AFBRYDENDE NYHED: FORMANDEN FOR GUDHJEM BY- OG MUSEUMSFORENING FRATRÆDER MED [NÆSTEN] ØJEBLIKKELIG VIRKNING

Den tidligere formand Hans Jørgen Jensen trækker sig fra posten. Nu bliver der mere tid til alt det andet. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER TEMMELIG dramatisk, at man trækker sig som formand for en forening nærmest uden varsel. Der må virkelig ligge alvorlige grunde bag. Derfor kontaktede Bloggen Hans Jørgen Jensen, der blev formand efter sidste generalforsamling 5. marts 2020.

BLOGGEN: Hans Jørgen, hvorfor har du trukket dig som formand med meget kort varsel?

HANS JØRGEN JENSEN: Det har jeg faktisk heller ikke.

BLOGGEN: Det vil sige, at det Bloggen har hørt på vandrørene er fake news?

HANS JØRGEN JENSEN: Både ja og nej. Jeg har meddelt bestyrelsen, at jeg ikke længere ønsker at være formand. Det sker officielt på bestyrelsesmødet på mandag [15/2]. Her bytter jeg så plads med næstformand Ole Stigemo, hvis ellers bestyrelsen siger OK til det skifte.

BLOGGEN: Nuvel, men hvorfor ønsker du dette skifte. Noget må der jo ligge til grund.

HANS JØRGEN JENSEN: Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været visse uoverensstemmelser mellem mig og visse medlemmer af bestyrelsen. Jeg føler, at jeg ikke kan lykkes med nogen af de ting, jeg ønsker. Derudover er jeg jo stadig arbejdsramt som sekretær for den bornholmske LAG-fonds bestyrelse. Her er der for øjeblikket en del arbejde.

BLOGGEN: Din forklaring lyder tilforladelig. Men du har altid haft mange bolde i luften, så der ligger selvfølgelig nogle helt bestemte årsager til fratrædelsen.

HANS JØRGEN JENSEN: Jo, men jeg ønsker ikke offentligt, at udstille vores snavsede vasketøj. Så du må nøjes med den forklaring, jeg nu har givet dig. Men jeg smækker ikke døren bag mig. Jeg bliver i bestyrelsen som næstformand, selv om jeg faktisk helst ville have sat mig på bagerste række. Det skyldes, at jeg godt vil støtte Ole Stigemo i de mange opgaver, som han nu bliver pålagt, oveni det store arbejde han allerede udfører, som udstillingsansvarlig efter at Claus Sonne har sygemeldt sig.

BLOGGEN: Hvornår er næste generalforsamling?

HANS JØRGEN JENSEN: Normalt skulle den finde sted 16. marts, men jeg tror, den bliver flyttet til en gang i maj. Og det kan tilføjes, at der er flere i bestyrelsen, der ikke ønsker genvalg, så hvis der findes kvinder og mænd i byen, der har tid og lyst til at deltage i bestyrelsesarbejdet, må de endelig melde sig. Husk foreningen kører velsmurt. Der er god økonomi, bygningerne er velholdte og der er god gang i aktiviteterne.

HVAD SIGER DEN NYE FORMAND?

Ole Stigemo bor i Melsted, men derfor kan man godt være formand for Gudhjem By- og Museumsforening. Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN: Tillykke, Ole, med din nye titel.

OLE STIGEMO: Hø, hø … jeg er altså ikke blevet formand endnu.

BLOGGEN: Rigtigt, men mon ikke det bliver meldt ud på mandag efter bestyrelsesmødet.

OLE STIGEMO: Jo, sikkert, men man kan jo aldrig vide om nogen stiller med en anden dagsorden.

BLOGGEN: Selvfølgelig. Intet i livet er 100% sikkert, men lad os så bare fastslå, at det kun er 99,99999% sikkert. Men har du noget i mod at blive formand?

OLE STIGEMO: Mange har flere gange tidligere spurgt, om jeg ville være formand, men jeg har altid takket nej. Det er og har aldrig været min ambition. Men det meste er heldigvis klaret og gjort klart til  den kommende generalforsamling. Årsberetningen er trykt og hver gruppe fremlægger selv deres beretning, så det bliver ikke svært indtil da.

BLOGGEN: Vil du fortsætte som formand, hvis du ellers bliver valgt?

OLE STIGEMO: Som sagt har jeg ingen ambitioner desangående, men lad os se, hvad det sker fremover.