6 NYE SKUD FRA HOFTEN [2:3]

STORE KØRETØJER I FOR SMÅ GADER
BEBOERNE PÅ EJNAR MIKKELSENSVEJ 6 i Gudhjem må begynde at vænne sig til, at de bor i en gade, der er alt for snæver til de store lastbiler og etage-turistbusser, der skal fremad. Hvad ligner det, at lade en tagrende rage længere ud end husmuren? Sådan en uskik må selvfølgelig straffes med påkørsler. Det er rimeligt, for selvfølgelig har varer og turister førsteretten til at brede sig … og så må husene de snævre steder venligst trække maven ind. Basta! Foto©JørgenKoefoed.

BIG BROTHER WATCHING YOU
I GUDHJEM må vi beboere finde os i alle former for overvågning. Om sommeren generes vi af en mini-helikopter befolket med nysgerrige turister, der flyver lavt hen over huse og haver. Og når det ikke er de infernalsk larmende propel-drevne flyvere, så kommer der af og til de højt-summende droner, der kigger ned og tager billeder af havernes bare bryster og bagdele. Forleden blev Din Blogger overrumplet i sin gårdhave af to unge håndværkere med radio-musik og murer-skeer, da de pludselig steg op over hustagene for at reparere en skorsten. Foto©JørgenKoefoed.

NYE BÆRENDE BRO-BJÆLKER
DET VAR LIDT af et kunststykke, som blev udført, da to mænd på en tømmerflåde skulle udskifte en af de bærende bjælker under træ-gulvet ved den ene mole på Nørresand Havn ved Gudhjem. Den kraftige, fire meter lange ege-bjælke vejer langt mere end to mænd kan løfte, så de måtte benytte sig af to gearede taljer. En primitiv, men genial opfindelse, som de gamle ægyptere opfandt længe før Jesus gik på jorden, så de kunne løfte tunge ting. Foto©JørgenKoefoed.

LUFT TIL 3760
RESTAURANTEN 3760 beliggende i Brøddegade i Gudhjem fjernede i vinterens løb rækværket med de sorte tavler, som afskærmede de spisende fra gaden. Det gav luft og lethed, men ak … nyt rækværk atter med sorte tavler er igen på plads. De gamle var rådne, derfor udskiftningen. Foto©JørgenKoefoed.

TRÆET, BLOMSTERNE OG BÆNKEN
SELV OM PÅSKEN for længst er overstået, lyser sådan nogle påskeliljer gevaldigt op omkring kastanjetræet, som efterhånden igen har vokset sig større efter en skandaløs nedskæring for en række år tilbage. Udåden blev udført af en ukendt person. På bænken er opsat et skilt, der fortæller, hvem der tilbage i 60-erne plantede træet. Hvis det er svært at læse på fotoet, så er texten gengivet her: “Denne Hestekastanje er plantet april 1997 af Tuborgs Grønne Fond, Allinge-Gudhjem Kommune og venner af Café Klint”. Mon ikke den legendariske, daværende ejer Erik Noe, også havde en finger med i spillet?! Foto©JørgenKoefoed.

CORONA ER IKKE BARE EN SYGDOM
ER DET NOGEN, der gerne vil have corona? Sikkert ikke! Men hvis det nu drejer om en Corona Trailer? Så sikkert ja, tak! Set på den store P-plads ved havnen i Gudhjem.  Foto©JørgenKoefoed.