BORNHOLM HAR FÅET SIT EGET MONTMARTRE

Der blev bokset, hevet og slået løs af de tre musikere: Nikolaj Bentzon på klaver, Daniel Fredriksson på trommer og Jesper Bodilsen på bas. Foto: Jørgen Koefoed.

Niels Viggo Bentzons søn Nikolaj er en vild krabat - også når han tæsker præcist i tangenterne. Foto: Jørgen Koefoed.

Poul Pava byder en stuvende fuld restaurant velkommen til den fede jazzmusik. Foto: Jørgen Koefoed.

Brasilianeren Tatyana Cade, som bor i Holland, er på besøg hos Poul Pava. Hun vil gerne sælge hans billeder i Holland. Manden ved siden af er vist nok pæredansk. Det er den kendte it- og kommunikationsmand Peter Andreas Harteg, der hjælper den unge skønhed med at få has på de store fadbamser. Foto: Jørgen Koefoed.

DER VAR VILDT gang i den hos Poul P i Rønne onsdag og torsdag. Årsagen var, at den tidligere leder af Radioens Big Band Nikolaj Bentzon (søn af den berømte komponist og pianist Niels Viggo Bentzon – ham med Det Tempererede Klaver med meget mere) var på besøg med sin svensk-danske trio.

Restauranten var stuvende fuld ­– oppe som nede – og der var en stemning, som på et af de bedste jazzsteder i New York. Og hallo – alle vi glade velbespiste mennesker befandt os en ganske almindelg hverdag i gudsforladte Rønne, hvor det meste lukker kl. 22.

Poul Pava, der er bagmanden, var også tilstede indhyllet i en stor frakke. Han var glad og udtalte til Deres udsendte:

’Alle siger, jeg er en god forretningsmand med hensyn til min kunst, men det her har ikke meget med god forretning at gøre. Det koster millioner. Men kan det bare løbe rundt om et års tid, er jeg tilfreds. Jeg vil først og fremmest skabe liv.’ Og så bød han på en cognac til kaffen. Udover den var gratis var den flere tommer høj. Den gestus var der heller ikke meget forretning i – men til gengæld masser af fest.

Da nu så mange bornholmere var samlet, havde jeg lyst til at spørge, om de havde stemt på et navn til den nye Bornholmerfærge. Det blev en tynd omgang. Læs blot her:

Herluf S. Larsen: Jeg har stemt på Leonora Christina.

Anne Nielsen: Jeg har ikke stemt – færgen havde jo fået et navn.

Sussi Bisgaard: Jeg har ikke stemt, men Leonora Christina er OK.

Lisa Høyrup: Jeg har stemt på Marie Koefoed.

Lene Skovmose (tidligere ejer af Iscafeen i Allinge): Jeg har ikke stemt. Iøvrigt skal man ikke omdøbe et skib. Det bringer uheld, siger en af mine venner, der er sømand.

Lilian Skovmose: Jeg har ikke stemt. Det er for åndssvagt.

Marianne Boesen: Jeg har ikke stemt.

Nikolaj Bentzon: Jeg har ikke stemt. Men hvorfor ikke bare invitere fjenden inden for og beholde Leonora Christina!

Poul Pava: Jeg har ikke stemt, men færgen skal ha’ det navn, som bornholmerne vil ha’!

Karina Guldbergsen: Jeg har ikke haft tid til at stemme.

Flemming Saeye: Jeg har ikke stemt. Men jeg går ind for Leonora Christina. Det hele er gået i selvsving.

Maren Kaadt, communications manager i Farvandsvæsenet: Jeg har ikke stemt, da jeg slet ikke har hørt om sagen.

Lise Keller Madsen, chef for direktionssekretariatet i Farvandsvæsenet: Jeg har slet ikke hørt om sagen.

Mig selv: Jeg har selvfølgelig stemt på Marie Kofoed.

Hvis udtalelserne puttes ind i noget statistik forholder ’afstemningen’ sig således.

Adspurgt: 14 personer. Stemt: 4 personer. Ikke stemt: 10 personer.

Leonora Christina: 1 stemme. Marie Kofoed: 2 stemmer.

Det giver en stemmeprocent på 28 %. 67% til Marie Kofoed. 33% til Leonora Christina.

Men læs i øvrigt her på bloggen i morgen (5/3) fra kl. 12:00 om afsløringen af kändis-præsten, som uden at have nogen forbindelse til Bornholm, har blandet sig massivt i afstemningen. Det er uhyggelig læsning.

Men Leo eller ej – drys ind hos Poul P. – han har skabt ikke alene verdens mindste jazz-restaurant, men også den hyggeligste (sagde han selv i løbet af aftenen).

To spidser fra Farvandsvæsenet i København oplevede det vilde liv på Børnholms eget Montmatre onsdag aften. Kommunationchef Maren Kaadt og chef for direktionen Lise Keller Madsen var rundt på Bornholm for at hilse på de mange medarbejdere, der betjerner Farvandsvæsenets redningsflåder. Her ankommer de dagen derpå fra Christiansø, hvor der er ikke mindre end syv personer ansat. Foto: Jørgen Koefoed.