BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP – DET ER IKKE SLADDER, MEN OPLYSNING TIL BORGERNE I SAMFUNDET [6]

JENS FIK BRÆKKET ET PAR FINGRE
GUDHJEM HAVNEKOR lider stadig under, at korets 1. violinist JENS RIIS tidligt på året rykkede sine teltpæle op fra Malkestien i Gudhjem Uptown til Rehabilitering Sønderbo Rønne og videre til plejehjemmet Birkebo i Helsingør. Når han ikke blev på Bornholm skyldtes det, at hans børn bor i Nordsjælland. Bloggen var i kontakt med den hårdt savnede musiker i sidste uge. Han kunne betro Bloggen og dens læsere, at han faktisk har det meget godt, bortset fra at han bliver nødt til at skifte plejehjem. Ikke fordi han har taget på damerne, men fordi en af de aggressive, demente beboere var gået ind på hans værelse og brækket et par af hans fingre. Nu låser han sin dør, mens han venter på en ledig ældre-venlig lejlighed ved Ellen Marie Hjemmet i Gilleleje. Da Jens før i tiden har været meget i den nordsjællandske havneby, glæder han sig til at komme ’tilbage’. Når bandagerne en gang bliver taget af, vil han atter gribe sin violin, så han er i øvelse til at give et par numre på havnen i Gilleleje, som han komme til bo lige ved siden af. Måske kan der ligefrem dannes et Gilleleje Havnekor – selv om der ikke afgår færger nogen steder hen. Jens savner stadig Gudhjem, og det liv han havde i byen, men savnet er ikke ubærligt, som han udtrykker sig, men det er der. Jens beder Bloggen hilse alle hans venner og bekendte i den bornholmske bjergby.

HOTELDIREKTØREN ER SKREDET
SOM DET FREMGIK af Vandrørsrapport fra sidste måned havde Hotel Falcon i Sandvig ansat JAKOB OLSEN som hoteldirektør. Det er slut nu. Jakob mente ikke at hans arbejde bestod af det, der var beskrevet i ansættelseskontrakten, så han sagde farvel og tak. Om hotellet kan klare sig uden en direktør, som blandt andet både skal rense toiletter og ordne regnskaber vides ikke. Men vandrørerne fortæller, at hr. Olsen har gang i nogle hotelplaner. Jacob Olsen er søn af MILLE NORING – afdøde SIMON SPIES’ legendariske direktør. Selv startede han i sin tid Stereo Bar ved Israels Plads i København. Den blev in-sted for celebre personager fra det allerbedste borgerskab, fx Kronprinsen, da han endnu var ungkarl og drak øl direkte af flasken. Senere har han bestyret en række cafeer, som fx den tidligere Café Hacienda i Ørsteds-parken og Apollo Bar i Kunsthal Charlottenborg.

MILLIONÆREN BREDER SIG
DEN KENDTE iværksætter og mangemillionær MARTIN THORBORG har fået en stor kærlighed til Gudhjem. Ud over sin sommer- og udlejningsbolig i Bryggerstræde i den smukke bjergby har han sammen med sin kæreste, JANNIE BUCH, købt ejendomme i Brøddegade, som tidligere var ejet af Christiansøfartens ejer, Peter Stange Jensen. Her har de indrettet tøjbutikken Førder og BB-hotel. Til stor fortrydelse for hr. Stange har hr. Thorborg nu pludselig også indrettet en friluftsbar på stedet i samarbejde med ølbryggeriet Penyllan i Tejn. Den støder lige op til Peter Stanges have. Han og konen skal nu finde sig i musik og bægerklang hver dag til sent ud på natten. Ja, livet bliver mere og mere uudholdeligt for helårsbeboerne i takt med at kommunen i blinde udsteder restaurationsbevillinger til en række private haver og -gårdhaver. Som rosinen i pølseenden har Martin Thorborg efter forlydender også købt Hotel Klippen af komplementarselskabet Hotel Klippen ApS’s syv ejere: Carsten Sode West, Jakob Holm West, Karen-Margrethe Dam West, Pernille West, Anders Sode West, Kristian Emil West og Kira Sode West. De overtog stedet 1. april 2011 til en pris af 4.321.000 kroner. Den gode hr. Thorborg har sikkert måtte bløde temmelig meget mere, da hotellet undervejs er blevet udvidet med en række nye værelser under hotellets terrasse. Nu bliver det spændende: Hvad mon hr. Thorborg næste gang kaster sin kærlighed på?

VENEZIA-DIREKTØR PÅ BARSEL
RESTAURANT VENEZIA er som bekendt åbnet efter en meget lang Corona-pause. Men nu har den sørme været lukket igen et par dage. Det forlyder, at ejeren og chefkokken MARTIN BERG NIELSEN har været på barsel. Den nyfødte er en hundehvalp af samme race, som Martins afdøde MINKY, altså en slags jagthund, som den gode restauratør har afhentet et sted i Jylland. Nu skal BELLA flaskes op til at blive en skikkelig øl-hund.

IKKE ALLE DE SØDE PIGER FORLADER BORNHOLM
I SIDSTE VANDRØRSRAPPORT kunne det fortælles, at fire af øens sødeste piger havde forladt eller var på vej til at forlade Bornholm. Nu forlyder det, at den ene af dem – CHARLOTTE TRAMPEDACH datter af den verdenskendte, nu afdøde kunstmaler KURT TRAMPEDACH ­ – alligevel ikke tager til Sverige for at arbejde i byggebranchen. Hun fortsætter med at bebo det store hus på Godthåbsvej i Østermarie og således også stadig udleje sin berømte Trampedach Suite, og nu også det stor atelier-lokale ud til gaden. Selv om Charlottes mor er flyttet til en pensionistbolig i Nexø, datteren rejst til København, og manden er forduftet, agter hun alligevel at lave fest 1. september i ejendommens Merryland for Facebook-vennerne. Som hun siger: ”Der skal sgu ske noget”.

NUL KRONER TIL BORNHOLM    
DANSKE SPIL kan igen melde om store Lotto-gevinster til danske statsborgere. I lørdags bød dagen på både solskin og store, danske OL-bedrifter, alt i mens Danske Spil kunne udråbe tre nyudklækkede millionærer. Den første vandt 13 millioner skattefrie kroner, men to andre hver fik sat 1 million ind på deres konto. Den første har adresse i SolrødSjælland og de to andre fra henholdsvis Lemvig i Nordjylland og hovedstaden ThorshavnFærøerne. Og, ja, rigtigt – desværre igen-igen ingen millioner til en bornholmer.

HALLO, ER DER EN FILM-DIREKTØR DERUDE?
STILLINGEN SOM formand for Scala Gudhjem er stadig ikke besat. Som de fleste vil vide, har den nuværende formand meddelt, at han trækker sig op til næste generalforsamling april 2021. Han vil dog være behjælpelig med at sætte den nye ind i jobbets funktioner. Så er du interesseret i film og måske også ved lidt om it, ringer du til TONNY NYBIRK på 2031 1415 eller sender ham en mail på nybirk@mail.dk. En af de gamle, garvede operatører – STEFFEN SCHARFF fra Olsker – har netop valgt at stoppe, så der er således fortsat brug for flere frivillige, der både vil sælge billetter og vise film. Her ringer du også til formanden, hvis du er interesseret og mener at kunne tage minimum tre vagter om måneden. Arbejdet er ulønnet, men man inkasserer dog en fribillet for hver vagt, man påtager sig.

Nummer 1:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
1. april 2021

Nummer 2:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
24. april 2021

Nummer 3:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
16. maj 2021

Nummer 4:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
5. juni 2021

Nummer 5:
BORNHOLMSKE NAVNE-DRYP
30. juni 2021