NY FILM I SCALA GUDHJEM: ENDNU EN MORDGÅDE FRA AGATHA CHRISTIE

Kenneth Branagh er klar som mesterdetektiven Poirot med skæg og engelsk skarpsindighed: Ingen mord bliver uopklaret – heller ikke det i Venedig. Foto©Disney.

 MORDET I VENEDIG:  Dette er den tredje i rækken af Agatha Christie filmatiseringer, som shakespeare-skuespilleren Kenneth Branagh står bag både i rollen som mesterdetektiven Poirot og som instruktør.

Filmen baserer sig på Christies krimi ’Hallowe’en Party’ fra 1969 med den engelske filmtitel ’A Haunting in Venice’, som så er blevet fordansket til ’Mordet i Venedig’. Måske for at passe ind til i de to første film ’Mordet i Orientexpressen’ og ’Døden på Nilen’.

Handlingen udspiller sig denne gang i Venedig lige efter 2. verdenskrig, hvor en pensioneret Poirot naturligvis ’pludselig’ befinder sig på et hjemsøgt palæ, hvor et mord finder sted. En gang mesterdetektiv, altid mesterdetektiv. Poirot spidser sin moustache og sætter hjernen på ‘go’.

Mon ikke Agatha Christie kendes af de fleste? Hun skrev ikke mindre end 80 kriminalromaner og seks romantiske under pseudonymet Mary Westmacott. Ifølge pålidelige kilder på nettet er hendes bøger oversat til lige så mange sprog som William Shakespeares værker – hvis det ellers siger noget.

Christie blev født 15. september 1890 i Torquay i Storbritannien. Familien var så velhavende, at ingen behøvede at bestille noget, men det gjorde Christie så alligevel. Hun døde 12. januar 1976 i Winterbrook i Storbritannien. Hun blev 85 år.

Kenneth Branaghs seneste film ’Belfast’, der var inspireret af hans egen barndom i 1960’erne indbragte ham i 2022 en Oscar for ’Bedste Originale Manuskript’. Filmen blev vist i Scala Gudhjem, og var lidt af et ’halvdokumetarisk’ mesterværk.

MORDET I VENEDIG
vises i Scala Gudhjem
fra torsdag 14. september til og med onsdag 20. september.
Hver aften kl. 19:15.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 103 minutter.
Censur: 11+

Der forelå ingen anmeldelser ved Bloggens deadline.

Film Fakta
MORDET I VENEDIG
Instruktion: Keneth Branagh.
Manuskript: Michael Green.
Forlæg: Roman af Agatha Christie.
Medvirkende: Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Tine Fey, Kyle Allen, Riccardo Scamarcio, Amir El-Masry, Fernando Piloni, Kelly Reilly, Michelle Yeoh, Emma Laird, Camille Cottin, Jude Hill, Ali Khan med flere.
Producere: Kenneth Branagh, Judy Hoffland med flere.
Musik: Hildur Gu∂nadóttir.
Foto: Haris Zambarloukos med flere.
Klip: Lucy Donaldson.
Casting: Lucy Bevan.
Kostume-design: Sammy Sheldon.
Makeup og hår: Loulia Sheppard, Wakana Yoshihara, Louise Young med flere.
Stunts: Maria Gnecchi, Gabriele Scilla, Edward Upcott med flere.
Produktion: 20th Century Studios, Kinberg Genre, Scott Free Productions. TSG Entertainment og The Mark Gordon Company.
Dansk distribution: Walt Disney Company Nordic.