VERDENSKENDT FOTOGRAF UDSTILLER PÅ CHRISTIANSØ

Howalt med sin kunst inden i Store Tårn. Foto©NicolaiHowalt.

DU ER INVITERET til fernisage i morgen – lørdag 13. april – på Christiansø. Det sker i Store Tårn fra kl. 11:30 til 14:00. Så du kan nå det på en færgeafgang incl. en frokost på kroen.

Bag udstillingen står den efterhånden verdenskendte kunstfotograf Nicolai Howalt. Ja, det er ’Sorte’, der er hans mor, som døde 22. maj 2022– og hvis sommerhus i Melsted, som han nu har indtaget.

Hvad indeholder boxen? Men det er i hvert fald Nicolai til højre. Foto©NicolaiHowalt.

 

OM NICOLAI HOWALT

Nicolai Howalt vil opholde sig en del på Ertholmene i løbet af sommeren. Måske får du mulighed for at hilse på ham. Foto©NicolaiHowalt.

FØDT 2. oktober 1970 i København. Uddannet på den legendariske fotoskole FATAMORGANA.

UDSTILLET på Esbjerg Kunstmuseum, Bruce Silverstein Gallery i New York, Martin Asbæk Gallery i København, Center for Fotografi i Stockholm, FOAM i Amsterdam, CO Berlin, Nikolaj Kunsthal i København, Statens Museum for Kunst i København, ARoS i Aarhus, Skagens Museum plus i Korea, Kina, Tyskland, Litauen, Polen, Frankrig, Finland, England, Ungarn og Tyrkiet.

REPRÆSENTERET i adskillige offentlige samlinger, så som Israel Museum i Jerusalem, MUSAC i Spanien, Maison Européenne de Photographie i Paris, Museum of Fine Arts Houston i USA, La Casa Encendida i Madrid, Fondation Neuflize Vie i Paris, Art Foundation Mallorca, Hiscox Art Project i USA plus en lang række danske museer blandt andet Bornholms Kunstmuseum.

SAMMEN MED sin x-hustru – fotografen Trine Søndergaard – startede han forlaget FABRIKBOOKS, hvor de blandt andet udgav bogen OLD TJIKKO, der i 2020 vandt Den Danske Bogdesignpris i kategorien ‘Fagbog’ uddelt af Foreningen for Boghaandværk.

MEDLEM AF Kunstnersamfundet og Dansk Kunstforening.

REPRÆSENTERES i Danmark af Martin Asbæk Gallery, i USA af Bruce Silverstein Gallery og i Frankrig af Galerie Maria Lund.

OG NOK SÅ VIGTIGT: Howalt er medlem af den bornholmske kunstnersammenslutning HOLKAHESTEN.

Nicolai Howalt tog til Christiansø 30. september sidste år for at inspicere Store Tårn og dens muligheder for sin udstilling. Foto©JørgenKoefoed.

FAKTA
NICOLAI HOWALT
Store Tårn, Christiansø, Danmark
Åben hver dag fra 13. april til og med 20. oktober
Åbningstiden følger sejlplanen for Christiansøfarten. Tårnene lukker en halv time før sidste afgang fra Christiansø til Gudhjem.
Entré til Store Tårn + Lille Tårn: 50 kroner. Børn 6-15 år: 25 kroner.
Billetter kan købes på Christiansøfartens kontor på havnen i Gudhjem samt på Christiansø i Kiosken, hos Købmanden og i Turistinformationen i Butik Sirene. De lokale guider sælger også billetter.
Prisen for sejlturen tur/retur voksen/barn:
240/33 kroner i mellemsæsonen: 13. april til 28. juni + 12. august til 20. oktober.
290/40 kroner i højsæsonen: 29. juni til 11. august.

God tur – husk brækposen … hvis det blæser!