NU ER DET BARE LED

Ét for ét bliver neon-rørerne udskiftet med nye lamper med ledlys. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER FAKTISK I GANG over hele Bornholm. Det lede neon-lys bliver udskiftet med led-lys-pærer peu om peu. Lyset bliver knap så skærende og frem for alt er LED-lys langt mindre grådig, når vi taler om brug af den dyre elektricitet. Så et virkeligt klimavenligt fremskridt af de bedre.

Udskiftningen af de i alle 8.500 gadelamper til en pris af 45 millioner kroner ventes at være afsluttet i 2021, fortæller Knudsker EL, som har fået entreprisen og vurderer, at Bornholm vil spare omkring 2.5 millioner kroner om året i på elektricitetsregningen.

Det er imidlertid firmaet Axel Sørensen EL, som er Gudhjem Havns faste elektriker, der har opgaven med at udskifte til LED-lys her.

Så inden længe kan aften- og nattevandrere omkring havnene glæde sig over, at måne og stjerner kommer mere til sin ret på den lidt mindre oplyste nattehimmel. Og tak til kommunen for, at de for en gangs skyld har taget en rigtig fornuftig beslutning.

Neon-tårnet foran Rasmus Nielsens helårshus blev i sommers udstyret med en prøvelampe med LED-lys. Det fungerede godt og tårnet er nu skåret ned til sokkeholderne. Foto©JørgenKoefoed.

LED-lys kræver også omrokering i tavle-installationen. Foto©JørgenKoefoed.