GUDHJEM HAVNEKOR SYNGER SIDSTE VERS

Nogen gange har Havnekoret været så stort, at ikke alle kunne stå på den lille indermole. Foto©JørgenKoefoed.

SÅ ER SOMMEREN meget tæt på at være helt fordi. Nogen vil mene, at det er sket for flere måneder siden.

Men, nej!

Det er sådan, at når færgen ERTHOLM stævner ud for sidste gang i år – det sker i morgen klokken 10:30 – og er blevet sunget ud af Gudhjem Havnekor, er det slut med ’Sol over Gudhjem’. Så er der kun mørke tilbage – lige indtil ERTHOLM genoptager sejladsen til foråret og havnekorets medlemmer atter kan få rørt deres indre sanglærker.

ÅRETS SKANDALE

Der blev gnedet mangt et øje, da ERTHOLM dukkede op i Gudhjem Havn med HVID mast – det var formasteligt!!! Foto©JørgenKoefoed.

Det var i øvrigt lidt af en skandale, da ERTHOLM i foråret dukkede op med HVID mast. NU har den altid været GUL, så hvorfor skulle det laves om? Forklaringen gik på, at det var maler-teamet, der havde taget magten – altså en slags mytteri – og udført denne vandalisme. Spørgsmålet om, der ville blive rettet op denne fadæse til næste år, lod Bloggen gå videre til Skibsrederen.

PETER STANGE: Det ved jeg ikke. Jeg vil ikke love noget. Det er jo ikke mig, der bestemmer .

BLOGGEN: Jeg troede, at det altid var rederen, der bestemte. Så kan det måske være, at ERTHOLM næste år møder op med en mast, der er grønlyseblå med polkaprikker?

PETER STANGE: Man kan aldrig vide …

SÆSON 2019 MANGLEDE NOGET

Sangsæsonen er gået godt. Der har været vildt mange tilløbende kor-medlemmer blandt turisterne. Som en ældre dame ytrede: ”Disse sang-morgener har været den bedste oplevelse i vores ferie”.

Førsteviolinisten og hans Nodevender mens alt var fryd og gammen. Foto©JørgenKoefoed.

Dog har der de sidste måneder manglet en vigtig del af koret. Nemlig Første-violinisten Jens Riis og hans nodevenner Pjok. Som mange ved, har Jens døjet så meget med sine nyrer, at han har været indlagt på Bornholm Hospital.

Det viste sig, at nyrer næsten var holdt op med at fungere. De gjorde ikke det, de skulle. Så lægerne mente, at nyrerne kunne komme i gang med medicin eller i sidste ende med to ugentlige dialyser, hvor blodet bliver renset.

BLOGGEN: Jens, hvad er status nu?

JENS RIIS: I øjeblikket skyder jeg EPO ind i kroppen.

BLOGGEN: EPO? Var det ikke det stof, som gjorde, at Bjarne Riis vandt Tour de France i 1996?

JENS RIIS: Jo, lige nøjagtig. Men det tilfører også det stof, som mine nyrer ikke selv kan producere.

BLOGGEN: Det vil sige, at du slipper for dialysen?

JENS RIIS: Indtil videre ja. Men jeg tager det nu afslappet, hvis jeg skal begynde på ugentlige dialyser på hospitalet. Dem der allerede modtager denne behandling siger blot, at det er ligesom at have fast arbejde to gange om ugen.

BLOGGEN: Hvad med Pjok?

JENS RIIS: Den gav jeg jo til min nabo Ivans niece Julie. Da de var på besøg her forleden dag, fulgte Pjok efter hende uden problemer.

PÅ GENSYN NÆSTE ÅR

Gudhjem Havnekor har under en kaffe-seance skramlet lidt penge sammen til Jens Riis. De skal gå til gode høretelefoner, der kan sluttes til Jens’ mobil. Han har nemlig tegnet et månedsabonnement til 99 kroner hos SAXO PREMIUM, og er begyndt at høre bøger i stedet for at læse dem.

Ellers går Havnekoret  i mølposen frem til skærtorsdag 9. april 2020 – hvor alle håber, at Jens Riis og hans violin atter vil stå i spidsen for det landskendte havnekor.