GUDHJEM KORT&GODT [6]

ÅNDELIGE BUDSKABER

HVIS DU GÅR en tur på Nørresand Havn, vil du ud over ikke-fundne påskeæg finde nogle med mere tyngde i – både hvad angår vægten, men i særdeles i det indholdsmæssige. Læs dem ­– måske kan de give dig et eller andet. Klikker du ind på jw.org opdager du sikkert gamle kendinge, som du måske ikke er så glade for, men derfor kan de stenbårne budskaber stadig bruges. Fotos©JørgenKoefoed.

NÅR BUSSKURET MANGLER

OMSORGSFULDE NABOER til busstoppestedet på Gudhjemvej har forbarmet sig over ventede buspassagerer. Nogen gange er busserne meget forsinkede og så er det godt, at kunne hvile sig imens. Foto©JørgenKoefoed.

DEN SUKKENDE BÆNK

DER ER MEGET i Gudhjem og rundt på øen, der er sunket lidt i knæ. Det kan være på grund slitage efter flittigt brug eller angreb fra stærke mænd [og kvinder] eller vejrligets rådnende indflydelse. Kombineret med en kommune som efter kommunesammenlægningen har mistet blikket på de små ting, er der en del, der forfalder hist og pist uden kommunen har energi eller kræfter til at retter op. Derfor har en turist eller en opfindsom bornholmer fundet en midlertidig løsning for denne bænk ved Sorte Odde Batteri. Fotos©JørgenKoefoed.

ENDNU ET TRÆ MÅTTE LADE LIVE

DER ER DE SENERE ÅR fældet en del træer i Holkadalen. Det er hverken hærværk eller ønsket om en mindre grøn ø, men på grund af råd i de store stammer. I sidste måned måtte dette store Asketræ lade livet. På savsiden kan man se en rådden kerne. Kommunens Grønne Mand forklarer, at man blev opmærksom på træets sygdom, da det ikke længere bar så mange blade, som det burde. Der var kommet Tømmersvamp i toppen, som er med til at danne Honningsvamp i rødderne. Den svamp er med til at svække træets stabilitet. Da træet står frit, turde vi ikke bare lade det stå. Der kommer trods alt folk i området. Det startede faktisk med, at der faldt en meget stor gren af træet. Her opdagede vi, at der var bygget en del bikuber inde i træet. Vi har plantet en del nye Lindetræer de sidste par år, og vil plante et par stykker mere, men ikke på det åbne stykke i dalen, hvor det store Asketræ stod. Fotos©JørgenKoefoed.

SLUTSPURTEN ER SAT IND

DER ER UNDER to måneder til at Høst Museet slår dørene op for et total nyrenoveret og udvidet hus. Det sker fredag 1. juli, hvor håndværkerne skal være helt færdige og alle Høstmalerierne skal være tilbage på væggene i Løkkegade efter de har været deponeret og udstillet på Bornholms Kunstmuseum i Rø. I mandags var hele P-pladsen på Nørresand fyldt op med håndværkerbiler. Sikkent et syn. Hvornår har nogens set så mange håndværkere samlet på é sted? Foto©JørgenKoefoed.

SÅ KOM WOKE-BØLGEN TIL GUDHJEM

GUDHJEM RØGERI er åbnet og tilbyder vanen tro Sol over Gudhjem med videre, men det er noget nyt, at de nu også reklamerer for, at der skal drikkes snaps til den røgede. Det sker med det gammel heppe-digt, som desværre har fået ændret sin sidste linie … uden rim og mening. Men måske vil Røgeriet i disse Woke-tider ikke støde nogen på manchetterne med den rette ordlyd:

HAPS HAPS HAPS

NU SKAL VI HAVE SNAPS

ÈN DER SKÆRPER APPETITTEN

OG NIVER I BANDITTEN.

 

GUDHJEM KORT&GODT [1]
14. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [2]
24. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [3)
21. februar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [4]
9. marts 2022

GUDHJEM KORT&GODT [5]
28. marts 2022