NY FILM I SCALA GUDHJEM: EN FORLØBER TIL DØDSSPILLET

Lucy Gray Baird ageret af Rachel Zegler, udfordres på liv og død i den nyeste og femte udgave af den meget populære serie om dødspillet ‘The Hunger Game’. Foto©NordiskFilm.

 THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS AND SNAKES:  Denne ’Hunger Games’ er nummer fem i rækken. Men femmeren skiller sig ud, da det er en såkaldt prequel. På dansk en forløber. Det vil sige et værk, der beskriver begivenheder og personer fra et tidligere værk, men som tidsmæssigt foregår før hovedværket. Ordet stammer fra 1970’erne.

Filmene baserer sig på den 61-årige amerikanske textforfatter og forfatter Suzanne Collins triologi ’The Hunger Games’ – ’Dødsspillet’. ’Løbeild’ og ’Oprør’ var titlen på nummer to og tre. Bøgerne udkom i USA i 2008.

Filmen følger den unge Coriolanus Snow, som er sidste håb for sin stolte og forhenværende velhavende familie, der i efterkrigstidens Capitol er faldet fra tinderne. For at redde familiens ære, tager Snow modvilligt mentorrollen for Lucy Gray Baird, som kommer fra det fattige Distrikt 12.

Da Lucy Grays charme fortryller landets velhavende publikum, øjner Snow en mulighed for at ændre begges skæbner. Snow ender i en kamp om både det gode og det onde, som vil afsløre, om han i sidste ende vil blive en ’sangfugl’ eller en ’slange’.

THE HUNGER GAMES
vises i Scala Gudhjem
torsdag 7. december til og med tirsdag 12. december.
Hverdage kl. 19:15.
Lørdag og søndag kl. 16:15
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 165 minutter.
Censur: 15+.

PS: Torsdag 13. december 19:30 er der film og debat i biografen. Rune Schytte viser sin film BLOMSTER I BLODET om den norske – nu afdøde – kunstner Laurie Grundt, som satte et markant aftryk i de mange år, hvor han boede på Christania i København. Efter filmen stiller Rune Schytte op til en snak om filmen, kunstneren og meningen med livet. Entré 100 kroner.

BORTSET FRA Berlingeren, som kun kunne strække sig til 2 ud af 6 stjerner, var de øvrige anmeldere noget mere positive. Netmediet Soundvenue og Filmmagasinet Ekko dryssede 3 stjerner, mens Politiken, Morgenavisen Jyllands-Posten og Børsen var en tand mere tilfredse med 4 stjerner

Michael Solgaard, Børsen, skrev blandt andet: ”Alt i alt er den femte Hunger Games-film et godt bekendtskab, som virkelig er værd at tage sine teenagebørn med i biografen for at se”.

Det amerikanske film-site ’Rama’s Screen’ var også begejstret: ‘The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’ var mere gribende end originalen. Spændende og barsk, specielt sonernes slåskampe. Længden kunne være blevet trimmet lidt og slutningen kunne have været mindre tvetydig. Men jeg kunne godt lide den”.

Film Fakta
THE HUNGER GAMES:
THE BALLAD OF SONGBIRDS AND SNAKES
Instruktion: Francis Lawrence.
Manuskript: Michael Lesslie og Michael Arndt.
Forlæg: Roman af Suzanne Collins med samme navn.
Medvirkende: Rachel Zegler [Lucy Gray Baird], Viola Davis, Rosa Gotzler, Fionnukla Flanagan, Ashley Liao, Joshua Kantara, Kaitlyn Akinpelumi, Ayomide Adegun, Max Raphael, Tom Blyth, Dexter Sol Absell, Clemens Schick, Hunter Schafer, Athena Strates, Amélie Hoeferie, Florian Burgkart, Aaron Finn Schultz, Mekyas Mulugeta med flere.
Producere: Nina Jacobson, Francus Lawrence, Brad Simpson med flere.
Musik: James Newton Howard.
Foto: Jo Williems.
Klip: Nark Yoshikawa.
Casting: Simone Bär, Dylan Jury, Alexandra Montag og Debra Zane.
Kostymer: Trish Summerville.
Makeup og hår: Blair Aycock, Pablo Barkhan, Iselin Brockes, Guerdy Casimir med flere.
Stunts: Hamudi Ahmad, Raffael Armbruster + 80 andre.
Animation: George Carman.
Transport: Florian Hager og Katharina Seiler.
Covid-sekretariat: Miriam Wendland.
Produktion: Color France, Good Universe og Lions Gate Films.
Dansk distribution: Nordisk Film.