AKTION I BRØDDEGADE

DEN LANGE SEJE BAKKE ned gennem Gudhjem hedder Brøddegade og i øjeblikket fuld af aktiviteter. Ikke noget med patchwork og bagekursus, men nogle mere håndfaste gøremål:

NUMMER 16 HAR FÅET ØJNENE TILBAGE

DEN GAMLE BAGERI-BYGNING, som snart vil opstå som smørrebrødsforretning, har nu fået øjne. Hvor der før var mursten i nicherne, er der nu genopstået vinduer + en dør. Det er virkelig noget, der pynter på både bygningen og på Brøddegade. Gudhjem bliver smukkere! Læs også bloggen: http://www.lisahoyrup.dk/jk/gudhjem-om-lidt-med-smoerrebroed-streetfood-og-genaabning-af-bagerforretningen/ Foto©JørgenKoefoed.

DET ER SVÆRT AT GRAVE I GUDHJEM

DET ER NU LIDT over et år siden, at entreprenørfirmaet Jens Møller gik i gang med at forny højspændingsnettet, som omkranser Gudhjem. Det startede på Serpentinervejen, gennem Løkkegade og nu en del af Brøddegade. Man er nået til Telefonbakken. Her skal ledningen føres op til Lillevang nr. 17. Jeg har spurgt de gode mænd, som har knoklet med projektet gennem et år, hvorfor det tager så lang tid. De er jo udstyret med en gravko. Jo, under asfalten befinder der sig et spindelvæv af andre ledninger, fjernvarme-, kloak- og vandrør med mere. Så visse steder fx ved Telefonbakken skal der nærmest udføres arkæologi-arbejde. Jorden skal fjernes med småskovle for at ikke ødelægge alt det, der ligger der i forvejen. Så det kommer til at tage måneden ud og – lur mig – sikkert også det meste af april. Foto©JørgenKoefoed.

DEN HÆLDENDE MUR

GRANITMUREN, DER LIGGER under Restaurant Brøddan er visse steder så småt begyndt at hælde ud mod vejen. Nu er den første store sten faldet ud. Hvis der ikke gribes ind, vil flere følge efter. Det gør av på lille som på stor, at få sådan et stykke granit ned over fusserne … for ikke at tale om andre legemesdele. Foto©JørgenKoefoed.