BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP – DET ER IKKE SLADDER, MEN OPLYSNING TIL BORGERNE I SAMFUNDET [3]

NU OGSÅ FOR VOKSNE
BØRNE- OG UNGDOMSBOGSFORFATTEREN med 130 bøger bag sig, 59-årige KIRSTEN SONNE HARILD, der rejste fra Gudhjem til København for nogle år siden for blandt andet at komme tættere på sine døtre og sin den gang nye kæreste, forfatteren og journalist ved Kristeligt Dagblad, HENRIK WIVEL, nedkommer til september med sin første krimi. Den hedder DEN VILDE og det er første gang, at Kirsten udgiver en bog for voksne. Ligesom hendes debut-bog DEN HEMMMELIGE BY foregår krimien også på Bornholm. GYLDENDAL er for første gang udskiftet med forlaget ALHAMBRA. Om Kirsten er på vej tilbage til Gudhjem vides ikke. Men hun ejer stadig huset i Løkkegade, som indtil for nylig her været helårsudlejet.

GULDHUNDEN I MELSTED
HUNDEEJEREN METTE MUNCH fra Melsted har fået sig lidt af en guld-hund. Det opdagede hun, da WILMA af racen BICHON HAVANAIS for nylig fik fire hvalpe. Faktisk var der fem, men under fødslen gik processen i stå efter de tre første var kommet ud i dagens lys. Ba-bu-ba-bu til dyrlægen, der efter et kejsersnit kunne fjerne en død hvalp, som havde ligget og spærret for nummer fem. Da Mette ikke agtede at blive multi-hundeejer, men blot beholde én hvalp, satte hun – efter råd fra en veninde – hvalpene til salg på Facebook. Der gik et split-sekund eller lidt mere og så var de solgt – til prisen, som jeg slet ikke tør nævne her. Under corona-epidemien er der tilsyneladende opstået en akut mangel på hvalpe.

EN MEGET VRED PRÆST
DEN TIDLIGERE PRÆST i Gudhjem/Østerlars MEGHAN WELSCH JAKOBSEN, der efter tre-et-halvt år i det bornholmske embede fik et nyt i Soderup-Kirke Eskildstrup kirker på Sjælland, har sendt nedenstående korreksende mail til Din Blogger 25. april 2021. Det drejer sig om en forkert oplysning i en billedetext, som Bloggen bragte i forbindelse med hendes afskedsgudstjeneste 25. oktober 2020. For at undgå yderligere forvrængninger af de faktiske forhold kan Meghans mail læses her: ”Kære JØRGEN, Jeg læste sjældent din blog, mens jeg boede på øen. Jeg synes ikke nødvendigvis, tonen var redelig. Der ligger jo en vis standard i journalistikken for, hvor og hvordan man henter sine oplysninger, og hvad man skriver om. Til gengæld sendte nogen mig for nylig dit blogindlæg omkring min afrejse, og du fortjener da at blive rettet ikke desto mindre: Jeg har godt nok aldrig været ambassadørfrue!  Om end – gid, det havde været så vel! Jeg har til gengæld været gift med en diplomat, alt imens jeg arbejdede for bl.a. for Den internationale valutafond i Washington og på Den danske ambassade i Riyadh. Det gør ikke noget, at man lige faktatjekker! Det håber jeg da, du holder dig in mente, når du sætter dig til at skrive om min dygtige og søde efterfølger. Med venlig hilsen, Meghan Welsch Jakobsen, Sognepræst (kbf).” Bloggen svarede således tilbage: ”Hej Meghan. Tak for din korreksende mail. Jeg har rettet billedetexten og vil senere komme med en rettelse på Bloggen desansgående. Det er altid bedst, når oplysninger er korrekte … så undskyld for den meget store fadæse. Venlig hilsen Jørgen Koefoed.” Meghan kvitterede dagen efter med denne bandbulle: ”Fadæsen fra din side ligger nok i at forsøge dig med blogmediet i det hele taget. Det er sgu så grimt at skrive om sin naboer på den måde.” Dagen efter blev bandbullen suppleret med endnu én – meget lang og endnu voldsommere mod alt og alle i Gudhjem. Jeg skal spare læserne for uhyrlighederne.

SÅ SPRINGER ÆBLERNE IGEN I SNOGEBÆK
DEN GODE restaurant ÆBLEHAVEN i Snogebæk har været lukket i nogle år efter at MOGENS ANDERSEN erhvervede bygningerne. Men nu sker der noget. Mogens har indledt et samarbejde med MARTIN RECHENDORFF, der er direktør for RESTAURANT 1B i Svaneke. Det betyder, at det lille, hyggelige madsted atter kan byde gæster velkommen, når der åbnes formentlig op omkring 21. maj. Mogens Andersen har tidligere boet nogle år i Gudhjem først på Holkavej og siden i mustensvillaen på Bokulvej. Lige nu bor han i Rønne, men vil vende tilbage til Gudhjem, når det passer ind i de familiære planer. Han har spist en del gange på Restaurant VENEZIA i Gudhjem. Her blev han forelsket i LISA HØYRUPs store portræt af den nu afdøde chefredaktør på Politiken, TØGER SEIDENFADEN. Da de ikke kunne blive enige om prisen, kan maleriet stadig beses på Gudhjem-restauranten.

CORONAEN UDDØR OM FÅ MÅNEDER
IFØLGE DEN MEGET anerkendte sygeplejerske, naturmedicin-behandler og iris-analytikere LONE V fra København vil corona-epidemien dø ud i løbet af august måned. Det vides ikke, hvor hun har sine oplysninger fra, men …. kigger man på DEN SPANSKE SYGE, der hærgede hele verden fra 1918 til 1920 med over 50 millioner døde til følge, ebbede denne pandemi ud af sig selv. Uden indsatser fra lægeligt hold endsige vacciner! Så … hold godt øje med august!

KUNSTNERKOLONI BORNHOLM
SOM BERETTET PÅ BLOGGEN 18. april var EDDY FILM gået i gang med at optage endnu en program-serie med en nyskabt pop-up-kunstnerkoloni på ryggen af den forhenværende, der opstod i Gudhjem i den første del af 1900-tallet. Optagelserne sluttede de sidste dage i april. Hvad de seks kunstnere fik ud af deres ophold, vil kunne ses på BORNHOLMS KUNSTMUSEUM fra 18. juli. Ellers kan man også stifte nærmere bekendtskab med værkerne, når KUNSTNERKOLONIEN BORNHOLM går i luften med seks afsnit på DR2 i løbet af august. Det creative hold består af Ridderen af Dannebrog og super-kunstneren MICHAEL KVIUM, der normalt maler figurer i den bizarre ende + Filmkunstneren KIM RICHARD ADLER MEJDAHL, som vandt juryens Solopris 2018 ved Forårsudstillingen på KUNSTHAL CHARLOTTENBORG for videoværkerne ODE og NO OZONE. Han arbejder med forskellige medier, men centrerer sig om film, lyd, musik og foto, som blandes til komplekse og energiske værker, der kredser om erindring, traume og fantasi. + Den dansk-tysk billedkunstner URSULA REUTER CHRISTIANSEN uddannet på Kunstakademiet i Düsseldorf 1965-1969, hvor hun studerede under JOSEPH BEUYS + 51-årige JULIE NORD, der udfører sirlige, surrealistiske og ofte meget store tegninger med blyant, filtpen, tusch og akvarel ofte inspireret af gyserfilm og psykedelisk kunst + KASPAR KAUM BONNÉN, som blev født i København i 1968 og har samarbejdet med kunstnerne TAL R og FOS og desuden udgivet flere digtsamlinger samt malet nogle af de malerier, der hænger i OPERAEN PÅ HOLMEN + SIF ITONA WESTERBERG, som primært arbejder inden for det skulpturelle felt, hvorfra hun undersøger nye økologier, relationer og æstetikker i den antropocæne epoke.

Nummer 1:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
1. april 2021

Nummer 2:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
24. april 2021