BENTS KUGLE-REGN RAKTE TIL POKALEN

Kig nøje på dette foto. Hvis du vil vinde en petanque-turnering, skal du indtage samme stilling som Bent Jensen, der her forbereder sit ‘vinder-kast’. Foto©FlemmingNaalen.

FJERDE GANG er lykkens gang. Det kunne Bent Jensen konstatere, da han efter turneringen lørdag 8. juni kunne se frem til at få sit navn på Gudhjem Open Petanque Pokalen, som tre andre tidligere har fået deres navn på.

Det skriver turneringens leder Lasse Falkenberg og fortsætter:

Bent Jensen vandt finalen mod Jens Frandsen – klubbens alderspræsident, still-going-strong med sine 90 år! – med cifrene 13-7.

Man kan sagtens spille sig til en 2. plads, selv om man har passeret de 90 år, det er hr. Frandsen et levende bevis på. De to knægte til venstre er Jens Hammer og Poul-Erik Salomonsen med kuglen klar til kast. Foto©FlemmingNaalen.

Dette års Gudhjem Open kendetegnede sig i øvrigt ved, at det blev en langt mere jævnbyrdig og spændende turnering end tidligere år. De ni spillere – delt op i to puljer – vandt over hinanden på kryds og tværs.

Ingen scorede max-points og i pulje 2 med fem spillere sluttede fire spillere med hver to sejre – efter fire kampe! Det blev således spillernes samlede score i de fire kampe, der blev afgørende for semifinalepladserne.

Her mødte Jens Hammer den senere kåret Open-mester Bent Jensen, der gik i finalen med en 13-11-sejr.

I den anden semifinale vandt Jens Frandsen med 13-8 over Flemming Naalen.

SOMMERVARMEN VAR MODSPILLER

Finalen blev dermed et opgør mellem Bent Jensen og Jens Frandsen. På det tidspunkt havde mesterskaber varet i godt fem timer, og derfor blev det vist i nogen grad varmen og de to finalisters kondition, der spillede ’med’, da Bent Jensen sikrede sig pokalen med en 13-7-sejr, og dermed bliver den fjerde, der får sit navn indgraveret i den.

Kampen om 3. pladsen endte med ’bronzemedalje’ til Flemming Naalen efter en 13-6 sejr over Jens Hammer.

Turneringsleder Lasse Falkenberg – inden sommersolen lagde ham ned til tælling. Foto©FlemmingNaalen.

En god lang og varm dag med kraftig sol og mange nysgerrige turister, der bifaldt de spændende kampe og spil af ret høj kvalitet.

Turneringslederen gik dog desværre glip af de afgørende finalekampe, da de mange timer i solen sendte ham i græsset med et ubehageligt anfald af solstik/hedeslag. Han var dog senere frisk nok til at gennemføre pokal-overrækkelsen og uddele de flotte vinpræmier til dagens tre bedste. Vinen var sponseret af Thomas/Provianten.

En privat donation fra Melsted Petanque var på forhånd dediceret til 5. pladsen. Og den flaske rødvin kunne Steen Jensen tage med sig hjem i tasken.

Toppen af poppen: Nummer 3 Flemming Naalen til venstre, nummer 2 Jens Frandsen til højre og ikke dyden, men vinderen Bent Jensen i midten. Foto©FlemmingNaalen.