SOM DET KAN SIGES [199] OM PUTIN, PUTIN … OG OM PUTIN

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, om krigen i Ukraine: Vi ønsker at se et Rusland svækket i en sådan en grad, at landet ikke igen kan gøre, hvad det har gjort med invasionen af Ukraine.

Den russiskfødte forfatter Andrej Kurkov, boet i Ukraine siden han var to år, i Adam Holms bog ENDESTATION EUROPA fra 2017 om sit råd til Putin på daværende tidspunkt: Han burde, præcis som Leo Tolstoj – en af Putins erklærede yndlingsforfattere, der fra at have været ung militant kaste sig over pacifismen – udfylde tilværelsens efterår med fredelige sysler.

Andrej Kurkov på Kristeligt Dagblads Johan Varning Bendtsens spørgsmål om, hvad han ville råde Putin til i dag: Jeg ville råde ham til ar begå selvmord. Det handler om ære. Han har placeret Rusland på den mest skamfulde plads i verden. Ødelagt landets rygte og sprog, som er blevet et våben i krigen. Jeg har mistet lysten til at udgive min bøger på det sprog, som anvendes af Vladimir Putin.