NY FILM I SCALA GUDHJEM: UNDERFUNDIG DANSK FILM OM AT MISTE

Med Annika Aakjær i hovedrollen og sin fjollede, rimende titel lyder ESTHERS ORKESTER som en komedie. Men faktisk er den nye, danske film af Alexander Sagmo en ret alvorlig fortælling om at miste. Foto: Scanbox.

 ESTHERS ORKESTER De professionelle anmeldere var en lille smule lunkne over for Scala Gudhjems nye film ’Esthers orkester’. Det kunne kun blive til tre ud af seks mulige stjerner. Det står i fuldstændig kontrast til de to anmeldelser på kino.dk.

Lone M. synes at ’ESTHERS ORKESTER’ er en af de bedste film, hun har set i flere år, og forsætter roserne: ”Det er en nærværende og varm film, der behandler et tabu emne som døden med både nænsomhed, varme og den forløsende latter. Især en af de sidste scener i filmen er utrolig stærk, hvor livet, døden og kærligheden mødes på en smuk og underfundig måde”.

Michael Leth følger op på begejstringen: ”Bedste danske film i mange år. Fantastisk film, som er meget udansk. Jeg grinte, fortabte mig og græd, da filmen sluttede. Kan varmt anbefales!”

Filmen er en rørende fortælling om et kærestepar og deres samlivs op- og nedture, fortalt igennem deres første og sidste dag sammen. Esther er børnebogsforfatter. Gennem sit arbejde møder hun Thomas. En dag vendes deres liv pludselig på hovedet, og de må hver især påtage sig nye roller i livet. Det er en stærk og uforudsigelig kærlighedshistorie, hvor hovedpersonerne konfronteres med emner som tiden, kærligheden og døden.

Det er den 40-årige nordjyske sanger og skuespiller Annika Aakjær, der har hovedrollen som Esther. Hun er uddannet sangskriver fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og har været med i flere filmproduktioner, som fx ’Dirch’ og ’Klassefesten 2: Begravelsen’ samt julekalenderen ‘Julestjerner’. Hun fik slået sit navn fast som satiriker efter optræden ved Zulu Comedy Galla 2019 samt hendes medvirken i ’Stormester 2021’.

Der er flere kendte navne på rollelisten: 81-årige Ulf Pilgaard, svenske Stina Ekblad, danske Peter Gantzler og Emma Pi. Sidstnævnte er med i sin første film. Mange vil måske huske hende, som en af de otte finalister ved årets danske melodi, hvor hun optrådte sammen med sin far; eller da hun i 2014 vandt det danske børne-MGP med sangen ‘Du ser den anden vej’.

ESTHERS ORKESTER
vises i Scala Gudhjem
fra fredag 24. juni til og med onsdag 29. juni
Ingen film Sankt Hans Aften 23. juni!!!

Alle dage 19:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart
Billetpris: 95 kroner
Spilletid: 92 minutter
Censur: Frarådes mennesker under 7 år

Anmelderne var lidt lunkne men enige:

Michael Solgaard, Børsen: Åh, hvor ville man gerne elske den danske film ESTHERS ORKESTER. Kærlighed og død er vigtige emner. Karaktererne er knuselskelige i al deres kejtethed, hovedrolleskuespillerne Annika Aakjær og Johannes Lilleøre fortjener en chance, og instruktøren Alexander Sagmo er stadig på vej. Desværre falder det hele til jord. 2 stjerner ud af 6.

Nicki Bruun, filmmagasinet Ekko: Alle de medvirkende leverer veloplagte præstationer, men historien drukner i ambitionerne om at komme omkring abstrakte størrelser som livet, døden og kærligheden.
3 stjerner ud af 6.

Lone Nikolajsen, Information: Alexander Sagmos debutfilm ESTHERS ORKESTER er gennemsyret af en karakteristisk uskyldsren og grundpositiv indstilling. Den ses i spillestilen hos det store flertal af karaktererne, der fremstår velmenende, blåøjede og befippede, som om verden konstant tager fusen på dem.

Kim Skotte, Politiken: Det er sådan set en fin lille hjertevarm historie, Alexander Sagmo og Troels Engelbrecht har skruet sammen, men det er svært ikke at ærgre sig over, at Annika Aakjær skal tilbringe så meget af fortællingen uden for billedet. […] havde manuskriptet ladet Aakjær komme mere til fadet, er jeg ret sikker på, at filmen ville have fået mere energi og fremdrift, end tilfældet er nu. 3 hjerter ud af 6.

Freja Dam, netmediet Soundvenue: Med Annika Aakjær i hovedrollen og sin fjollede, rimende titel lyder ESTHERS ORKESTER som en komedie. Men faktisk er den nye danske film af Alexander Sagmo en ret alvorlig fortælling om at miste. De blandede signaler er kendetegnende for filmen, som ikke helt kan finde sine ben mellem socialrealistisk familiedrama og finurlig komedie. 3 stjerner ud af 6.

Filmfakta
ESTHERS ORKESTER
International titel: Esther’s Orchestra
Instruktør: Alexander Bak Sagmo
Medvirkende: Annika Aakjær, Johannes Lilleøre, Ulf Pilgaard, Stina Ekblad, Peter Gantzler, Frederik Nørgaard med flere
Manuskript: Troels Engelbrecht og Alexander Bak Sagmo
Fotograf: André Hansen
Klipper: Sofie Lyngholm Sørensen
Lyd: Freja Printz
Komponist: Annika Aakjær og Aske Bode
Caster: Gro Metha Terp
Producenter: Jonathan Langelund og Mette Mikkelsen
Produktionsselskab: New Tales
Dansk distribution: Scanbox Entertainment Danmark A/S .