EN STRIDBAR KVINDE PÅ GUDHJEM MUSEUM

Det ligner meget godt. Thit Jensen havde også høj cigarføring. Her i skikkelse af Ene Øster Bendtsen. Foto©Teatergrad.

THIT JENSEN [1876-1957] var en strid banan efter tidens standard. Som en af de første danske forfattere forstod hun at iscenesætte sig selv for at trænge igennem med sine budskaber om blandt andet ægteskab, erotik, prævention og abort. At hun overhovedet talte om sådanne tabu-belagte emner skabte stor modstand i hendes samtid ­– men var også med til at flytte holdningen i samfundet.

Musikforestillingen VALKYRIENS KAMP tager dig med ind i Thit Jensens stridbare verden. Her smelter et tumultarisk privatliv og en visionær kønspolitisk kamp sammen i et kompromisløst kunstnerisk virke – hun var kvindekampens ’superstjerne’ med sine foredrag og tanker omkring frivilligt moderskab og prævention, i en tid, hvor der slet ikke eksisterer et sprog for dette.

Hun var lige dele elsket og hadet for sine revolutionerende tanker. Med landsdækkende foredragsturnéer, over 45 udgivne bøger og fast spaltetid i landets aviser var Thit Jensen den mest læste forfatter i sin samtid.

På de ydre linjer lykkes Thit Jensen altså med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.

Det er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

FIRE HJERTER
Politikens Monna Dithmer tildelte forestillingen 4 ud af 6 hjerter med ordene:
“En heroisk heks med høj cigarføring og i konstant kamp med omgivelserne. Kvindesagsforkæmperen Thit Jensen vågner på ’Det flydende Teater’ op til dåd som herlig stridslysten furie, men også som ensom og destruktiv skæbnegudinde.”

FAKTA
Musikforestillingen VALKYRIENS KAMP
Mandag 6. september 2021
kl. 15:00 og 18:30
Forestillingen varer 75 minutter
Gudhjem Museum
Stationsvej 1, Gudhjem

Gudhjem Museums lokalhistoriske afdeling er åben for publikum en time før hver forestilling. Entreen er inkluderet i billetprisen.

Forestillingen sker i samarbejde med Teaterforeningen Bornholm og er støttet af Turnénetværket og Garantiordningen.

Billetter kan købes på
https://bornholmsteater.billetten.dk
og på Rønne Theater, Teaterstræde 2, Rønne
hverdage 15:00 – 17:00.
Telefon 5150 5295
Mail: teaterforeningenbornholm@gmail.com
Web: www.teaterforeningenbornholm.dk
Men også ved indgangen, hvis der ikke er udsolgt.
Billetpris: 190 kr., unge under 25 år: 90 kr., abonnenter: 145 kr.

Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Medvirkende: Ene Øster Bendtsen, Malin Rømer Brolin Tani, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann og Marie Louise von Bülow
Dramatiker: Julie Petrine Glargaard
Scenograf: Nikolaj Heiselberg Trap
Komponist: Marie Louise von Bülow
Kreativ producent: Christine Worre Kann
Idé og koncept: Det Flydende Teater
Foto: Det Flydende Teater
Producent: Teatergrad/Det Flydende Teater
Hjemmeside: www.teatergrad.dk