KOMMENTAR 5: ASTRONOMISK TOP-PRIS FOR GUDHJEMS TOPPIJN – OG EN MULIG KØBER

DET ER INGEN HEMMELIGHED, at huspriserne på Bornholm de sidste par år, langsomt, men sikkert har snoet sig mod skyerne – og her taler vi ikke om de lavthængende.

Det er heller ikke ukendt, at priserne på sommerhuse er skudt endnu mere i vejret. Så meget at ikke alene den lyserøde socialklasse, men også den mere velpolstrede middelklassen må melde pas.

Kig lige på sidste skud på salgslisten:

Sådan præsenterer REAL-mægleren i Søborg guldklumpen i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

Det er sommerhuset TOPPIJN beliggende i Grevens Dal 34 i Gudhjem, der er sat til salg. Det ligger ud til en stærkt skrånende grund lige ned til den klippefyldte Østersø. Udsigten er således i 1. klasse. Det er prisen også: 7.995.000 danske kroner!!! Til gengæld får du et nyrenoveret sommerhus på – hold nu fast – 56 m2. Men der er trods alt også en kælder til de kølige rosévine på 33m2 samt en nybygget pavillon lidt længere nede af grunden til de smukke sommersolnedgangsaftener. Og så grunden ikke at forglemme på ikke mindre end 3.663 m2.

Hør her, hvordan ejendomsmægler Philip H. Christiansen fra RealMæglerne Søborg og Dyssegård sælger klenodiet:

HUSE DER ALDRIG KOMMER TIL SALG er et skønt TV-program, der netop viser Danmarks smukkeste huse og sommerboliger, der ikke er til at få fingrene i, men som forbliver i familien i flere generationer. Et sådanne sommerhus har vi nu muligheden for at sælge. Bygget i 1940, og kun skiftet ejer ganske få gange på 80 år. Toppijn hedder sommerhuset, som betyder “Toppen” på bornholmsk, og netop her på bakketoppen byder vi indenfor i dette smagfuldt charmerende fritidshus. Huset oser af attraktiv sommerhusstemning …

… Toppijn er moderniseret i årenes løb, men der er værnet om husets ånd, og alle opdateringer er således foretaget med måde. Huset tæller to værelser, og med en sovesofa i stuen er her i praksis plads til fem-seks feriegæster. I får dertil et hyggeligt og stiligt køkken med matteret stænkpanel og charmerende vitrineskabe, mens badeværelset er stilsikkert indrettet med skarpt, moderne inventar som perfekt kontrast til det rustikke flisevalg …

… Få hundrede meter fra adressen finder I Gudhjems gamle bykerne, der byder på kulinariske fristelser af både lokal og global karakter. Snyd heller ikke jer selv for det stemningsfulde havnemiljø, som er sprængt ind mellem klippeskærene, og hvor færgeoverfarten til Christiansø giver jer et oplagt udflugtsmål på varme sommerdage.”

EJERNE AF SOMMERHUSET

Huset ejes af ægteparret Tina Elisabeth Friis Pedersen og Carsten Friis Pedersen, som købte det 7. januar 2016 til en pris af 1.650.000 kroner. De ejer også huset i nummer 40. Det købte de 23. oktober 2013 for 4.500.000 kroner. Det er et helårshus, men af en eller anden ukendt årsag har ægteparret lige siden købet brugt det som fritidshus, når de ikke opholder sig i deres helårsvilla i Helsingør.

Hvis Grevens Dal 34 bliver solgt til prisen, vil der blive sat nye standarder for priser på både helårshuse som fritidshuse i Gudhjem. Godt at de officielle ejendomsvurderinger stadig er sat i stå, men den dag de bliver givet fri vil ejendomsskatten stige så meget, at der er nogen indbyggere i byen, der må se sig om efter en jordhule i Almindingen.

HER ER KØBEREN

Der er selvfølgelig rigtig mange danskere, for hvem 8 millioner ikke er en herregård. Men mangemillionærer er ofte ikke interesserede i huse på under et tre-cifret m2-volumen, men hvis Din Blogger skulle sælge denne miniature-diamant, ville han nok indrykke en annonce i Dagbladet Roskilde. I denne by er der en heldig kartoffel, der i fredags scorede 310.785.127 skattefrie kroner i Eurojackpot. Det er den andenstørste gevinst i Danmarkshistorien. Denne person ved garanteret ikke, hvad han/hun skal bruge pengene til. Her ville sommerhuset i Grevens Dal være – ganske vist en lille – men dog en hjælp til at at lette bankkontoen. Man skal jo huske på, at der skal betales 0,6% i minus-rente på et beløb over 100.000 kroner.

DEN GYLDNE TALKOMBINATION
Det var såmænd disse få, men velvalgte tal 11 – 18 – 23 – 29 – 32 samt stjernetallene 3 og 7, der sikrede den trecifrede million-gevinst. Lægger man tallene sammen opstår tallet 123. Alt 1 – 2 – 3 … det er da ligetil. Prøv selv på fredag. En række koster 15 kroner, og Bloggen hører gerne fra dig, hvis du er den næste danske Euro-millionær. Dit navn bliver mellem os og læserne.

 

DE TIDLIGERE BLOG-BROKKER:

Kommentar 1:
LYKKE-PARTIET ER DØD – LÆNGE LEVE LØKKE-PARTIET
5. februar 2021

Kommentar 2:
STØJBERG ER DEN ENESTE, DER KAN REDDE DANSK FOLKEPARTI
27. februar 2021

Kommentar 3:
ER TO ÅRS FÆNGSEL FOR MEGET, NÅR MAN OPFORDRER TIL AT SMADRE KØBENHAVN OG DEREFTER DELTAGER I EN AF POLITIET OPLØST DEMONSTRATION, HVOR MINDST 16 POLITIBETJENTE BLIVER SKADET?
14. marts 2021

Kommentar 4:
GUUUD, HVOR ER DE RIGE I GUDHJEM
9. april 2021