SE KUNST BORNHOLM RUNDT – MEN START PÅ GUDHJEM MUSEUM

En af de værker, som kan vindes gennem lotteri-kortet, er dette værk af multi-kunstneren Erik Clausen. Værket er doneret af Gallerie Lorien, som både holder til på Frederiksberg ved København og i Tejn på Bornholm. Foto©JørgenKoefoed.

DET SKER hvert år omkring Kristi Himmelfarts ferien. Kunstnere udi maling, glas, keramik, textil med mere åbner deres atelierer rundt om på en del af de 588 km2 Bornholm.

Alle Kunstrundens deltagere er repræsenteret med et enkelt værk ved den fælles udstilling på Gudhjem Museum. Udstillingen er skabt for at give publikum det allerbedste udgangspunkt, når gæsterne skal beslutte hvilke kunstnere, de vil stifte nærmere bekendtskab med og besøge på deres hjem-adresser. Det vil nemlig være en næsten umulig opgave at nå rundt til alle, og på museet finder man information om, hvor man finder de enkelte kunstnere og kunsthåndværkere i løbet af Kunstrunde-dagene.

Udstillingen starter før den egentlige kunstrunde, nemlig lørdag 21. maj, hvor der er fernisering med gratis adgang kl. 13:00-17:00. Udstillingen er åben hver dag fra 22. maj til og med 29. maj kl. 11:00-16:00. Disse dage tages almindelig entré.

Selve Kunstrunden med åbne gallerier og værksteder begynder først 26. maj og slutter 29. maj.

Som en extra gave til dem der foretager mindst seks kunstner-besøg, har 14 kunstnere sponsoreret et værk, som der trækkes lod om blandt, dem der har et fuldt lotteri-kort. Har du to eller flere fyldte kort er dine chancer for at vinde så meget desto større. Man vinder værker i den rækkefølge, kortet bliver udtrukket. Værkerne kan ses i kataloget, men er også udstillet på Gudhjem Museum.

Du får lotterikort hos kunstnerne og afleverer dem udfyldt på turistinformationen i Rønne, Nordre Kystvej 3 eller i Nexø, Havnen 4B.

FAKTA
KUNSTRUNDEN
Gudhjem Museum
Stationsvej 1, Gudhjem
www.gudhjemmuseum.dk

Fernisage lørdag 21. maj 13:00 – 17:00.
Herefter åben hver dag til og med 29. maj 11:00 – 16:00
Entré: 50 kroner. GRATIS for børn under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Du kan melde dig ind ved indgangen, det koster 125 kr./år og giver gratis adgang til årets udstillinger.
Der kan betales kontant, med betalingskort og via Mobile Pay.

ÅBNE DØRE HOS KUNSTNERNE
63 kunstnere rundt på hele øen. Adresserne kan ses i udstillingskataloget, som kan fås på Museet og hos kunstnerne eller på bornholmskunstrunde.dk
Åben 26. maj – 29. maj 2022 fra 11:00 til 16:00.

 

 DE PERMANENTE UDSTILLINGER:

  • Lokalhistorisk udstilling: HANDEL OG HÅNDVÆRK I BRØDDEGADE FRA 1890-1990, der vises i Stationsbygningen. En spændende udstilling, der fortæller Brøddegades historie i tekst og billeder, beboer for beboer, hus for hus.
  • I ’pakkerummet’ en udstilling om GUDHJEM-BANEN, der fyldte 100 år for et par år siden. I ’venteværelset’ der står som fra den gang, kan der også ses en 9 minutter lang film, der via en drone viser den vej, som banens damplokomotiv tilbagelagde fra Østerlars til Gudhjem.
  • I stationsbygningens er indrettet bibliotek med prøver på alle de mange bøger som kan købes på museet. Her hænger også Oluf Høst’ store maleri: ’Gudhjem det fra Bokul’, desuden vises en lang række af museets beholdning af Høst-skitser på en skærm.
  • SKULPTURPARK og den nye begyndende  SOMMERFUGLEPARK kan ses foran museet. Her er der gratis adgang.