EXCLUSIVE RE-PREMIERER: 4 FILMKLASSIKERE I SCALA GUDHJEM

FOR ANDET ÅR i træk afholder Scala Gudhjem sin filmfestival med fire store filmklassikere i samarbejde med Det Danske Filminstitut. Hver film bliver ledsaget af en særlig begivenhed med forbindelse til netop dette mesterværk.

MANHATTAN

Meryl Streeop og Woody Allen i ‘Manhattan’. Foto©Det DanskeFilminstitut.

Festivalen åbner torsdag den 1 .november klokken 19.15 med MANHATTAN, Woody Allens kærlighedserklæring til byen. MANHATTAN er ubetinget hans flotteste film, og af mange regnet som hans bedste. Filmen fik i 1980 en BODIL for Bedste Amerikanske Film. Inden filmen sørger Scala Gudhjem for den rette stemning ved at byde på en perfekt mikset Manhattan-cocktail i baren. 1970. 96 minutter.

Ronald Lindkvist, BT: … I smukke sorthvide billeder og underlangt Gershwins evergreens, viser Allen os et lille selvbiografisk hjørne af sit liv. De subtile betragtninger, den morsomme dialog og de sjældne præstationer af både Allen og Keaton, taler til os alle… 5 ud af 6 stjerner.

SUNSET BOULEVARD

Gloria Swanson i ‘Sunset Boulevard’. Foto©Det DanskeFilminstitut.

Fredag aften klokken 19.15 byder festivalen på mesterværket SUNSET BOULEVARD. Billy Wilders satiriske film noir om den aldrende filmstjerne, der forsøger et sidste comeback, er en af historiens bedste film om film. Politikens film noir ekspert, Bo Tao Michaëlis, introducerer filmen fra scenen. 1990. 110 minutter.

Louise Kidde Sauntved, Berlingske Tidende: …  et fremragende kærligt-kritisk portræt af Hollywoods bagside og smager stadig herligt bittert trods den lange lagringstid. 6 stjerner ud af 6.

Oscar 1951: Bedste Originale Manuskript
Bodil 1951: Bedste Amerikanske Film
Golden Globes 1951: Bedste Drama
Golden Globes 1951: Bedste Kvindelige Hovedrolle (Gloria Swanson)
Golden Globes 1951: Bedste Instruktør (Billy Wilder)

FESTEN

Ulrich Thomsen i ‘Festen’. Foto©Scanbox.

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 er der gensyn med FESTEN – Dogme-filmen, der fik hele Hollywood til at snakke om dansk film og Thomas Vinterberg. Den udsøgte gourmet-middag på Gården i Melsted efter filmen er aflyst. Der var for få tilmeldte. 1998. 106 minutter.

champion1, scope.dk: ... En af de bedste danske film jeg har set. Det er ikke en film man glemmer lige med det samme. 6 stjerner ud af 6.

Cannes 1998: Juryens Pris
Bodil 1999: Bedste Danske Film
Bodil 1999: Bedste Mandlige Hovedrolle (Ulrich Thomsen)
Robert 1999: Årets Danske Spillefilm
Robert 1999: Årets Mandlige Hovedrolle (Ulrich Thomsen)
Robert 1999: Årets Mandlige Birolle (Thomas Bo Larsen)
Robert 1999: Årets Kvindelige Birolle (Birthe Neumann)
Robert 1999: Årets Bedste Manuskript.

BARNDOMMENS GADE

Sofie Gråbøl i ‘Barndommens Gade’. Fotoi©Det DanskeFilminstitut.

Og Filmklassikere i Scala slutter med manér søndag klokken 16.30 med BARNDOMMENS GADE. Fortællingen om Tove Ditlevsen indledes af skuespiller Michelle Bjørn Andersen, der indtager scenen og læser op fra Tove Ditlevsen før filmen.  1986. 90 minutter.

Instrueret af Astrid Henning-Jensen med Sofie Gråbøl i hovedrollen.

Billetter til hver forestilling koster 85 kr.