SPOR

Politiet står nu med håret i postkassen. Under Tom Hagens fængsling blev hans villa beslaglagt og gennemgået med lup – millimeter for millimeter – uden at afgive nogen spor.

Det eneste man fandt af interesse var en ti år gammel skilsmissekontrakt, som kun fru Hagen havde underskrevet. Men det kan man vel kun kaldes et meget svagt spor om en ægteskabelig krise i forne tider.

Mere interessant er den sms, som fru Hagen kort før sin forsvinden, sender til en veninde. Her fortæller hun, at hendes mand fungerer dårligt i ægteskabet.

BLODIG SKILSMISSE?

Men for at slippe af med en ægtefælle behøver man jo ikke at tage livet af vedkommende, med mindre man er meget, meget velhavende og ikke har lyst til at dele sin store formue på knap 2 milliarder norske kroner med ægtefællen.

Ganske vist viste en ægteskabskontrakt, at fru Hagen ved en skilsmisse blot skulle have en sommerhusgrund, 200.000 norske kroner og en bil. Jurister mener, at sådan en kontrakt ville blive underkendt af retten, når ægtefællen er så velhavende. Men kontrakten er formentlig indgået, da de blev gift for mange år siden, hvor Toms formue sikkert var adskillige millioner mindre.

UOPKLARET?

Denne forsvindingssag er tæt på at blive stemplet som UOPKLARET og lagt i arkiv … med mindre politiet udvider eftersøgningsområdet til at omfatte hele det store naturområde i Lørenskog. Men på to år forsvinder de fleste spor, med mindre Anne-Elisabeth Hagen ligger begravet et sted i området. Sporhunde har næse for lig.

FAKTA OM LOKAL-OMRÅDET

Lørenskog er en bykommune i landskabet Romerike i Viken Fylke i Norge. Den grænser i nord til Lillestrøm, i øst til Rælingen, i syd til Enebakk og i vest til Oslo. Navnet Lørenskog betyder lerskov.

Kommunen blev udskilt fra Skedsmo som en selvstændig kommune i 1908. På den tid var Lørenskog mest kendt for sin store Roma-befolkning og som sommerhusområde for de velhavende i Oslo.

Store dele af kommunen (den sydlige del) udgøres af Østmarken, som er fredet for bebyggelse, og som omkranses af Oslos andel af skovarealerne. De allerfleste indbyggere bor derfor i kommunens nordlige del. Kommunen har de sidste 30 år gået fra at være en jordbrugskommune til at blive en urban forstad til Oslo.