BLOGGEN ER IKKE TIL SALG

Gavekurven indeholdt alskens læskerier med mere. Foto©JørgenKoefoed.

Gavekurven indeholdt også et gavekort til en middag for to på friluftsrestauranten Spektakel. Foto©JørgenKoefoed.

DET VAR EN NOGET overrasket Blogger, der for nogle uger siden ved døren modtog en større flamingo-kasse pakket med en masse varer plus en invitation til en bespisning med ledsager. Pakken blev overbragt af en smuk kvinde i sin bedste alder med hilsen fra Pernille.

DIN BLOGGER: Hvem Pernille?

BUDET: Det er fra Pernille, der har Spektakel.

DIN BLOGGER: Jamen, hende kender jeg ikke. Det kan ikke være til mig.

BUDET: Jamen, Pernille sagde jeg skulle aflevere kassen til dig. Vil du ikke have den?

Din Blogger endte med modstræbende at tage imod gavekurven indeholdende både vådt og tørt. Ved nærmere gennemsyn lå der også en invitation:

”Gavekort til en middag for to inkl. drikkevarer udstedes til skribent Hr. Jørgen Koefoed & frue. Tak for en utrættelig indsats på bloggen og for sjældent at glemme omtale af Spektakel;). Kan ikke ombyttes til kontanter, mad ud af huset og må ej heller gives videre til andre.”

Men på invitationen var der tilføjet en meddelelse med småt:

”Skænket næsten uden bagtanker! Men vil dog godt komme med en rettelse til et blogindlæg tidligere på året, hvor det postuleres, at vi ikke betaler skat på Bornholm – dette har ikke sin rigtighed. Der bliver betalt både virksomhedsskat og personlig skat og afgifter, og hvad ved jeg … bare lige for at få fakta på plads. Og med ALLE de penge vi skovler ind på en sæson, så bliver der osse til en lille kurv til en kær næsten-nabo i ny og næ.”

Et par timer efter tog jeg den flotte gave-kurv under armen og gik op til Pernille Guttermann, som ejer SPEKTAKEL IVS sammen med en Jonas Abildgaard, for at sige tak for den al for flotte gave, som jeg desværre ikke kunne modtage.

Det faldt Pernille noget for brystet, da alle de andre af restaurantens naboer med glæde havde taget imod et lignende favorabelt tilbud om en gratis middag for to.

Problemet er bare, at de andre naboer ikke skriver til en blog eller til et andet medie. Som ikke-reklame-afhængig blogger i denne lille by, er det ikke så godt at ’komme i lommen’ på nogen som helst. Og altså heller ikke en pop-up-restauratør.

Nedenstående to hyperlink til blog-indlæg, som blandt andet omtaler Spektakel. I det første indlæg står der således om pop-up-forretningers skatteindbetalinger:

”Det er uforstandigt, at politikere og embedsmænd bliver ved med at prioritere de flere og flere erhvervsdrivende, der kun profitere i sommertiden – og som ikke engang betaler skat til Bornholm – til forskel for helårsbeboerne.”

Ren faktuelt står der ikke, at lige nøjagtig Spektakel ikke betaler skat til Bornholm. Men selvfølgelig kan det læses sådan, da indlægget blandt andet omhandler støjgener fra de to restauranter omkring helårshuset i Bryggerstræde 1.

Men det er da dejligt at få slået fast, at Pernille Gettermann er tilmeldt Folkeregistret til sit helårshus i Åbogade 2 og at hendes og Abilgaards IVS betaler virksomhedsskat til Bornholm.

Så er det på plads!

Tak for gaven, men nej tak med en visitkort om, at hvis noget er forkert på Bloggen så ring eller skriv. Foto©JørgenKoefoed.

To Blogindlæg, hvor SPEKTAKEL er nævnt:
NU OGSÅ ‘VELSIGNET’ STØJ FRA LUFTEN
22. januar 2020
GUDHJEM BLIVER SMUKKERE OG SMUKKERE ÅR FOR ÅR
4. august 2020