PARIS NU [112] – STARTEDE CORONAEN I BYERNES BY ?

Pariserne var i choktilstand, da det gik op for dem, at deres kirkelige kronjuvel var ved at bukke under for en voldsom brand. Foto©JørgenKoefoed.

Sådan ser de corona-lignende vignetter ud, når gammel maling er skabet af de sodede mure. Foto©JørgenKoefoed.

Efter en tur i Photoshoppen ligner vignetterne grangiveligt den giftige virus, der i denne tid huserer ‘tout le monde’. Foto©JørgenKoefoed.

HVOR GAMMEL ER CORONA-virussen egentlig. Dukkede den op for første gang i Wuhan i december 2019 eller rumsterede den allerede i Paris i 1300-tallet?

Spørgsmålet stilles af Din Blogger, efter han har studeret et foto taget inde i Notre Dame-kirken, hvor renoveringen efter den ødelæggende brand er i fuld gang.

Branden har afsløret ukendte udsmykninger på væggene. Det rejer sig om blå, røde og okkerfarvede rester og skitser af liljer i guld. Men på en afdækket væg kan man ane de velkendte corona-tegninger på en rødlig baggrund. De er grålige i farven efter afdækningen, men ligner som sagt til forveksling de forenklede tegninger af vor tids corona-virus.

KIRKEN NOTRE DAME

Notre Dame er placeret på Ile de la Cité midt i Seinen i 4. arondissement. Byggeriet startede i 1163 og sluttede først i 1345. Foto©JørgenKoefoed.

Den katolske domkirke Notre Dame er lidt af en olding. Med sine 675 år er hun ikke nogen årsunge. Trods den voldsomme brand 15. april 2019 knejser hun endnu, selv om hendes ’hat’ og mere til gik bort under flammernes rasen. Først nu har restaureringsarbejdet taget fart. Det skyldes, at man forinden skulle fjerne det udbrændte, 200 tons tunge stål-stillads, som stykke for stykke nu er blevet nedtaget – for ikke at tale om de store mængder murbrokker der skulle køres bort.

Dagen efter branden var præsident Emmanuel Macron på tv, hvor han fortalte, at kirken skulle genopbygges i rekordfart, så første gudstjeneste kunne afholdes 15. april 2024 – nøjagtig 5 år efter ulykken. Lad os se om det kan lade sig gøre. Under alle omstændigheder skal parolen være: Tempo, tempo, tempo! Eller på godt russisk: Bistro, bistro, bistro!