BJARKE TILBYDER GLAMOUR-CAMPING I BLANDT ANDET SALENE BUGTEN

Sådan ser den extravagante Glamour-Camping ud på stranden i Salene. Foto©ArkivParis.

BLOGGEN ER kommet under vejr med, at en Bjarke via airbnb.dk tilbyder overnatning på den lille teltplads ved Salenebugten. Her kan man bestille plads til 1 og op til 6 personer. Priserne må siges at være mere end fornuftige. For 1 person er prisen – hold nu fast – 1.882 kroner, men det er selvfølgelig også inklusiv servicegebyret på 282 kroner. For 4 personer stiger prisen til 2.824 kroner. Vi taler om priser for én nat.

Men da det er såkaldt GLAMPING [Glamour Camping], så må prisen selvfølgelig være derefter. Hør bare hvad det indebærer:

”Køkken, morgenmad, gratis parkering på stedet, håndklæder, sengetøj, sæbe og toiletpapir”.

Og det forsætter:

”Teltet er et Pro Canvas Camp i åndbart bomuld og extra tyk bund. Det er udstyret med et sengebord som hovedgærde, dreamzone-madrasser, andedunsdyner, satin-bomulds-sengetøj og lækkert badehåndklæde samt gulvtæppe og olielampe for varme og hygge. Udenfor teltet er to stole, siddepuder og tæpper samt køkken-kasse med kogegrej og service, der også bruges som bord. Der medfølger et mobilt toilet med skyl samt 10 / 20 liters vandtank med drikkevand og camp-shower-pose for let bad. Der er powerbank med, der kan oplade en smartphone tre gange på en opladning.

En ordentlig mundfuld … så kom ikke og sig, at gæsterne ikke får noget for pengene.

Derudover reklamerer han også for sine andre lokationer:

”Vi har adgang til pladser langs kysten ved Hasle, Hammeren, Gudhjem, Dueodde og Sose samt inde på øen i skovene Almindingen, Rutsker Højlyng og Pedersker Plantage”.

Det er inden for på græsarealet man må opslå sit telt. Foto©JørgenKoefoed

Der er efterhånden opstået en del bålsteder på telt-arealet. Her er et af de største – nu med læskærm. Ja, det pynter alt sammen. Foto©JørgenKoefoed.

Det er ikke så svært at følge reglerne. De står sort på hvidt – og på klart dansk. Foto©ArkivParis.

TIP FRA EN GUDHJEM-BORGER

Det var den efterfølgende mail fra en Gudhjem-borger, som satte Bloggen på sporet af den spegede sag:

”Sidste år talte jeg med skovfoged Ole Holm Pedersen om sagen. Han var ikke ligeglad, men syntes ikke, at vi skulle gå i små sko i corona-perioden.

Da jeg bad ham om at se på det, talte jeg 18 telte på vores primitive camping – heraf 2 styk helt ude på stranden til udlejning med camping-toilet, plastik-stole og borde. Hertil skal nævnes, at der var også var to biler med trailere på redningsstien. Hvis du ser på Bjarkes info, kan du læse, at han reklamerer med, at de har lokationer på hele Bornholm … hvilket undrer mig (og flere andre), at han har fået tilladelse til.”

HVEM ER DENNE BJARKE

Bjarke Clausen alias Bjarke Schnettler var ham, der blandt andet for et par år siden ulovligt opførte den store friluftsbar foran Den Sorte Café ved havnen i Gudhjem. Det var også ham der i tidernes morgen efterlod en surfskole uden oprydning på Balka Strand. Og ham der arrangerede sæl-safari i gummibåde fra Gudhjem til Ertholmene for et par år siden. Kort sagt: En mand med en del sager bag sig.

HVAD SIGER SKOVRIDEREN?

Den lille teltplads ved Salene Bugten, hvor der er plads til 2-3 telte, hører ind under Naturstyrelsen. Derfor kontaktede Bloggen skovrider Søren Friese for at høre om hotel-projektet EXTREME HOTEL. Han kendte ikke til sagen, men ville kigge på det link, som Bloggen netop havde sendt til ham. Ren umiddelbart lød det ikke lovligt, mente han.

Et par dage efter ringede Bloggen til Søren Friese om sagen.

BLOGGEN: Har du kigget på det airbnb.dk-opslag, jeg sendte til dig?

SØREN FRIESE: Det har jeg. Men jeg kan med det samme sige, at det lille stykke areal ved Salene Bugten ikke tilhører Naturstyrelsen, men kommunen. Men jeg kan se, at han blandt andet også reklamerer med at have teltpladser i blandt andet Almindingen og på Hammeren. Det er områder, der tilhører Naturstyrelsen. Derfor har min medarbejder sendt en mail til Bjarke om sagen.

MAILEN TIL BJARKE

“Kære XX. En borger har henvendt sig og gjort os opmærksom på dette opslag på AirBNB: https://www.airbnb.dk/rooms/44349055

Jeg ved, at min kollega Mejse Holm tidligere har været i dialog med dig og forklaret, at der ikke kan foregå erhvervsmæssig camping på Naturstyrelsens arealer. Så jeg vil blot sikre mig, at den beskrevne aktivitet ikke foregår på Naturstyrelsens areal i Salene Bugt.

Desuden kan jeg se, at der i beskrivelsen står, at: ”Vi har adgang til pladser langs kysten ved Hasle, Hammeren, Gudhjem, Dueodde og Sose samt inde på øen i skovene Almindingen, Rutsker Højlyng og Pedersker Plantage.” Jeg vil derfor også gerne sikre mig, at det på disse steder ikke drejer sig om Naturstyrelsens  områder.

Jeg har vedhæftet et kort, så du kan orientere dig om, hvor Naturstyrelsens arealer ligger på Bornholm. Du kan desuden finde en digital oversigt ved at tilgå dette link og zoome ind på Bornholm.

Jeg ser frem til et svar fra dig.

Venlig hilsen Georg Ask Marker
Naturformidler. Bornholm +45 72 54 31 41, +45 23 26 32 11, geama@nst.dk. Miljøministeriet, Naturstyrelsen, Rømersdal, Ekkodalsvej 2, 3720 Aakirkeby. Tlf. +45 72 54 30 00. nst@nst.dk. www.naturstyrelsen.dk.”

HVAD SIGER KOMMUNEN?

Bloggen har talt med kommunens grønne mand Moren Bach Jørgensen. Han har sammen med skovfoged Ole Holm Pedersen og Ilsebil Hansen opsyn med blandt andet teltpladsen ved Salene Bugten. Han var ikke bekendt med, at der blev udlejet luxus-telte ved Salene eller for den sags skyld på andre af kommunens teltpladser. Han kender godt Bjarke fra tidligere sager. Han fortalte, at kommunen prøver at holde opsyn med pladserne rundt i kommunen, men at de jo ikke har mulighed for at foretage daglige tilsyn. Normalt overholder folk de regler, der er skiltet med på pladserne, men det er svært, når vi at gøre med en person, som åbenbart hele tiden ønsker ikke at overholde reglerne, fortæller Morten Bach Jørgsensen. Han vil i hvert fald kigge på sagen og på linket til Bjarkes airbnb-side, som Bloggen har sendt til ham – og tage affære derefter.