AFBRYDENDE NYHED: GUDHJEM-KUNSTNER INDTAGER HOTEL D’ANGLETERRE

Sådan præsenterer Malene Kyed sig på sin hjemmeside: www.malenekyed.dk.

Malene Kyed spejler sig i et af sin fiskeskeletter. Foto©www.malenekyed.dk

DET KAN NÆSTEN IKKE blive større. Malene Kyed, der bor og arbejder i Gudhjem, udstiller fra næste uge i restaurant Marchal beliggende i Danmarks mest eksklusive hotel. Det drejer sig om Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv i København.

Det skete sidste sommer: Malene Kyed arbejdede i sit værksted/galleri i det gamle røgeri ved havnen i Gudhjem – lige over for Jimmy Bauerle’s Gudhjems Kunsthandel.

Ind kommer en kvinde i sin bedste alder. Hun kigger interesseret på Malenes meget specielle fiskeskeletter, som er graveret ned i store, højpolerede stålplader.

Kvinden præsenterer sig som Mette Remmen, datter af Else Marie Remmen, som er ejer af det omtalte luxushotel, og spørger Malene om hun kunne have lyst til at lave en udstilling i hotellets restaurant!

Man siger ikke nej til en Remmen – og slet ikke til så et favorabelt tilbud.

Netop nu er Malene i København, hvor hun styrer ophængningen af mindst 22 af sine spejlblanke stålplader. Flere af værkerne bliver hængt op i vinduerne, og kan således ses ude fra gaden. Onsdag 18. januar er der en lille, privat fernisage. Værkerne er til salg – og de første er allerede solgt … købt af hotellet til permanent ophængning. Udstillingen varer i tre måneder.

11. februar 2023 åbnede Malene Kyed [tv] udstillingen OVEN VANDET NEDEN VANDET sammen med Gudhjems Portrætmaler Lisa Høyrup [th] i Det Gamle Røgeri i Gudhjem. Foto©MaleneKyed.

FACTS OM MALENE KYED
MALENE KYED er født 16. april 1968 i Kolding. Kunstskolen i Contigliano i sommeren 1988 ved Elisabeth Tronhjem. Elev på ‘Istituto Europeo di Arti Operative’, Perugia, Italien, efteråret 1992. Krabbesholm Højskoles kursus DESIGN vinter-efterår 1993. Uddannet som grafisk designer fra Det Kongelige Danske Akademi’s Designskole i 1999. Herefter art director, grafisk designer og konceptudvikler i den københavnske reklameverden.

Malene Kyeds motiver er inspireret af livet i havet, livets evolution og menneskers relation til hav-arternes udvikling på godt og ondt.

Hun arbejder med gravering på stål, ætsning på kobber og frihåndstegning med blæk og er blevet kendt for sine fiskeskeletter udformet som blæktegninger og graveringer på stål under titlen ”ARCHIVE OF THE SEA”.

Malene Kyeds primære medie har i de senere år været gravering på spejle, hvor beskueren spejler sig selv i skabningerne fra havet.

I København boede hun tæt på Nyhavn, og en dag møder hun kunsthandleren Jimmy Bauerle på daværende ’Jeppes Badehotel’. Et tilholdssted for kändisser som fx maleren Jens Birkemose, Politiken-tegneren Jørgen Saabye, statsminister Lars Løkke med videre.

En sommer, da hun besøger Jimmy i hans kunsthandel i Gudhjem, tager hun ikke tilbage til storbyen. Hun bliver så fascineret af Gudhjem, at hun beslutter at slå sig ned i byen permanent. Det er omkring tre år siden. I dag bor hun i læge og sundhedsforsker Bente Klarlunds Louisiana-inspirerede hus i Grevens Dal med den formidable havudsigt.

Malene har en søn. Han er arkitekt og har lavet tegningerne til Malenes kommende nye hus i Gudhjem.

  • BLANDEDE BOLCHER
  • Grafisk design og koncept for Lars Bukdahl’s ‘Alphabets from Pluto’, 2008.
  • Design på udstillingen ‘Nordic Cool: Hot Women Designers’ på ‘National Museum of Women in the Arts’, Washington, USA, 2004.
  • Herning’s ‘Beautification Award’ for Interior Design med Poul Gadegaard Art i Birk Centerpark, 2004.
  • London Designers Block, 2000.

FAKTA OM HOTEL d’ANGLETERRE

Hotel d’Angleterre er blandt andet kendt for sine fantasifulde udsmykninger ved juletid. Her i 2019. Foto©JørgenKoefoed.

Else Marie Remmen er højest placerede kvinde [nummer 4] på listen over de rigeste i den danske hotelbranche. Hun ejer 100 procent af Hotel d’Angleterre og har en anslået formue på næsten 526 millioner kroner. Hun bor i Monaco. Hotellet styres i dag af Mette Remmen.

Hotellet renoverede i 213-2014 alle sine 92 rummelige værelser og suiter, og fremstår nu som et af vedens førende hoteller. Det afspejler sig også i priserne. Deluxe One Bedroom Suite på 60 m2 består af en separat dagligstue, et rummeligt badeværelse samt et hyggeligt soveværelse. Pris pr. nat: 19.615 kroner, men så er det også med morgenmad. Har du ikke vundet i Lotto, må du nøjes med det billige Superior Guestroom til 4.450 kroner – selvfølgelig uden morgenmad.

I foyeren har hotellet oplistet alle de kändisser, der i tidens løb har hvilet deres ører i hotellets gode senge. I flæng kan nævnes: H. C. Andersen, The Beatles, Rolling Stones, Michael Jackson, Madonna, Billy Clinton og så videre.

Det er ikke alle gæster, der ankommer i limousine til Hotel d’Angleterre. Foto©JørgenKoefoed.