RAPPORT 10 FRA BLOGGENS REJSENDE STRINGER – JEG MØDTE IKKE RASMUS NIELSEN PÅ CYPERN

FRA REGN, RUSK og 8 GRADER plus efterårsmørke i Sakskøbing til fuld sol og en ø eller et land delt i fire! Cypern er et af mysterierne i Europa.

I 1974 tog tyrkerne den nordlige del af øen. Her er en neutral zone samt også et par engelske militærbaser. Den tyrkiske okkuperede del er hverken anerkendt af FN eller NATO. Så Erdogans drømme om at snige sig ind i EU har godt nok lange udsigter. Dream impossible.

Nå, jeg skider politik en lang march. For mig handler mine 24 dage på Cypern at suge sol-vitaminer. Jeg elsker varmen her. Det får depression til at være et fremmedord. Livsglæde har taget over.

Det er mit første – men ikke det sidste – besøg på Cypern. Smøger til 32 kroner, vin til halve priser og lækkert mad til en 50’er på restauranterne. Lige noget for en hjemløs nomade.

Bloggens redaktør har bedt mig skrive om noget, jeg har oplevet i mine tre uger på solbeskinnede Cypern. Hans forslag var blandt andet, at opsøge altingets ejer Rasmus Nielsen, som ud over et helårshus i Gudhjem også bor fast i Cypern. Det kunne der ikke være tale om.

Det har givet mig gevaldige hovedbrud at skrive om oplevelser her fra Cypern.. For egentlig er tiden bare gået. Dag for dag. Og jeg har kedet mig mange gange, selv om jeg kom øen rundt til Pafos, Limassol, Larnaca og den delte by Nicosia.

Men i kedsomhedens trælse lænker trøstede jeg mig med, at solen skinnede, her var 28 grader, og her var lunt badevand. Og meget få turister. De der var her kom enten fra Rusland eller England.

’Begivenheder’ er så meget. Lad mig ridse dem op by fra by ganske kort:

LARNACA – Her landede jeg klokken 3 om natten og sad foran en café ventende på morgenkaffe. Så en flot solopgang – og gik ellers lange ture.

NICOSIA – Meget moderne by, flere turister og en McDonalds! Jeg stod længe ved grænsebommen, men havde glemt mit pas.

PAFOS – Siges at være en hyggelig by, men det kommer altså ikke fra min mund. Men spændende møde med russisk turist, som mente Stalin var den bedste leder nogensinde.

LIMASSOL – Utrolig lang strandpromenade. Og nogle lækre strande, men der bygges mange skyskrabere. Og russiske penge styrer.

De læsere som stadig hænger på, kan glæde sig over den nedenstående strøm af feriefotos. Nyd dem – også uden tekst. Bare for en gangs skyld. [Redaktørens kommentar: Det er første og sidste gang, at Bloggens Rejsende Stringer slipper afsted med, at få bragt fotos på Bloggen UDEN billedtexter. Så ved han dét!]

Rapport 1
SLUT-PRUT MED JAMMER VED JAMMERBUGTEN
5. oktober 2020

Rapport 2
JEG FANDT INGEN HJEMLØSE I BULGARIEN
26. oktober 2020

Rapport 3:
PLUDSELIG KOM TERROREN TIL ØSTRIG
5. december 2020

Rapport 4
BLIVER DET EN GLÆDELIG JUL?
15. december 2020

Rapport 5
UTROLIG UDVIKLING
1. januar 2021

Rapport 6
SEX NÅR MAN ER HJEMLØS
18. januar 2021

Rapport 7
JEG BLEV SOM JOURNALIST-PRAKTIKANT JAGTET AF BØSSER I MEDIEVERDENEN…
26. januar 2021

Rapport 8
GLEM NU DE KVINDEKAMPE … 8. MARTS ER DET MIG DER SKAL FEJRES
7. marts 2021

Rapport 9
JEG RYGER PÅ EUROPA
17. juli 2021