FLYVENDE NISSE-KUGLER

Den urørlige dobbeltmester Steen Anker Jensen får overrakt den eftertragtede pokal-nisse af Poul-Erik Salomonsen, mens Vilmer Mortensen og Bjarne Steen Nielsen kigger på. Foto©HanneStrøby.

SØRME, OM DET IKKE var Steen Anker Jensen, der igen-igen tog et mesterskab hjem. Tidligere brillierede han i ÅRETS GUDHJEM-MESTER I SINGLE-PETANQUE 2020 og i fredags kunne han så smykke sig med titlen ÅRETS PETANQUE-NISSE 2020.

“Det skete da 10 hårdføre m/k-spillere, iført de obligatoriske nissehuer [de var i øvrigt rigtig gode for ørerne i plus 3], kæmpede om både juletrofæ – og ikke mindst vin!”

Det skriver kugleformand Lasse Falkenberg og fortsætter:

“Vin-præmierne var i øvrigt sponseret af klubbens alderspræsident, meget snart 87-årige Jens Frandsen fra Bølshavn. Han opnåede selv en delt 2. plads, men da han ikke ville have sin vin med hjem igen, forærede han den som trøstepræmie til turneringens ‘bundprop!’ (Da vi skal være gode ved hinanden her op mod jul udelades navnet!)”

Nerverne hang uden på nissehuerne efterhånden som kuglerne blev kastet. En Grøn Cecil kan gøre underværker. Foto©HanneStrøby.

Selv her op mod jul er der ingen kære mor: Det er millimeterne, der tæller. Foto©HanneStrøby.

Overvåget af to kontrollanter tæller Kugle-formanden de mange points sammen. Foto©HanneStrøby.

SÅ PLACEREDE SPILLERNE SIG

“Turneringen blev afviklet som en ’social lotterispils-konkurrence’ , hvor hver deltager spiller de 3 kampe med skiftende makkere – og modstandere. Og her slog Steen altså til igen: Han vandt som den eneste alle sine 3 kampe og med en plus-score på 15 points. Så han fik den 50 cm høje julemand med hjem, som nu kan placeres på kamin-hylden sammen med  single-mester-pokalen.”

“Spændingen var derimod intens til det sidste om de næste placeringer. Ikke mindre end 5 spillere havde vundet 2 kampe – det betød en delt 2. plads mellem Poul-Erik Salomonsen og Jens Frandsen, der begge havde opnået 8 plus-points. De øvrige spillere med 2 sejre var: Lasse Falkenberg, Vilmer Mortensen og Jens Hammer.”

Heldigvis manglede et rigtigt nisse- skæg, så man kunne se, at det var Poul-Erik Salomonsen, der gemte sig inde i julemanden. Foto©HanneStrøby.

JULENISSE-PETANQUE IGEN NÆSTE ÅR

Efter op mod 4 timers socialt-sportsligt samvær var der bred enighed om, at dette hyggelige jule-arrangement ikke kommer til at stå alene. Alle meldte sig klar til december 2021. Da der kun er plads til 12 deltagere på de to baner ved havnen, er der lige nu kun plads til 2 spillere mere. Desværre!

Kugleformanden ønsker Glædelig Jul til alle de gæve spillere, der gennem hele 2020 stillede op i både sol og blæst. Han påstår, at han glæder sig til at spille i 1 cm. fin nyfalden sne. Så skal grisen bare være RIGTIG RØD!

1 kvinde og 9 mand dystede om de gode præmier. Fra venstre: Jens Frandsen, Jens Hammer, Steen Anker Jensen, Bent Jensen, Bjarne Steen Nielsen, Sussi Kirknæs Kunert, Lasse Falkenberg, Vilmer Mortensen, Poul-Erik Salomonsen [julemanden] og Finn Mogensen. Alle har indtil videre meldt sig til juleturneringen næste år. Foto©HanneStrøby.