SOM DET KAN SIGES [242): OM AT SE, OM ET NYT KAPITEL I JØDISK LIDELSESHISTORIE, OM SKØNNE MÆND … OG OM THORKILD TANDBØRSTE

MAN HØRER SÅ MEGET. Nogen gange så meget at ørerne er ved at falde af. Og det er trods alt det sjoveste – eller det mest interessante:

Præsten og forfatteren Johannes Møllehave: Se dig taknemmeligt tilbage. Se dig kærligt omkring. Se dig forventningsfuldt frem.

Elisabeth Åbrink, svensk jødisk forfatter bosat i Sverige i udtalelse til Kristeligt Dagblad 14. oktober: … Hvad jeg savner i de mange analyser om situationen i Israel er erkendelsen af, at det, der fandt sted, er storpolitik. Iran bistår Hamas og drager fordel af ustabilitet i Mellemøsten, der også fjerner fokus fra, hvordan piger og journalister i deres eget hjemland bliver myrdet og tortureret … Samtidig har Iran stærke bånd til Rusland, der har gavn af denne udvikling. Had mod Israel bliver til jødehad, der bruges som brændstof til destabiliseringen af det liberale demokrati. Mit hjerte græder nu for alle de israelere og palæstinensere, som ønsker at leve i fred. Men det kan de ikke få lov til på grund af storpolitik.

Tidligere fotomodel og moderedaktør, 88-årige Lotte Tegner Freddie til Britta Bjerre i ugebladet Søndag: Skønne mænd hænger ikke på træerne. Jeg ville aldrig nogensinde falde for én på min egen alder. Aldrig. Hvis jeg skulle falde for nogen, ville det være en, der var meget yngre end jeg selv.

Søn af Thorkild Bjørnvig, Thore Bjørnvig, i essay i Kristeligt Dagblad om sin far: På godt og ondt begyndte min far et nyt liv med min mor, som blandt andet bestod i at vikle sig ud af et indviklet og afsporet ægteskab samt diverse udenomsægteskabelige forhold. Rygtet ville vide, at han, i perioden op til han mødte min mor blev kaldt for THORKILD TANDBØRSTE, fordi han altid havde en tandbørste i sin blazer parat til at overnatte, hvor det nu lige var belejligt.