GUDHJEM KORT&GODT [9]

BILER OVER GUDHJEM

Briefing inde kokke-amok. Foto©JørgenKoefoed.

Kokkekonkurrencens allermindste bil. I den størrelse er selv biler søde. Foto©JørgenKoefoed.

SOM MANGE sikkert har bemærket var der SOL OVER GUDHJEM lørdag 25. juni. Arrangementet bliver tilsyneladende større og større. I sær hvis det måles på motorkraft. Hvad der var af kølebiler, lastbiler, kraner, tv-vogne, personbiler – især af mærket Mercedes – er utroligt. Byen er fyldt op, og i modsætning til turisterne, der som regel parkerer i de dertil indrettede båse på den store P-plads, er der SOL-køretøjer overalt. Der er ikke meget af Gudhjem tilbage … men vi bøjer os for det gode arrangement, som transmitteres via TV2 til hver eneste lille flække landet over. Så det har vel en vis reklame-værdi!?

MODERNE TIGGERI

DANIEL HAR været på banen før med indsamling til det, han ønsker. Han bor på Holkavej. For nogle år tilbage samlede han tomme flasker for at kunne købe en guitar. Nu gælder det udgiften til teaterskole. Hvem vil ikke gerne støtte en kommende stjerne? Tænk, hvis man kunne fortælle sine børnebørn, at man i sin tid havde doneret tomme pant-flasker til Steffen Brandt, så han kunne komme på musikskole. Foto©JørgenKoefoed.

NU BEHØVER MAN IKKE KØRE NED I BYEN

DER HAR i et par år været åbnet en større sommer-P-plads ved Melstedvej lidt syd for byen. Den har altid været lidt skjult, men nu har kommunen gjort den synlig ved opsætning af diverse skilte med videre. Men der kører stadig masser af biler ned gennem byen, så Bloggen foreslår stadig bil-forbud ned i Gudhjem for turister mellem klokken 10 og 17. Foto©JørgenKoefoed.

HYGGELIGT MED GRØNT

GRØNNE BÆNKE ikke alene pynter, men kan også være med til at lokke byens gæster til en lille hvilepause eller en fotoseance til Facebook. Men det er nok ikke lige meget, hvordan det grønne er arrangeret. Foto©JørgenKoefoed.

MILITÆR VAGT VED DAGLI’BRUGSEN

DET HAR IKKE noget at gøre med tragedien ved Fields. Og det har faktisk heller ikke noget at gøre med kontrol af kunderne i Brugsen. Den grandvoksne soldat ved indgangen er  ganske uskadelig. Han er ikke af kød og blod, men af et hårdere stof. Det drejer sig om Hjemmeværnet, der søger nyt personer, der vil tage et ansvar. Som der står på pjecen, der sidder på soldaten: ”Har du overskud til at hjælpe, når det gælder, og vil du gøre en forskel, når Bornholm har brug for det. Opgaverne, som løses i samarbejde med politiet, er mange for det moderne Politi-hjemmeværn. Du bliver en del af det gode kammeratskab og løser opgaver som færdselsregulering, eftersøgning, afspærring og bevogtning”. Så det har altså i første omgang ikke noget at gøre med, at standse Putin og hans små grønne mænd, når de begynder at myldre ind fra nordvest. Men i øvrigt: Hvis du er interesseret i ovenstående tilbud, kontakter du rekruteringsspecialist Louise B. von Elling på 2425 8338 eller på mailen: pohvkbor-rekspec1-1@hjv.dk. Foto©JørgenKoefoed.

HVOR ER MÅGERNE

HAR NOGEN set mågerne? Normalt skriger de fra den tidlige morgenstund fra havneområdet, men i år er de næsten væk. Der skriges meget lidt og som helårsbader fra ydermolen på Nørresand Havn, ser man næsten ikke nogen af ’havnens rotter’. Men i sidste måned kunne et foto på Facebook afsløre en lang tætsiddende række af de hvide fugle. De var der kun denne ene dag, men deres efterladenskaber afslørede det store antal, som havde været på gæstevisit. Fotografen mente, at silden var kommet tilbage til øen, og det var det, der havde tiltrukket måger fra hele øen. Noget var der om snakken. En indfødt Gudhjem-bo fortalte, at det var sælerne, som havde jaget de bitte-små silde-yngel op til overfladen … og det er jo guf for en måge! Foto©JørgenKoefoed.

MESSINGSUPPE I STOR STIL

IKKE MINDRE en 24 skoleorkestre fra Norge var traditionen tro på besøg i forrige uge på Bornholm, ikke mindst i Gudhjem, hvor der i et par dage blev musiceret, mens der blev marcheret op og ned ad Brøddegade. Der var store drenge og store piger, men også en hel del mindre børn på ned til 8 år. De var søde i deres flotte orkesteruniformer med tilhørende kasket. Fotos©JørgenKoefoed.

KAMPEN OM AT KOMME FØRST

Det er ikke altid, at børn i dagens Danmark sidder foran den flimrende skærm hele dagen. Nogen gange løber de også ude i det frie. Foto©JørgenKoefoed.

Der var trængsel ved startstederne for henholdsvis voksne og børn, så der var ikke plads til omklædningsfaciliteter. Det problem løste er par knægte creativt ved hjælp af et hul mellem grønne buske på Kirkestien. Foto©JørgenKoefoed.

DET VAR 41. gang, at der blev afholdt SOFTICELØB. Det skete 6. juli fra havnen i Gudhjem. Der var tilmeldt 529 i alt, og løbet var vanen tro delt op i to kategorier: Børn op til 14 år og alle dem, der var lidt og meget ældre. Distancen var henholdsvis 1,4 km og 6,9 km. Det var Alex Mogensen, der røg over målstregen som nummer 1 med tiden 22 minutter og 35 sekunder. Den sidst tids-registrede – Karen-Margrethe fra Helsingør ­– brugte noget længere tid: 1 time 13 minutter og 56 sekunder. Vinderen fik et par løbesko fra New Balance, de næste fire fik gavekort på 400 kr., 300 kr., 200 kr. og 100 kr., men alle fik både en softice og en flaske vand efter overståede anstrengelser.

GUDHJEM KORT&GODT [1]
14. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [2]
24. januar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [3]
21. februar 2022

GUDHJEM KORT&GODT [4]
9. marts 2022

GUDHJEM KORT & GODT [5]
28. marts 2022

GUDHJEM KORT&GODT [6
9. maj 2022

GUDHJEM KORT&GODT [7]
11. juni 2022

GUDHJEM KORT&GODT [8]
21. juni 2022