ØJEBLIKSBILLEDER FRA SYMI [18]: KAT I KNIBE – CARLSBERG FOR RYGERE ­– DET STORE SPRITBOLAG

EN ÆGTE KATTEPINE

Der er sørme langt ned, når man blot er en lille kattekilling. Foto©JørgenKoefoed.

Et trin ned … men stadig al for langt til at få fast grund under poterne. Foto©JørgenKoefoed.

DER ER STADIG mange herreløse katte på Symi. Før i tiden vrimlede de ved restauranterne for at tigge lidt mad – nu er antallet pænt reduceret. Det skyldes, at der en gang om året indsamles vilde katte i bure. Så kommer dyrlægen fra Rhodos og steriliserer dem – og så bliver de atter sluppet løs. Men det gør jo ikke, at ’rovdyrene’ ikke kan komme i en voldsom kattepine på anden vis – lige som denne killing, som holder til ved MERAKLIS – en af øens bedste og mest besøgte spisesteder. Den tør ikke tage springet, og kan heller ikke gå tilbage. En rigtig slem kattepine. Foto©JørgenKoefoed.

CARLSBERG-RØG

DET DAGLIGE VANDINGSHUL FOR en række af de mange fastboende eller ferierende symioter, hvad enten de nu kommer fra England, Italien, Frankrig eller Danmark, ligger i bunden af havnen og hedder PAKOS. Det står ingen steder, men er opkaldt efter den tidligere ejer, som desværre afgik ved døden for år tilbage. Sønnen har arvet den populære café, men da han for tiden arbejder som lærer i Italien, har han overladt styringen til de to faste tjenere Yorgos [den tynde] og Yannis [den tykke]. Der serveres selvfølgelig ouzo, friskpresset appelsinjuice, vin, kaffe og den græske øl MYTHOS i to størrelser. At det er Carlsberg, der har leveret askebægerne skyldes, at den en gang kunne nydes på stedet. Nu er det slut med dansk øl. Det gør ikke noget. Den græske er ganske fortræffelig … og så kan kapslen fjernes med en finger; lige som den nu bortgangne sodavand Valash. Foto©JørgenKoefoed.

DET SYMIOTISKE SPRIT-BOLAG

Antonis og hans 1001 flasker … eller deromkring. Foto©JørgenKoefoed.

HVIS DU ER SVOREN TILHÆNGER af drinks, og absolut ikke vil nøjes med uozo og retsina under en hyggeaften på havnen i Yialos, skal du styre dine sandaler mod cocktailbaren EVA.

Den ligger i samme række som Pakos og bestyres og ejes af ANTONIS. Han er græker. Blev født på Kreta i 1975 og kom til Symi første gang som ganske lille, hvor han opholdt i kort tid sammen med sin far. Kom tilbage som 28-årig og har nu opbygget EVA gennem de sidste 19 år til øens absolutte mest velassorterede cocktailbar.

Selv om du selvfølgelig slår dig ned i de bløde stole udenfor, så tag alligevel en kigger indenfor. Antonis råder i skrivende stund over 365 forskellige slags flasker med diverse drikke, der dækker væggene fra gulv til loft. Han har næsten alt, men på forespørgsel fra Din Blogger mangler han faktisk en dansk snaps i samlingen fx Aalborg Export. Han håber nu, at nogle af vennerne fra Danmark kan hjemføre en af slagsen, når de næste gange skal holde ferie på Symi.

EVAs cocktail-kort er nedfældet i et digert hæfte, hvor hver cocktail er beskrevet ikke alene med text, men også med en af Antonis’ forførende tegninger. En spændende kunstbog at bladre igennem – selv om man til sidst alligevel kun vil have et glas vin.

Antonis’ Cocktailbog minder om et godt brugt stilehæfte fra Folkeskolen – altså før computeren blev opfundet, og eleverne skrev deres stile med pen og blæk. Foto©JørgenKoefoed.

MOOSE MILK: Vodka, Kahlua, Mørk Rom, Vanille Ice Creme og Mælk. Foto©JørgenKoefoed.

GREEN ISLAND: Vodka, Middri [hvad pokker så det er], Pineaple Juice og Lemon Juice. Foto©JørgenKoefoed.

PORNSTAR MARTINI: Vodka Vanilla, Passao, Lemon, Egg White, Vanillia Sirup, Friskpresset Passionsfrugt, Aplejuice og Prosecco. Foto©JørgenKoefoed.

RUSTY NAIL: Drambuie, Glenfiddich og Angostura. Foto©JørgenKoefoed.

WHITE LADY: Gin, Cointreau, Lime, Egg White, Sukkersirup og Rose Hip. Foto©JørgenKoefoed.

EVA har lukket om vinteren, men af og til bliver fastboende lukket ind i varmen. Det forlyder, at den kendte britiske/australske børs-spiller med base højt oppe i Yialos – Carl de Cruze – ofte kan træffes i dette behagelige siddemøbel – blandt venner kaldet Carls Stol. Foto©JørgenKoefoed.