BORNHOLMS TIDENDE LEFLER FOR THORBORG

NEDENSTÅENDE SYNSPUNKT kan også læses i Bornholms Tidende i dag:

Chefredaktøren på Bornholms Tidende begræder i sin leder 9. juli 2022, at Thorborg ikke har fået en spiritus-bevilling til udskænkning i sin private have i Brøddegade i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

DET VAR tå-krummende, at læse Kristoffer Gravgaards leder ’Gudhjems tab af Thorborg’ 9. juli. Her kan chefredaktøren ikke forstå, at Martin Buch Thorborg ikke har fået en bevilling til en udendørsbar i sin private have i Brøddegade.

Gravgaard er benovet over, at iværksætteren og tv-stjernen Thorborg har været på indkøbstur i Gudhjem, og således kaster glans over byen.

”Hvis vi skal vokse og skabe nye succeser på Bornholm, så skal vi udnytte vores fantastiske muligheder og få erhvervslivet til at blomstre med de kræfter, der byder sig til. De skal ikke stoppes med misforståede hensyn [læs: til øens borgere] og status quo-tankegang.”

Ja, sådan skriver vores gode, lokale avis-redaktør til avisens læsere.

Han mener åbenbart, at en udendørsbar i en privat have i Gudhjem i 6-8 uger om sommeren er med til at få øen til at blomstre op og skabe store erhvervseventyr. At det samtidig genere nogle helårsbeboere, hvis have støder op til, betyder tilsyneladende ingenting. De kan jo blot rejse! Nej, man skal, som han skriver: ”hjælpe de tilrejsende ildsjæle til gavn for hele Bornholm”.

Selvfølgelig skal politikere, embedsmænd og befolkningen hjælpe iværksættere, men ikke når det blot gælder, at en rigmand får lyst til at bruge en bid af Gudhjem som sit eget private legetøj til skade for dem, der bebor byen hele året.

Thorborg og hans hustru Jannie Buch Thorborg har købt to af byens hoteller og vandrerhjemmet. Det er godt – især hvis de også vil bruge nogen af deres penge på at sætte dem i stand og på den måde hæve turist-standarden på Bornholm som helhed. Se, det ville være, at få sat gang i et erhvervseventyr.

PS: Chefredaktøren får ved samme lejlighed også affyret en nedladende bemærkning til Gudhjems restauratører: ”… Gudhjem har til tider været udfordret af lidt for mange kedelige familiepizzarestauranter målrettet tyske turister.

Tak for kaffe, siger jeg bare!

Martin Buch Thorborg har ikke fået en bevilling til sin private have i Brøddegade, men har åbnet op, så folket kan strømme ind og drikke høker-bajere – og genere naboen! Foto©JørgenKoefoed.

Her er Thorborgs have, som han nu har åbner op for alle. Dersom de ønsker at genere Thorborgs naboer, kan de så bare slå sig med med grill, pølser og høker-bajere. Foto©JørgenKoefoed.

Minipenny er flyttet til den modsatte side af Brøddegade, og kan nu opleves i baggården til Thorborgs Terns Hotel, som Minipenny 2. Nu vil han kun forstyrre sine egne hotelgæster – og nabohotellets. Foto©JørgenKoefoed.

Thorborg har sluppet det verdensberømte øl-koncept MIKKELLER ind på sit Terns Hotel. I følge forlydenderne har heller ikke denne bar fået spiritusbevilling – af uforklarlige grunde. Foto©JørgenKoefoed.

Familien Thorborg ejer også vandrerhjemmet, som nu også har fået tilført en bar. Foto©JørgenKoefoed.

Hvis du gerne vil lære Martin og Jannie Buch Thorborg nærmere at kende, så siges det, at det er lidt af en oplevelse, at se parret på slap håndværker-line. Det sker på kanalen discovery+. Foto©JørgenKoefoed.