PARIS NU [100] – 4 TING OBSERVERET I PARIS

KUNSTIGT JORDSKÆLV? Det ligner lidt af en ulykke. Er der sprunget et vandrør? Har kontinental-pladerne rørt på sig? Eller har De Gule Veste været på spil? Ingen af dele. Det er som så meget andet her i tilværelsen: KUNST! Den canadiske billedhugger Charles Daudelin [1920-2001] brød fliserne i 1984 og kaldte værket ‘d’Embracle’. Du kan opleve det på Place de Québec i 5. arrondissement. Fotos©JørgenKoefod.

LÅST KÆRLIGHED. Den eneste måde de unge kan skilte med deres kærlighed på er åbenbart at skrive sit og sin elskedes navn på en lås … og så låse den fast til en bro over Seinen. Flere broer er ved at styrte sammen under den voldsomme vægt fra de tusinder af låse i alle størrelser, der ‘besmykker’ de fleste af Seine-broerne. Det har stået på i efterhånden mange år og er lige som de udbredte tatoveringer kommet for at blive. Her er det Pont de l’Archevèché, der forbinder venstre bred med Ile de la Cité, der lige om lidt får klippet sin overvægt af … så kan nye kærlighedslåse få plads. Fotos©JørgenKoefoed.

HVERDAGSSEX. Hvis man trænger til speciel-massage af frække damer, er det ikke nødvendigt at søge i diverse aviser og magasiner. Tilgængelige tilbud findes overalt, hvor man færdes. Her er det Katy, der tilbyder massage – hjemme hos hende selv. Men hun er dog også parat til at flytte sin service til, hvor du ønsker den. Foto©JørgenKoefoed.

SØJLEKUNST. En række grafitti-malere har syntes, at der var lidt kedeligt under det overdækkede areal ved Quai d’Austerlitz i 13. arrondissement. Det er der kommet en rigtig morsom udstilling ud af. Fotod©JørgenKoefoed.