AFKLÆDT MINISTER TIL NYTÅRSKUR

Gab-gab! Historien om det blottede maveskind er allerede på alle netmedier.

NÅR MAN BLIVER indbudt til Dronningens nytårskur, gælder det om at klæde sig efter bogen. Kvinderne skal have lange kjoler på og mændene møder op i kjole og hvidt – pingvin-dresset som anti-royalister ynder at betegne den gammeldags, men yderst elegante påklædning.

Årets nytårskur, der fandt sted for få timer siden på Amalienborg, blev også afviklet lige efter bogen. Og dog – måske var der én, der ikke helt levede op til tækkelig påklædning. Var det Sophie Løhde, der som den eneste – udover kronprinsessen – var godt nedringet i en Stasia-creation. Nej, faktisk ikke. Det var Uddannelses- og Forskningsminister Tommy Ahlers. Han havde tilladt, at blive interviewet i ministerbilen, der kørte ham til Slotspladsen. Den kvindelige journalist fra DR snakkede løs med ministeren, der for første gang skulle deltage i Dronningens nytårskur.

Alt var som sådan lige efter bogen – og dog.

Den stivede, hvide skjorte, der hører til Pingvin-sættet, manglede måske en knap. I hvert fald gabte skjorten skandaløst ned mod livremmen. Et stort stykke med grise-farvet maveskind åbenbarede sig i afslørende grad på skærmen.

Et er, at de mange tusind tv-kiggere måtte krumme tæer over synet af det bare maveskind, men man tør slet ikke tænke på, hvad hans nye kæreste fra CPH Ø, ex-hustruen og deres to børn – bosiddende i Sønderjylland – har følt, da farmand for åben skærm ikke gik så meget op i den moderne, men usunde perfekthedskultur.